פורומים

- שטח 4x4

שאלה בנושא חילוץ !!!???

08 בפברואר 2001 ב 22:03 9 תגובות 451 צפיות אורח/ת
ברצוני לדעת האם ביכולתו של ג'יפון מסוג סוזוקי ג'ימני לחלץ ג'יפ CJ האם זה אפשרי ואיזה ציוד להכין??? בתודה מראש ברק
הוספת תגובה
  • 1. חגי 09 בפברואר 2001 ב 05:43

ברק אהלן ברור שג''ימיני יכול

ברק אהלן ברור שג''ימיני יכול לחלץ סיקס שאל את גיא הוא חילץ סיקס ארוך עם הסמוראי 86 שלו. החילוץ צריך להתבצע במקצועיות יחסית כדי לו להרוס את שילדת הסוזוקי או לשרוף את הקלאץ'' ברק אנחנו יום שבת אצל עידו בפרדס חנה ומשם נמשיך לטיל אתה כמובן מוזמן וגם הג''ימני. להתראות בשטח חגי.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 2. אורח/ת 09 בפברואר 2001 ב 07:25

חגי ואלה ניפחת לי את האגו ...

חגי ואלה ניפחת לי את האגו ... בכל מקרה הסיקס לא היה תקוע חזק ואם חיי הג''ימיני שלך יקרים לך תשתדל להמנע מזה. הסיקס שוקל פי כמה וכמה מהאוטו שלך וכשהו תקוע זה כאילו עוד יותר כבד אז ברחמנות. ואם כבר אז במכות קטנות ולא (אסור בתכלית האיסור) להחליק מצמד (אם הג''ימיני שלך לא אוטומטי). נוסעים היום לשחק במוחרקה .. אתם מוזמנים בהמוניכם.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 3. אורח/ת 09 בפברואר 2001 ב 07:35

מוצג א''

מוצג א''

הוספת תגובה צטט והגב
  • 4. אורח/ת 09 בפברואר 2001 ב 10:12

ידידי שלא תבינו אותי לא נכון א

ידידי שלא תבינו אותי לא נכון אבל אני בעליו הגאים של הCJ ולא של הג''ימני חגי אנחנו מתחננים תיול לאזור הכרמל איזה שהוא מסלול מ כרם ההר''''ל זה בעמוד 167 אני חושב בספר של ברקאי וחשבנו אולי אח''''כ לקפוץ לפרדס חנה!~!! השאלה היא עד איזה שאעה ומי איזה שעה זה בפרדס חנה

הוספת תגובה צטט והגב
  • 5. זאביק 09 בפברואר 2001 ב 13:46

אם כבר חילוץ כזה, אז בטח שלא ב

אם כבר חילוץ כזה, אז בטח שלא במכות, לא חזקות ולא קטנות. מכות הן מתכון בטוח לעיקום שילדה. תעגן רצועת חילוץ לשני צידי השילדה של הג''ימני (מקדימה או מאחורה - רצוי למשוך קדימה), ע''''מ לפזר לחץ על כל השילדה ולמנוע עיקום. רצועה נוספת לכיוון ה-CJ ורצוי רצועה נוספת בין שני צידי ה-CJ, שוב לפזר לחצים. כך שנוצר דבר כזה : CJ>----<ג''ימני. במידה ולא הולך, ואין דרך אחרת, רצוי מאוד לשרוף קלאץ'' (1000 ש''''ח נזק ?) לעומת מכות - עיקום שילדה (כמה עולה חדש ?). במידת הצורך ניתן למשוך עם שתי ג''יפים, אבל בזהירות ובתיאום מלא של מכוון קרקעי. שתי אפשרויות: CJ>----<ג''מני1>---<ג''ימני2. או -----<ג''ימני1 CJ>\ /-----<ג''ימני2. גרירה וחילוץ הן פעולות מסוכנות : כבלים נקרעים, שאקלים נשברים ומתעופפים באוויר, ג''יפ תקוע שפתאום קופץ קדימה כמה מטרים. תחשבו טוב לפני שמפעילים כאלה עומסים. תרחיקו את מי שלא צריך, מכוון קרקעי במרחק בטוח לתיאום. תיהנו בטיול ובהצלחה.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 6. אורח/ת 09 בפברואר 2001 ב 16:11

