פורומים

- שטח 4x4

נועלי דיפרנציאל סופה

20 בפברואר 2001 ב 22:31 9 תגובות 542 צפיות nf vibration
רן שלום עקבתי בעיון וקראתי שוב ושוב ותקן אותי אם אני טועה אבל מנימת כתיבתך ובמיוחד במשפט אחד משתמע כי אתה והחברה שלך הפתרון לבעית הגזלנים בשוק אם כך נעלבתי אישית לא אכחיש כי כניסתך לשוק מלווה בסערה וגורמת לטילטולים בענף אך שפתך השנונה אינה מכסה לגמרי את השאלות חסרות המענה שהופנו אליך ע'י האנשים האינטיליגנטים בשפתך הכותבים בפורומים השונים לדעתי היוזמה להקים את אופרוד מבורכת הדרך והסגנון לוקים כמו שיעצת לרבים קבל את הבקורת בסבלנות וחסוך את הנימה האישית לעיתים לעמידה בקדמת הבמה ישגם חסרונות הערכתי מאד את כתיבתך האוביקטיבית כחובב אך מרגע שהפכת לאינטרסנט כלכלי בענף זה פשוט נראה מגוחך,אל-אף שאתה מציין את מעמדך החדש ברור לי כי חובבים המעודדים ייבוא או רכש שלא דרך ספקים מקומיים אינו תואם את ציפיותיך גם לא את שלי אך אל תשכח שלפני זמן לא רב עמדת לצידם כחובב וביקרת בחריפות ועודדת בדיוק לאותם פתרונות אז כן באופן אישי נתן פליישר
הוספת תגובה
  • 1. אורח/ת 20 בפברואר 2001 ב 21:36

נתן ידידי, ראשית אני מודה

נתן ידידי, ראשית אני מודה לך שטרחת וכתבת. לא כתבתי מי הגזלנים ואם החלטת שאתה מאלו זה בהחלט לא מפני שאני אמרתי כך אז אנא אל תיעלב. לא ביקשתי את הערכתך לסגנון, רמת או צורת הכתיבה שלי שכן בוודאי שאינני רואה בך את האורים והתומים שלי בתחום ייחודי זה של הבעה בכתב . כניסת אופרוד לשוק אכן לוותה בסערה כי מטבע הדברים כשמחוללים מהפיכה או כשמנסים לשנות סדרי עולם אז כמובן שמי שחי לפי מערכת חוקים מסויימת יעמוד על רגליו האחוריות כדי להגן על השמנת (הכלכלית). מה שמביא אותי לנקודה האחרונה שהיא אינה אישית אבל בודאי שתמצא בה גם את עצמך. אין משפר אחד בישראל ואין יבואן אחד בישראל שלא פעל כנגד המיזם הזה מהרגע שבו התעורר למעט מספר מצומצם מאד של בעלי מקצוע שאתה אינך נמנה עליהם. על כן, בוודאי תבין שאני מתייחס בציניות ובגיחוך קל לדעתך על הברכה שמביאה היוזמה הזו.אין ספק שאופרוד הינה גורם מאיים על רוב הפועלים בענף בעיניהם שלהם ,שאם לא כן, לא הייתה מתחוללת הסערה הזאת. אנחנו מתחרים בשוק אלא שלא על אותו נתח.לא אני ולא שותפי התיימרנו להיות בעלי מקצוע כמוך או כמו כל משפר אחר הפותח סדנא. אופרוד מעוניינת לתת ללקוחות אופציה לרכישה בעלות נמוכה יותר של החלקים והיא אכן תעשה זאת. אני פתוח לביקורת ומוכן תמיד להתקשרות.בניגוד אליך, שרואה בעצמך איזו סמכות המוסמכת לבקר אותי כאינטרסנט כלכלי ,אני לא התחלתי לספור את כמות הפאקים של המשפרים שאיתם עבדתי מעל גבי הפורומים השונים שאם הייתי עושה זאת, רובם היו כבר מאבדים הרבה משמם הטוב... בידידות רן

