תלוי בסוג הנעילה
אם אתה מרכיב נעילות נשלטות ע''י הנהג (שליטה פניאומטית או חשמלית) אזי אין כל בעייה מקדימה ומאחור עם נעילות (יש לדעת להשתמש בהן - שכן שהפעלה של נעילה קדמית שלא מתאימה לתנאי השטח יכולה לשבור צירייה קדמית). אבל אם אתה מרכיב נעילות אוטומטיות או קבועות אזי נעילה קדמית יכולה להיות מסוכנת. אלא אם תקפיד בנסיעה מהירה - גם בשטח - לנסוע ללא שילוב 4X4 (ואז הנעילה הקדמית - בסופהעם הנעה אחורית קבועה - לא תבוא לידי פעולה אוטומטית). ראה את הכתבה על נעילה מרכזית ואחורית וכמובן קרא גם הכתבה על דיפרנציאלים
הבהרה
הסכנה שעליה התכוונתי נאמרה לי כאשר הגיפ נעול קדימה במהלך טיפוס על בולדרים וכיוצא בזה. לגבי המהירות הבנתי שאם יש לי לוקרים הפרונט לא נעול. אשמח לתגובה!
השאלה העיקרית היא באיזה נעילות אתה משתמש
בהתאם לסוג הנעילות אפשר להגדיר את הסכנות ולהתאים את השימוש
נעילה קדמית
אני מבין מהתשובות שלך שאתה מתכוון לנעילות אוטומטיות (דוגמת דטרויט לוקר או לוקרייט). בסופה אין לוקרים בסרן הקדמי, כך שברגע שאתה משלב ל-4X4 הסרן ננעל, גם במצבים שאין כל צורך בנעילה הקדמית. בסיקס לעומת זאת, עד שלא תסגור את הלוקרים ה-4X4 לא משתלב ובהכרח גם הנעילה לא נכנסת לפעולה.
יש הרבה בעלי סיקסים, במיוחד כאלה שנעולים אחורה, שנוסעים בשטח ב-LOW בלי לסגור לוקרים ואז אתה בעצם במצב של 2X4 LOW. במרבית השטחים בארץ אין בעיה לעבור בצורה הזאת. מצב כזה בלתי אפשרי בסופה.
לדעתי שווה להשקיע בנעילה קדמית נשלטת, שאתה יכול להפעיל לפי שיקולך. האחורית יכולה להיות אוטומטית, אבל צריך ללמוד לחיות איתה.