אם אתה חושב זאביק שאתה יכול לה

אם אתה חושב זאביק שאתה יכול להזיז סיקס תקוע על ידי זה שתגמור את המצמד של הסמוראי .. בהצלחה. אם תיתן מכות קטנות אתה לא תעקם את השילדה כי העומס אובד ברובו על הכבל שיש לו את האלסטיות שלו. ותאמין לי שבלי זה והסיקס לא היה תקוע חזק הסמוראי פירפר בלי להזיז את הסיקס מילימטר. וככה אתה יכול לגמור את הצמיגים שלך ואת המצמד ואת היום כולו ..

הוספת תגובה צטט והגב
  • 7. פרסום 10 בפברואר 2001 ב 19:45

אני מניח שאתם מתכוונים למצב שב

אני מניח שאתם מתכוונים למצב שבו אין כננת, כי אם יש כננת כמעט כל רכב יכול לחלץ כמעט כל רכב (יצא לי לחלץ משאית שישה טון שניסתה לעבור סוללה ונשארה על הגחון עם גלגלים באוויר) עוד אפשרות שלא הזכרתם היא לעגן בזנ''''טים באדמה ליד הרכב המחלץ, לקחת כבל מהבזנ''''טים אל הג''יפ המחולץ שמוכן עם מכפיל כוח וחזרה עם הכבל אל הרכב המחלץ. בזה הרגע הכפלתם את כוח החילוץ שלכם. ואם גם אין לכם כננת וגם אין לכם את האמצעים שהזכרתי, אז, קדימה... תצטיידו לפחות באמצעים הזולים שהזכרתי. חנן-ג''יפולוג קישור המפרסם נמחק

הוספת תגובה צטט והגב
  • 8. זאביק 11 בפברואר 2001 ב 06:42

גיא, לא חושב שהייתי רוצה לקח

גיא, לא חושב שהייתי רוצה לקחת את הסיכון. אני עם הסמוראי אף פעם לא חילצתי במכות. מקסימום מחברים שני רכבים (אני עכשיו שם לב שכל הציור היפה שלי התחרבש, אז אני מקווה שהכוונה היתה ברורה). עוד אמצעי חילוץ מצויין למצב כזה הוא פלאפון (מנסיון עוד מצויין) מעניין כמה זמן מרגע שאני אגלוש בפלאפון לאתר, ואכניס מודעת ''''הצילו + נ''''צ'''' עד שמישהו יגיע. אני בטוח שמעט מאוד זמן :-)

הוספת תגובה צטט והגב
  • 9. מוני הגי''פאי 11 בפברואר 2001 ב 07:56

מנסיוני בחילוצים מכות עוזרות מ

מנסיוני בחילוצים מכות עוזרות מאוד ולעתים אף חיוניות. לא פעם רכב נתקע ועל ידי משיכה פשוט אי אפשר להוציא אותו. ואז על ידי מכה קטנה הוא נחלץ כהרף עין. המומנט שאתה מקבל במכה הוא עצום ואז אפילו גימני יכול לחלץ סיקס. אם רק משתמשים במשיכה לרוב לגלגלים אין אחיזה (במיוחד לרכב נטול נעילות או בעל גלגלים גמורים כמו שלי) ואז הם מסתובבים במקום. הנקודה היא כמובן לחלק עומסים למשוך בנקודות שנועדו לכך ולא להגזים במכה שאז באמת השילדה תתעקם. פתרון אחר הוא מה שחנן הזכיר מכפיל כוח. עוזר תמיד. החיסרון הוא שנדרש זמן רב לתקוע בזנט וכו. הרבה יותר מאשר פשוט לחבר רצועה.

הוספת תגובה צטט והגב
ביטול