פורומים

- שטח 4x4

שלום לכולם. שאלה בנושא צמיגים

11 באפריל 2009 ב 22:04 8 תגובות 1799 צפיות kokopellli
שלום יש לי ג'ימני חדש (עבורי), ג'יפ ראשון במזל טוב, והחלפתי לו את הצמיגים מיד לאחר שקניתי (יד2). בבדיקת הקניה וכשהבאתי אותו הביתה הג'יפ נסע פשוט מקסים וחלק (חוץ מהקפיצות), לאחר החלפת הצמיגים הכל השתנה, יש לי רעידות מטורפות בהגה ב 70, ורעידות קלות ב 80, הג'יפ מושך ימינה בצורות קשות, אך מכנית הרכב מתוקתק לכל הדיעות. המוסכניקים ובפרופנט (שיצא תקין) לא יודעים מה לעשות וכל היום מחליפים לי בין הגלגלים אך לשווא. האם מישהו יודע מה מקור הבעיה? האם פשוט להחליף צמיגים? למרות שהם טובים (50/50)? אובדת עצות וכמובן, אשמח להצטרף לטיולים (ברגע שהכל יסתדר) מעין גם במסנג'ר [email protected]
הוספת תגובה
  • 1. rosa2000 11 באפריל 2009 ב 20:10

הוספת תגובה צטט והגב
  • 2. rosa2000 11 באפריל 2009 ב 20:34

רעידות בהגה

מעייני ...חג שמח ....הבעיה היא בצמיגים של ך  מיד2 ...לידעה כלל בחיים צמגי ..שטח..יש בהם מכות... אים זה ירידה ממידרכות ..מיקנטים של כביש ....פשוט מאוד יש לך ..בלונים ...סמוים בצמיג....תיגשי   לפנצרמכר.....מיקצועי.....תזהרי..זה מסוכן ...הגלגל...עלול ...לאוף......להת...חג שמח ...מחלפון { אבי }    סעי..בזיהירות...

הוספת תגובה צטט והגב
  • 3. kokopellli 12 באפריל 2009 ב 19:15

אבי.
    תודה על תגובתך
    יחד עם זאת, כנראה שלא הבנת. או אולי אני לא הבנתי אותך, אבל את הצמיגים שבאו לי עם הג'יפ העפתי מיד, ושמתי צמיגי שטח/כביש חדשים לחלוטין, ורק אז החלו הבעיות.
    הפנצ'רמעכר מקצועי עד גבול מסוים, ומכאן כולנו די חיים באפלה לגבי שורש הבעיה.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 4. חפירון 14 באפריל 2009 ב 08:34

איזון גלגלים

אני לא מבין גדול בצמיגים, אבל לרוב כשמחליפים צמיגים לסוג חדש (במיוחד בשינוי פרופיל/מידה) עושים איזון לג'אנט - החתיכות ברזל הקטנות שתוקעים על שפת הג'אנט. זאת בדיקה שמבוצעת על מכשיר שמסובב את הגלגל לבדיקת האיזון שלו, אצל הפאנצ'רמאכר. רק תוודאי שהוא עשה את זה...

הוספת תגובה צטט והגב
  • 5. profile image Ogash Ofer 14 באפריל 2009 ב 13:46

איזון והתאמת הצמיג

ראשית יש לבצע איזון צמיגים (מתבצע באמצעות משקולות על החישוק ובאמצעות מכונת איזון).
    האם הצמיג מתאים?
    האם הוא במידה הנכונה? ובלחץ אוויר מתאים?
    מי היצרן? - האם זה יצרן  מוכר?
    יכול להיות שפשוט הרכיבו לך צמיגים שאינם מתאימים לרכב (בהנחה שקודם להחלפת הצמיגים הרכב היה מאוזן וללא רעידות).

הוספת תגובה צטט והגב
  • 6. kokopellli 14 באפריל 2009 ב 17:50

הצמיגים ואף הג'נטים עברו יותר מאיזון אחד במכונה ההיא והכל יצא כביכול תקין.
    בנוסף הלחץ אויר מתאים, המידות מתאימות לפי רישיון, החברה RADIAL .
    אז אולי באמת כל מה שנשאר זה להחליף אותם לחברה אחרת..

יש המלצות?

הוספת תגובה צטט והגב
  • 7. profile image חרוזון 14 באפריל 2009 ב 18:58

צמיגים....

חג שמח מעיין הייתי מחליף אם כבר למקסיס, היות והצמיג הוא לא צמיג כביש תמיד יהיו רעידות מסויימות בהגה במיוחד לאחר טיולים ונסיעה בבוץ. ייתכן שהגאנט עצמו לא תקין, עקום או לא יודע מה... מהיכן את? האם זה גיפ ראשון? אם כן תתחדשי וברוכה הבאה לשטח.   שרון

הוספת תגובה צטט והגב
  • 8. kokopellli 17 באפריל 2009 ב 19:11

היי שרון
    תודה על התגובה.
    ובכן, החלפתי היום לקופר והג'יפ טפו טפו כמו חדש... ישר פלס.. סוף סוף, כבר שורש כף היד התחילה לכאוב מלשמור אותו ישר...
    אכן, ג'יפ ראשון.. תודה על הברכות.
    אני נמצאת קצת במטולה, קצת בחדרה, קצת בשדמות דבורה... מאוד ניידת...
    אשמח להצטרף לטיולים ולגלות את ביצועיו המדוברים של הג'יפ שלי :)
    מעין

הוספת תגובה צטט והגב
ביטול