הוספת תגובה צטט והגב
  • 2. zvikabar 21 בפברואר 2001 ב 06:40

אני מת על האקשן הזה-- הבנת ארי

אני מת על האקשן הזה-- הבנת אריק2??? נתן-אני לא מכיר אותך אבל יש לי שאלה ישירה ואתה לא חייב לענות כמה עולה הרכבת נועל אחורי דטרוייט לדוגמא וכמה אתה גובה על זה עכשיו חשב מחיר שעות עבודה של מוסך או בעל מקצוע כפול הזמן ותבדוק את עצמך אם המחיר שלקחת הגיוני למחירי שוק העבודה על הנועל עצמו אינך אמור להרוויח אלא את המתחייב וכמדומני שאין צורך להחזיק מלאי כשאתה עובד מול ספקים רציניים-- זה לא קורה אפילו בקוקה קולה ובבקשה לא ללהגיב על ההשוואה הבעיה היא שרוב משפרי הרכב וכתוצאה מחוסר אפשרות של היבואן מבחינהת כדאיות כלכלית לבנות מערכת הפצה ומכירה אלטרנטיבית הפכה אותכם גם למתווכי ברזלים שהתחילו להרוויח לפעמים ברמות של 40 אחוז על מחיר הקנייה מהסספק וזה נהפך אצלם לדבר העיקרי אולי במקום המקצועיות רן וארז נכנסים בדיוק לתפר הזה ומסבירים לכולם(לא בהצלחה בשלב זה- ואל תענה לי רן) שאחרי מדינה רחוקה ממשלה דפוקה מס גבוהה וחיים קשים אפשר לקנות דברים מסויימים זול יותר כי הוא רוצה להעמיס 20 אחוז ולא 40 כל זמן שהוא חי כעסק הוא גם כנראה מרוויח הם צריכים אותך בתור מתקין משפר ומפתח שוק אבל לא בתור גובה עמלת מחסן של 30 אחוז את זה הם עוקפים דרך שווק ישיר (מסודר ומתמשך)ואם יהיה להם שכל גם דרך תצוגות ומכירת כאסח של מבצעים נקודתיים על סחורות חמות אישית ושוב בלי להכיר אותך אישית אתה אמור לעשות את כספך מרעיונות יישומים מיוחדים ובעקר מהעברת הידע הטכני שלך לעבודת כפיים שרובנו אינם מיומנים בה!! לקנות בזול אנחנו נדע עוד חודש או עוד שנה יותר טוב מכולם- כי זו מהפכת המידע כולם יודעים כמה עולה באמריקה כולם יודעים מי מקצוען ומי לא כולם יודעים את האינטרסים של כולם וכל אחד יוכל למכור את מה שיש לו ולא את מה שיש לאחר ועוד שאלה- דווקא מהמוזרות למה אצל כל המתקינים עולה אותו דבר למגן את הרכב באותו מוצר?? אפילו את חפירה מתקפלת עולה אותו דבר מדן עד אילת כי עד היום שמרתם על עצמכם ואחד על השני זה לגיטימי אבל אני מקווה כצרכן שזה בלשון עבר ןאם אתה מקצוען אז תתעסק במקצועך ואם אתה חנות אז תזהר- יש תחרות בפינה ולך רן-- אתה מייצר ציפיות גבוהות-תזהר!!- צריך לעמוד בהם ולמה שלא נדע אנחנו מי הצדיקים שאיתך?? הרי בסוף אצלם נשאיר את הרכב בלילה!!!! צלצל ונפתיע??? סתם סתם בוקר טוב לכולם ושוב אפשר על פי עצת אריק לקרוא את הספר מי גנב את הגבינה שלי כולנו נלמד שם משהו

הוספת תגובה צטט והגב
  • 3. 1שלום 21 בפברואר 2001 ב 07:39

חברים יקרים הרגעו בבקשה, בואו

חברים יקרים הרגעו בבקשה, בואו ונבהיר מייד לפי המסורת באתר ''''אני לא בעל ענין אצל אף אחד'''' לא שותף רק משלם כסף, יש הבדל ניכר בין ספק , סדנת שיפורים, יבואן, או מתווך, נכון כי ''''מחיר האינטרנט'''' בכל העולם נהיה הרי מחיר השוק , ככה זה בסופו של דבר וכל התנגדות הינה חסרת תועלת בטווח הארוך, מי שישרוד בשוק המשפרים אלו בעלי המקצוע , בעלי המעוף, המקצוענים אשר ירויחו בהגינו גם רווח על מכירת המוצר כי הרי כולם יודעים כמה זה עולה וגם על עבודה. חברים בדרך כלל כדאי לקנות בארץ אם המחיר הוא סביר להערכתי האישית והאישית בלבד הפרש של עד כ 30\\% לעומת חו''''ל אני קונה בארץ כי זה נוח , אחריות בלי ריצות וכו'' ואם לא אז הדרך פנויה ליבא אישית ואז לגשת לבעל מקצוע טוב ויש כאלו בארץ אין צורך תמיד להשמיץ את כולם יש בארץ בעלי מקצוע מצוינים ויש גם גרועים כמו בכל ענף. תמיד צריך לברור את המוץ מהתבן!!! ונתן אני במקומך לא הייתי מודאג כלל הרי ליצירות המופת שאתה מוציא מהסדנא שלך אין מתחרים כלל,ופלח השוק שלך הינו שונה בתכלית מכל השאר בארץ נכון מי שחיי היום מהעברת''''ברזלים'''' מיד ליד יפגע קשות כמו בגונגל רק החזקים ישרדו וכל הצרכנים ירויחו בסופו של דבר מאיר וצוות שטח בטוח 09-7747425

