פורומים

- שטח 4x4

חבר''ה אל תהיו ליצנים

25 בפברואר 2001 ב 15:10 7 תגובות 432 צפיות zx
זו אמנם הפעם הראשונה שאני נכנס לאתר הזה ואני גם לא "איש שטח" כמו שאתם (את האמת-אני לא מוצא מה אתם מתלהבים מכל העגלות שטח האלה) אבל - אני מכונאי ועם כל הכבוג לחבר'ה שרוצים לחשוב שהם יודעים-ברקסים זה לא צחוק.בטח שלא כשהילדים הקטנים שלכם יושבים אתכם בשבת באוטו. תפסיקו להתקמצן ולחשוב שאתם יודעים הכל ותקפצו למוסך לבדוק מה הבעיה בברקסים במקום להקשיב ל"ג'יפאים" מהוללים. מה גם שבסופו של דבר יתברר שבסך הכל השתמשתם הרבה בברקסים ובסך הכל צריך להחליף רפידות וזה כל הסיפור.
הוספת תגובה
  • 1. מוני הגי''פאי 25 בפברואר 2001 ב 14:33

ZX אני לא מכיר אותך או את יכול

ZX אני לא מכיר אותך או את יכולות המכונאות שלך ולכן מה שאני עומד לומר לא מכוון אליך אישית. מנסיון שלי עם מכונאים הרבה מהם לא יודעים מה הם עושים. ואני אתן דוגמה. לפני חצי שנה העברתי טסט את הרכה וגילו לי חופש במסבים. מאחר ולא היה לי זמן וגם לא את הבוקסה המתאימה לסגור את האום של המיסב ומאחר שהיתי צריך חתימת מוסך מורשה פניתי לכזה. המכונאי שהוא מוסמך, הוא הראה לי את התעודה שלו פשוט לקח איזמל ופטיש והכה על האום כדי לסגור אותו. לאחר מכן כדי לבדוק את החופש במיסב הוא נדנד את הגלגל ביד. וכל זה במקום לסגור עם בוקסה מתאימה ולבדוק עם מד מיוחד את חופש המיסב (כמו שנדרש) ועל העבודה המהוללת הזאת נאלצתי לשלם כסף רב. מאז נשבעתי שגם אם אבוא למוסך קודם אדע מה צריך לתקן ואבדוק את המכונאי בשבע עינים וזאת אם בכלל ארצה לבוא למוסך. אז לא לכול אחד יש את הנסיון להתעסק עם ברקסים נכון. אבל כל אחד צריך לפחות לדעת מה לעשות כדי שיעשו לו עבודה טובה במוסך. ועצות מבעלי נסיון תמיד כדאי לשמוע, אפילו אם אתה לא תעשה לבד את העבודה.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 2. אורח/ת 25 בפברואר 2001 ב 14:38

ידידי אשר מחשיב את רכבנו כ עגל

ידידי אשר מחשיב את רכבנו כ עגלות אני לא יודע מה בדיוק אתה מחפש פה אבל את הדעות שלך תשמור לעצמך כי אין פה אף אחד שמעוניין לשמוע אותך אלה אם כן יש לך דבר עיניני אז תודה מראש !!!!! ולהתראות (או שלא)!!!

הוספת תגובה צטט והגב
  • 3. ניר ל 25 בפברואר 2001 ב 15:05

הדרכה בטיפול במערכת הבלמים לא

הדרכה בטיפול במערכת הבלמים לא צריכה להעשות בהתכתבות , זו גם הסיבה שאני לא משיב לשאלות בנושא.לא בגלל שזו מערכת מסובכת - בעגלה שלי לפחות אין מערכות מסובכות מדי (למרות שבעלי מקצוע היו רוצים שנחשוב כך) אלא בגלל שזה לא המקום ללמוד בהתכתבות - אין כאן מקום לטעויות. אם כבר מדברים על מומחים - נזילה ממערכת הבלמים יכולה לנבוע ממספר סיבות אבל שחיקת רפידות אינה אחת מהן.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 4. אורח/ת 25 בפברואר 2001 ב 15:09

