פורומים

- שטח 4x4

חנן בוקר טוב - שאלה

21 בפברואר 2001 ב 07:59 7 תגובות 522 צפיות אסף ר
מחזיר שמן אחורי מה צריך לקנות חוץ ממנו מבחינת חלפים? איזה כלים צריך (הבנתי שזה קצת מסובך)? יש השלכות כרגע שאני נוסע אם מחזיר קרוע הרבה זמן? הרבה עבודה?
הוספת תגובה
  • 1. מוני הגי''פאי 21 בפברואר 2001 ב 07:06

עד שחנן יענה אשיב לך כי אם אני

עד שחנן יענה אשיב לך כי אם אני מבין אותך נכון זוהי בעיה בטיחותית. אם אתה מתכוון למחזיר שמן של מיסב הגלגל של הציר האחורי אזי זה מצב מסוכן שיש לתקן אותו מיד מחזיר שמן פגוע יזיל לך שמן לתוך תוף הבלימה ואתה עלול למצוא את עצמך ללא ברקסים. אם זה המחזיר הקידמי אזי הבעיה פחות מסוכנת אבל גם אז במצבים קיצונים יכול חלק מהשמן ללכת לבולם. זה לא בעיתי להחליף את מחזיר השמן. קרא את הכתבות באתר של חנן כדי להבין איך בכל מקרה אם הרבה שמן בורח מאחורה אל תסתכן - החלף מיד.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 2. אסף ר 21 בפברואר 2001 ב 07:14

מוני תודה ראשית אשמח לשמוע כ

מוני תודה ראשית אשמח לשמוע כך דעה של כל אחד,ועכשיו לעניין, 1. אילו כלים צריך 2. כן זה המחזיר האחורי 3. במחשבה אחורה בטח כבר שמעת שלא הצלחתי לעצור את הרכב במחמל ברוורס , אולי גם זו הסיבה. 4. הבנתי שצריך לפרק שם את הדריישפט ועוד כל מיני אם אתה יודע אשמח לשמוע . בתודה אסף

הוספת תגובה צטט והגב
  • 3. אורח/ת 21 בפברואר 2001 ב 07:49

אסף, בוקר טוב! אם אתה מדבר על

אסף, בוקר טוב! אם אתה מדבר על מחזיר השמן של אחת הציריות של הסרן האחורי אז תדע שיש סיכוי לא רע שהלך לך שם מיסב וזו הסיבה שנוזל לך שמן, לא בגלל המחזיר. ושים לב, זו בעייה בטיחותית ממדרגה ראשונה. איך יודעים אם הלך מיסב? מרימים את הגלגל באוויר . מורידים את הגלגל ואת תוף הבלימה. מחזיקים בציריה ומנסים לשחק איתה פנימה והחוצה. אם יש חופש של יותר מ1-2 מ''''מ המיסב הלך וצריך להחליף אותו. תיאור של החלפת המיסב יש באתר שלנו במדור כתבות. http://www.jeepolog.com/jplg_storys_changing_rear_wheelbearings.html אם זה באמת רק מחזיר השמן אז אתה רק צריך להוציא את הציריה ולהחליף את מחזיר השמן, מאוד פשוט. בהצלחה אגב, כנראה שאריק יבוא אלי בשבת להתקין נעילה קדמית אז אם אתה רוצה לבצע את העבודה בתוספת של עידוד מורלי, אתה מוזמן. חנן-ג''יפולוג

http://www.jeepolog.com/jplg_storys_changing_rear_wheelbearings.html

הוספת תגובה צטט והגב
  • 4. אסף ר 21 בפברואר 2001 ב 08:02

חנן שלום כנראה שלא הסברתי את ע

חנן שלום כנראה שלא הסברתי את עצמי נכון, מדובר על המחזיר בין הדריישפט האחורי לדיפרנציאל.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 5. אורח/ת 21 בפברואר 2001 ב 08:04

OK עכשיו זה ברור יותר. הרם א

OK עכשיו זה ברור יותר. הרם אליי טלפון ל053908111 ביי חנן

הוספת תגובה צטט והגב
  • 6. מוני הגי''פאי 21 בפברואר 2001 ב 08:50

אסף אכשיו זה גם ברור לי. אתה מ

אסף אכשיו זה גם ברור לי. אתה מדבר על הנזילה של מחזיר השמן של היוק שמתחבר לדפרציאל. אז תגיד ככה.(: בכל מקרה רק לידיעת שאר משתתפי הפורום מדובר על הציר עליו מסתובב הפניון או במלים יותר פשוטות המקום בו מתחבר גל ההנע אל הדפרמציאל האחורי. חנן יתדרך אותך אני אכתוב רק כמה מלים לידעת הכלל. החלפת המחזיר היא פשוטה ולא דורשת כלים מיוחדים חוץ מחתיכת ברזל שתתחבר אל היוק כדי לפתוח את האום. יש להקפיד גם על המומנט שבו סוגרים את הבורג. זוהי מחלה מוכרת בקרב הסיקסים שפשוט נובעת משחיקה נורמלית של מחזיר השמן. כדאי מאוד להחליף אותו כי גם יוצא שמן וגם עלול להכנס מים בחציות עמוקות. בספר הטיפולים של צילטון יש הסבר מלא על התהליך. המחזיר עצמו זול מאוד אגב כדאי לעשות כתבה על הנושא אסף כי ראתי הרבה סקסים ישנים עם בעיה זו שהבעלים שלהם מזנחים כי הם חושבים שהבעיה מסובכת.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 7. אסף ר 21 בפברואר 2001 ב 09:41

רעיון טוב, קניתי.

רעיון טוב, קניתי.

הוספת תגובה צטט והגב
ביטול