הוספת תגובה צטט והגב
  • 4. יוני5 21 בפברואר 2001 ב 07:41

נתן, נראה לי שאת הרעיון המרכזי

נתן, נראה לי שאת הרעיון המרכזי מאחורי הדיון צריך לגדיר כשינוי מגמה. מהות השינוי הוא הפרדה בין קניית חלק החילוף (הברזלים כפי שקראו לכך בתגובות הקודמות) וקניית שירות ההרכבה, לפי מה שאני מבין אתה עוסק בכך באופן אישי. אין פסול בכך שכל המשפרים למניהם ימכרו גם את החלקים עצמם אולם הייתי רוצה לראות אצלך, ואצל כל המשפרים שני מחירים. אחד לחלק ואחד לעבודה. העבודה עצמה, היא מה שמייחד אותך. כשיהיו שני שירותים שונים, החלק וההרכבה, אני בטוח שתראה השוואות גם למוצר השני שהוא ההרכבה. הטובים יוכלו לגבות הרבה יותר כסף תמורת המומחיות שלהם. ומילה לצביקה, שם הספר הוא מי הזיז את הגבינה שלי, + המלצה חמה לכולם לקרוא אותו. יוני5

הוספת תגובה צטט והגב
  • 5. אריק2 21 בפברואר 2001 ב 07:52

צביקה, אני מבין שקראת...אתה יו

צביקה, אני מבין שקראת...אתה יודע, בזמנו הרמטכ''''ל המליץ על הספר והוא ''''מת'''' היום להתקיף לכל כוון כדי שאף אחד לא יתקרב לגבינה...תרתי משמע (והמבין יבין) בכל אופן אתה אפילו צודק - היום משפר קונה חלק מהיבואן, מעמיס עליו עוד 30-40 אחוז ומוכר אותו וכל הז... היא שהוא גם גובה המון עבור עבודה !!! כל זה עושה את היבואנים למה זה פראיירים כי המשפרים גובים תיווך על המוצר שעל פניו היבואן היה אמור להנות ממנו... ונכון צביקה, משפרים למיניהם כאשר הם עושים עבודה סטנדרטית כגון התקנת נעילת ARB - הם עושים את העבודה בחצי יום עבודה, לכן הם צריכים לגבות מחיר שעת עבודה X מספר שעות וזהו !!! הכל מגולם בפנים. ותפסיקו לדחוף לנו תוספים ! לא עוד שמן מנוע במחיר של פי 2 מתחנת דלק או פי 3 מאוטו דיפו... אבל מה, אתם משלמים... תתאגדו לכם בקבוצות, גם אם אתם לא רוצים נעילת דיפרנציאל, אלא חגורות ספורט לדוגמא...ונראה איזה מחיר נקבל אצל OFF-ROAD

הוספת תגובה צטט והגב
  • 6. zvikabar 21 בפברואר 2001 ב 08:27

אריק אני לא רוצה להתאגד אני

אריק אני לא רוצה להתאגד אני רוצה להכנס לסופרמרקט ןלקנות אני מוכן אפילו להכנס לסופר ולקנות ולקבל עוד שבועיים- זה לא אוכל וגם לא חדר מיון אבל אני עושה את זה לבד מול העסק שקניתי ממנו ולא בהתאגדות זה מתכון קלאסי לבריחה מאחריות של הספק!!!!! קנית ביחד- עכשין יש לך בעיה לבד - מה תעשה?? קנה לבד !!!!! תמיד!!!!

