פורומים

- שטח 4x4

בולמי זעזועים לג'ימני

09 בפברואר 2009 ב 14:38 6 תגובות 6546 צפיות zerez
אני יודע שהנושא כבר נדוש כמה פעמים, עברתי על השירשורים הקודמים כאן, שם ובכל מקום ולא מצאתי תשובות לשאלות שלי.
הבולמים המקוריים בג'ימני שלי מתקרבים לסוף דרכם ואני שוקל החלפה.
קודם כל חשוב לי שההחלפה (והגבהה אם אחליט לעשות) יהיו חוקיות ולא יהוו פתח לחברת הביטוח להתנער ברגע האמת או לאיזה בוחן בזמן הטסט להכשיל אותי וכמובן הבטיחות מעל לכל.
חשוב לי לא לפגוע בהתנהגות הכביש של הרכב שגם כך אינו סובל מיציבות יתר אבל גם התנהגות השטח חשובה.
קראתי באחד המקומות שאם מחליפים בולמים רצוי להחליף גם קפיצים מאחר וקפיץ עייף ובולם צעיר לא מתפקדים טוב ביחד.
ברור לי שמבחינה חוקית הכי בטוח זה לקנות בחברה בולמים מקוריים ולהרכיב במוסך מורשה ואם אני מחליט להגביה זה יהיה בסט של חברה מוכרת ולא אילתור כזה או אחר שאולי מוסיף כמה סנטימטר אבל יכול גם לפגוע.
  •  האם נכון שביחד עם בולמים רצוי להחליף גם קפיצים וכמה זה באמת קריטי?
  • איזה קיטים של הגבהות מומלצים ומאושרים לשימוש בארץ?
  • אם אני מחליט לא להגביה איזה בולמים מומלצים?
  • האם ישנה בעיה כזאת או אחרת לעשות את העבודה לבד ולא במוסך?
הוספת תגובה
  • 1. אלדד- מנהל פורום 09 בפברואר 2009 ב 12:47

הכי פשוט

תפנה לנועם בנדל הוא מדריך באתר ויתאים לך את הסט המתאים וגם ידאג לך למחיר טוב והתקנה

הוספת תגובה צטט והגב
  • 2. profile image shahar2548 10 בפברואר 2009 ב 16:27

היי... אם תיהייה מעוניין אני מוכר 4 בולמים ו4 קפיצים שירדו מג'ימני 2004 לפני כשנה. הם לא היו בשטח ובמצב מצויין. גם לגבי המחיר אפשר להסתדר שחר-054-4401140

הוספת תגובה צטט והגב
  • 3. profile image eyalfitness 15 בפברואר 2009 ב 20:06

בולמים וקפיצים גם יחד

קודם כל רצוי להחליף בולמים וקפיצים יחד. שנית ההגבהה של בין 5-7 ס''מ נובעת מהחלפת קפיצים ישנים ושחוקים לחדשים ופתוחים יותר. אני עדיין לא עשיתי את השיפור המדובר אבל ממה שהבנתי האיכות חיים עולה משמעותית עם הוספת הסט גם בשטח וגם בכביש (כמובן שהסט צריך להיות איכותי). לאחר בדיקה מעמיקה הגעתי לסט של TGM שאני חושב שהוא של קוני סט מאוד איכותי ואמין. לא שווה להביא מחו''ל ההבדל לא ככ משמעותי. מחיר הסט נא בין 5-6K כולל הרכבה קצת יקר אבל הכל עיניין של עלות תועלת וכאן לפי מיטב הבנתי התועלת עולה בהרבה על העלות . במידה ותרצה אני אוכל לקשר אותך עם המכונאי שלי שהרכיב עשרות כאלה לג'מנים.  בהצלחה, אייל.      

הוספת תגובה צטט והגב
  • 4. profile image Ogash Ofer 16 בפברואר 2009 ב 04:57

קפיצים ובולמים

האם נכון שביחד עם בולמים רצוי להחליף גם קפיצים וכמה זה באמת קריטי? אכן כדאי להחליף יחד לסט של חלקים היודעים לעבוד יחד

• איזה קיטים של הגבהות מומלצים ומאושרים לשימוש בארץ?
    קנה סט של חברה טובה בעלת שם - אולד מן / TJM / בילשטיין וכו'
  • סט של קפיצים יתן לך גם תוספת גובה קטנה שמשתלמת בשטח ולא מזיקה בכביש.
  • אם אני מחליט לא להגביה איזה בולמים מומלצים?
    של אחת החברות הטובות או מקוריים
  • האם ישנה בעיה כזאת או אחרת לעשות את העבודה לבד ולא במוסך?
    אם יש לך ידיים טובות וידע טכני (או יכולתלקרוא הוראות התקנה)  - אז אפשר לבד
  • ולסיום: עשה משהו טוב או אל תעשה בכלל. כל דבר אחר הוא בזבוז כסף וזמן.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 5. חןניצן 16 בפברואר 2009 ב 05:01

מחליף ומאושר

אחי אם אתה כל כך מתלבט  תעשה סיבוב על אחד שכבר עבר את ההחלפה.  אני החלפתי את הבולמים ואת הקפיצים  לאולד-מן ולא מדובר על אותו הרכב שמים וארץ החלפתי ברסטה (גידי צדי) מומלץ בחום.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 6. tal-nigrar 16 בפברואר 2009 ב 09:07

לגבי קפיצים תחליף במידה והם עשו את שלהם ולא סתם אלה אם אתה באמת מעוניין בהגבהה.   וו גרירה נגררים

הוספת תגובה צטט והגב
ביטול