...אבל כשרפידות נשחקות אכן מפל

...אבל כשרפידות נשחקות אכן מפלס נוזל הבלם יורד עקב מעבר נוזל אל צילינדרי הבלם. ירידה כזו היא נורמלית אבל היא איטית מאוד בשימוש רגיל. חנן-ג''יפולוג

הוספת תגובה צטט והגב
  • 5. אורח/ת 25 בפברואר 2001 ב 15:11

מר ZX הניכבד. אני מניח אתה רו

מר ZX הניכבד. אני מניח אתה רוכב על קוואסקי לפי האותיות. ואם אכן כך הדבר אז אני אומר לך משהו אין לי מושג למה אתה ממשיך לנסוע על הפלסטיק הרוטט שלך במהירויות מטומטמות לא חוקיות שיכולות לגרום לך ולעוד כמה נשמות תמימות שלא אשמות בכלום למות. ואני אומר את זה בתור אחד שבמשך לפחות עשור גם חשב ששיא הכיך זה לקבל אורגזמה מהויברטור היקר מאד שבין הרגלים. ועכשיו מצאתי לי תענוג אחר אמנם לא הרבה יותר זול אם בכלל אבל בהחלט הרבה יותר מהנה בשבילי לפחות. ואני מניח גם שאתה מתיחס אלי בעניין הבלמים. אז כמו שאתה לא מפסיק לרכב כשכל הדודות אומרות לך שאופנוע זה דבר ממש מסוכן אז אל תטריד אותנו בעניין רכבי השטח שלנו טוב ? עוד דבר בתור אחד שעבד מספר חודשים במוסך וממש במקרה מוסך אופנועים ועוד יותר במקרה מוסך של סאן יאנג וקוואסקי אז אני יודע מה הסטנדרטים של עבודה במוסך במדינת ישראל (ויסלח לי מי שצריך אם הוא יקרא את זה במקרה - בוס :-) אז לסיכום, שיהיה לך שבוע טוב - תן גז וסע לך מפה ב250 קמ''''ש לך תתרסק על עץ אחר. במקרה והZX שייך לסיטרואן או רנו או משהו דומה קבל את התנצלותי הכנה ... גיא.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 6. אורח/ת 25 בפברואר 2001 ב 15:17

ועדיין .... שכיבה מתחת לאוטו

ועדיין .... שכיבה מתחת לאוטו ובדיקה מדוקדקת של הצינורות לכל האורך ובדיקה של כל הגלגלים לאחר ניקוי יסודי וייבוש לא הניבה שום סימני נזילה כולל לאחר לחיצות מאומצות עם ובלי מנוע פועל על הבלם. את הרפידות החלפתי לפני 3000 קילומטר והן תקינות (בדקתי) ומילה אחרונה למר ZX אחרי מילוי שמן בדרך ונסיעה עד הבית והיום ניקוי וסידור דברים והסתובבות בעיר לא חסרה שום טיפת נוזל בלם ו...! ואין סימני נזילה .. אז אין סיבה שאני ארוץ למוסך לעשות שיפוץ משאבות בלם .. נכון ?

הוספת תגובה צטט והגב
  • 7. ניר ל 26 בפברואר 2001 ב 08:10

חנן , לפי התאור של גיא - כוסית

חנן , לפי התאור של גיא - כוסית הנוזל שהיתה מלאה בבוקר התרוקנה במשך היום , במצב כזה אלא אם גיא נסע כל היום עם הרגל על הברקס במקום על הגז לא סביר שהוא שחק עד כדי כך רפידות . לפי התאור הנזילה חייבת להראות , אם עברת על כל הצינורות מהמשאבה הראשית עד הגלגלים ולא גילית , אז פרק את התופים האחוריים ובדוק אם יש שם רטיבות מהמשאבות - אם כן קנה חדשות ותחליף , זה לא יקר ואין בעיה שתחליף לבד אם אתה מתמצא בניקוז אויר ובפו''ה של מכלול התוף . פחות סביר שזה מהמשאבות הקדמיות כי היית רואה , אבל בכז'' תבדוק היטב. בטח שלא יזיק אם תבדוק לפני כן את מה שמוני הציע -לבדוק אם המכסה אוטם .

הוספת תגובה צטט והגב
ביטול