הוספת תגובה צטט והגב
  • 7. nf vibration 21 בפברואר 2001 ב 20:25

צביקה שלום הרכבת נעילה עולה

צביקה שלום הרכבת נעילה עולה 500 ש''ח כולל שמן חדש לדעתי שיטת התימחור אכן שגויה והופכת את בעל המקצוע למיני סוחר ומאלץ את היבואן להרים את המחיר בכדי לתת מקום למתקין להרויח ברמת כדאיות מינימלית מידיעה מצב כזה לא קיים בשום מקום בעולם והפער הזה שלילי מאד מבחינתי מפני שהוא נותן מרווח כדאיות לכל מיני חאפרים שמבחינתי כעוסק מסודר מחריבים את פרנסתי ואיני מתכוון לחובב שמביא לעצמו או לחבר חלק כזה או אחר אלא לאנשים שספורט ההברחות הוא פרנסתם . מידיעה מהלך תימחור כמו שביצע רוני בגולדטק מוחק את הייבוא הפירטי המיסחרי לעינין תמחור שכר העבודה, מבחינתי ההיתיחסות אינה רק לשעות העבודה הדרושות בפועל להתקין את החלק אלא יש לקחת תמיד את מידת האחריות הקשורה בטיפול במערכת בה מורכב החלק ואת מחיר החלק ונזקים אפשריים וכל זאת במסגרת האחריות המקצועית שמעוגנת בחוק והיא חלק בלתי נפרד מערכים אותם צריך כל נותן שרות לאמץ לדוגמא בהרכבת נועל מעורב נושא פירוק גלגלים בלמים וחלקי הנעה אחרים החשיפה לנזקים שיכולים להגרם הן לחלקים והן לשלמות הנוהג ברכב ולו רק בגלל טעות אנוש די גדולה ואפשרית באחוזים גבוהים ולכן לדעתי יש להעלות את מחירי ההתקנות לרמה שמכסה מבחינת המתקין את כל הכרוך בהתקנה והכרוך בה כמו כן לדעתי צימצום המחיר הכולל של המוצרים וההתקנות יביא לירידת רמת השרות וכאן לדעתי הנפילה הגדולה של רשתות השיווק הישיר הרי לא מצפים ממתקין שקיבל 200-300 ש''ח להתקנת דיפרנציאל שייתן שרות ואחריות על חשבונו מבחינתי המצב האידאלי 5\\%-10\\% הנחה למתקין ומחיר התקנה מלא המשקף את כלל העלויות והסיכונים המקצועים שכרוכים בהתקנה כזו או אחרת נתן פליישר

הוספת תגובה צטט והגב
  • 8. zvikabar 22 בפברואר 2001 ב 07:14

נתן בוקר טוב זו הרצאה ארוכה ו

נתן בוקר טוב זו הרצאה ארוכה ולא בהכרח תסכים לה אבל תעשה בטוח טוב ואל תספרלי שמכיוון שאתה מתעסק בחלקים בטיחותים אתה גובהה יותר כיזה קשקוש התאוריה שלך על ירידת האיכות כתוצאה מריבוי מתקינים היא קשקוש יותר גדול!!!! נניח שתמיד 50 אחוז מבעלי המקצוע הם זבל אם אתם עשרה אז יש לי חמישה טובים חמישה רעים ומחירים בשמיים אם אתם מאה יש לי חמישים טובים ומחירים תחרותיים ואני אכן צריך כצרכן לא ליפול על החמישים הגרועים ולאט לאט נעשה גם את זה ולעניין התמחיר מי מנע ממך עד היום להוסיף מחיר של 10 אחוז על הקנייה מהספק ולא 40 אחוז?? אני אענה- לך ברשותך רק אתה והתאוריה הכלכלית שלך דרך אגב נהגת גם בהגיון כלכלי רק שהוא משתנה כיום זה הכל ואם תגיד שהיבואן לא היה מוכר לך אם היית מוריד מחירים כי אחרים היו בוכים?? זו עברה על החוק!!! ספר לי על יבואן כזה ותראה מה אני יודע לעשות!!!! אז קדימה נתן-תן דוגמא!!! פרסם מחירון חלקים ומחירון שעת עבודה ומחירון מיוחד להרכבות מיוחדות כי זו זכותך ויתרונך כבעל מקצוע ואל תטיף להקמת חונטות סגורות של בעלי מקצוע כי אני עוד אתעצבן ואלמד איך מתקינים איזילוקר או דטרויט בשעה וחצי - מה שאין לי מושג היום וגם לא בא לי ללמוד-ויחד עם חנן או נמרוד- או מי שיהיה מוכן גם נעשה את זה כל יום שישי בקיץ בחינם בפארק הירקון לכל מי שירצה ויביא חלקים וכד שמן

הוספת תגובה צטט והגב
  • 9. אריק2 22 בפברואר 2001 ב 08:04

צביקה, התגובה שלך מהבוקר נעלמה

צביקה, התגובה שלך מהבוקר נעלמה בין התגובות, ואני לא בטוח שלא נתן ולא אף אחד אחר יראה את זה...אבל אני החל משבוע הבא אהיה מוכן להצטרף להתקנות של נועלים בפארק !!! חינם אין כסף.

הוספת תגובה צטט והגב
ביטול