פורומים

- שטח 4x4

מיגון או נעילות

08 בפברואר 2001 ב 09:28 5 תגובות 422 צפיות אורח/ת
...בהמשך לדיון... כמובן שבדברים האלה, נכנסים שיקולים סובייקטיבים, ולכן אני לא מתווכח אלא מביא את נקודת הראות שלי. ברקורד שלי, בחישוב מהיר כמה אלפי שעות עם רכבי שטח, תתפלאו ואני לא מתגאה בזה, אבל רוב שעותי בשטח היו דווקא עם רכבים יפנים ואנגליים :-( בנוסף לשעות האלו, אני גם, מטבע הדברים כחבר בצוות שעובד ביחד, ידעתי על כל נזק שנגרם לאחד מהרכבים שלנו על ידי כל אחד מהנהגים האחרים שביחד הגיעו לעשרות אלפי שעות שטח. בין שאר הרכבים היו פאג'רו, טרנו, ויטרה, דיפנדר, סופה,באפלו, מגנום, היילקס, מזדה B2500, סמוראי ועם מי ששכחתי הסליחה. לא נתקלתי מעולם ברכב שספג נזק עקב פגיעה תחתונה. לעומת זאת, אני חושב שהנזקים שאנחנו גורמים לרכבים שלנו, עקב חוסר בנעילות שמחייב נסיעה אגרסיבית ולא מדויקת (עם נעילות אתה זוחל ומחשב על המ"מ היכן אתה הולך לשים כל גלגל) עולים בהרבה על הנזקים שנגרמים לנו עקב פגיעה תחתונה. ושוב, כמובן, זה רק הניסיון שלי ורק הדיעה שלי. להתראות בשטח חנן-ג'יפולוג.
הוספת תגובה
  • 1. אורח/ת 08 בפברואר 2001 ב 08:25

חנן, בוקר טוב. אתה קרוב לדואי

חנן, בוקר טוב. אתה קרוב לדואי צודק והיו לי הרבה מיקרים שכניראה נעילות היו עוזרות לי לצאת ממקום שרק כבל עזר. אבל בכל מקרה המיכל דלק שלי לא נוקב על ידי נסיעה פרועה זה היה טיול מאד מאד רגוע באותו יום. יתכן שהמיכל בסמוראי פגיע יותר. אני מניח שסדר הקניה לפי דעתי האישית הוא: מגן מיכל דלק ונעילות ואחר כך שאר המיגונים. מה גם שהמיכל מאחורה ובדרך כלל שנוסעים הכיוון הוא קדימה ... ומאחורה לא רואים טוב ואולי אין באותו רגע משהו שמסתכל ... אולי. בכל מקרה הכתבה על החלפת מחז''''Aים תשלח אליך היום בערב לדוא''''ל. ובברכת יום מוצלח ונעים (עם ה מ ו ן בוץ ושמש) גיא.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 2. יוסי שנהב 08 בפברואר 2001 ב 13:20

אני לא מבין - למה אחד צריך להי

אני לא מבין - למה אחד צריך להיות על חשבון השני? מיגון זה מיגון ונעילה זו נעילה. זה לא שמתוכחים בין מהלך מתלה לנעילה לצמיגים ששלושתם שיפורי עבירות נטו, כאן יש שני דברים לא קשורים שגם לא עולים אותו דבר - אז מה הבעיה? לדעתי: דבר ראשון מגן מיכל דלק ואחר כך מה שבה.. (אם זה ג''יפ עירוני אז להמשיך במיגונים)

הוספת תגובה צטט והגב
  • 3. שחר 08 בפברואר 2001 ב 16:47

חנן לפי דעתי אתה טועה טעות חמו

חנן לפי דעתי אתה טועה טעות חמורה!! הדבר הראשון שיש לעשות בכל כלי רכב הוא למגן את נקודות הטורפה שלו, אפילו בסופה כדאי מאוד לשים מגן קרטר (וביפאנים על אחת כמה וכמה). אפילו אם אתה הנהג הכי טוב בעולם בנסיעה מנהלתית בשביל אתה עלול ברגע של היסח דעת לעבור מעל סלע גדול מדי ולפצח את הקרטר/גיר/טרנספר/טנק דלק וכו'' וכו''. כל נזק כזה יעלה פי כמה וכמה ממיגון! ושום נעילת דיפרנציאל לא תציל אותך. אז אנא אל תתעה אנשים שמשלמים מאות אלפי שקלים על רכב ועלולים לרסק אותו בנסיעה הראשונה. לא סתם רוב בעלי ה SUV מתקינים דבר ראשון מיגונים לרכבם ואני אישית ראיתי מספר גדול של רכבים שכך נמנע להם נזק רציני.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 4. אורח/ת 08 בפברואר 2001 ב 19:17

שחר, אני חושב שלהגיד לחנן שהוא

שחר, אני חושב שלהגיד לחנן שהוא טועה טעות חמורה זה קצת מוגזם. מה שהוא ואני מדברים עליו זה לא רכב כבישטח ב4000000000 ש''''ח. מדברים על סופה/סיקס/סמוראי/.. ורכב כזה בנסיעת שבילים לא ישבר. בטח לא בקלות.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 5. דרור כספי 08 בפברואר 2001 ב 19:36

אין לי כח להגיב פעמיים אז אני

אין לי כח להגיב פעמיים אז אני מפנה אותכם לדיון המקביל ב-JeepTrip

JeepTrip

הוספת תגובה צטט והגב
ביטול