אסף בוקר טוב. מה זה קלין?
אסף בוקר טוב. מה זה קלין?
אהלן אורי קלין זה פלח ברזל הנ
אהלן אורי קלין זה פלח ברזל הנמצא מעל הקפיצים ומתחת לסרן וצורתו היא כמו של מעצור דלת, כלומר צד אחד רחב והשני צר מה שקורה זה שכל הדריישפט מקבל זויות לא נכונות ולכן הרעידות, את ההסבר המדוייק אני משאיר לחנן.
תודה.
תודה.
זה קורה לרוב אצל מתקינים שהחל
זה קורה לרוב אצל מתקינים שהחל מהתקנת הקלינים הפוך וכלה בהתקנת בולמים הפוך. לגבי קלין - קפיצי העלים מחוברים אל הסרן ע''''י ה u-bolts ותושבת הקפיץ מלמעלה. כאשר מסתכלים טוב אל תוך התווך שבין הסרן לקפיץ, ניתן לראות שישנה באמצע חתיכת פלסטיק שנראית כמו משולש שנמצא בין השניים (סרן וקפיץ) ובולם את הסרן לתנועה אחורה. כהסבר נוסף, זה כמו מה שהיו שמים פעם בין הרצפה לדלת על מנת שהדלת לא תיפתח. מקווה שעזרתי, אך אם מישהו מתכוון להפוך את אותו קלין לבד, שיפרק את הקפיצים בצורה הנכונה.
אצלי התחילה גם תופעה כזאת והיא
אצלי התחילה גם תופעה כזאת והיא קוראת מדי פעם גם כשאני נותן ברקס. סביר שזו אותה בעיה? איך מזהים קלינים הפוכים? מה הדרך המומלצת להפיכתם חזרה (במידה והם באמת הפוכים)?
בוקר טוב! הזווית של הפיניון ש
בוקר טוב! הזווית של הפיניון של הסרן האחורי אמורה להיות בזווית זהה לזו שבפיניון היציאה מהטרנספר. זאת אומרת שהקווים שנמשכים מהם מקבילים. ראו בתמונה איך זה אמור להיות. הקלינים לא נועדו לבלימת הסרן, וברוב הקפיצים המקוריים הם בכלל לא נמצאים. הקלינים נועדו לשנות את הזווית של הסרן כך שתהיה נכונה. למי שרוצה עוד מידע מצורף קישור לדף שמסביר את כל הדברים האלה.
למי שלא ברור, הזווית של הסרן ל
למי שלא ברור, הזווית של הסרן לא אמורה להיות כמו בתמונה המצורפת אלא אם כן יש לכם בפרונט של הדרייבשפט שני צלבים (CV) ולא צלב אחד כמו לכולנו.
חנן תודה על הכתבה מענינת מאו
חנן תודה על הכתבה מענינת מאוד !!! ידעתי על בעיות כאלו עם הדריב שאפט אבל היה חסר לי רקע מדויק אגב אם יש לך עוד קשורים מהסוג הזה אל תשמור בבטן. פרסם אותם באתר שלך.
דבר נוסף, אצלי לדוגמא, בין היל
דבר נוסף, אצלי לדוגמא, בין הילוך והילוך וגם בתחילת נסיעה, ישנה מכה קטנה שנשמעת כאילו שכשאני מתחיל לסוע, הסרן האחורי חופשי במקצת ולכן הוא נותן לי את המכה הזו. מכאן אני מסיק שהקלינים (שבנתיים גם אצלי הפוכים) הם אלו שאמורים גם למנוע את החופש שזה ו''''לבלום'''' את הקובץ.
אריק, המסקנה שלך לא נכונה לדעת
אריק, המסקנה שלך לא נכונה לדעתי. ברוב הקפיצים המקוריים וגם אצלי אין בכלל קלינים. התפקיד היחידי של הקלינים הוא שינוי הזווית של הסרן. ראינו כבר שברגי הU אצלך משוחררים, אז יש סיכוי לא רע שהדפיקה מגיעה משם. להתראות בשטח
אריק היתה לי את אותה תופעה, ןה
אריק היתה לי את אותה תופעה, ןהברגים היו משוחררים. טיפ קטן לכול בעלי הסופות (עם הקלינים) חזקו פעם בחודש לפחות את בירגי ה -U.
אני עדיין חושב שיש קשר...מה גם
אני עדיין חושב שיש קשר...מה גם שחיזקתי את הברגים וזה לא הכי עזר... בכל אופן תחשוב גם שאצלי הסרן יותר כבד (DANA60) וכח שווה על סרן כזה מול סרן קל יותר (DANA44) יורגש יותר אצלי.
אריק, אתה מוזמן לחצר שלי להסתכ
אריק, אתה מוזמן לחצר שלי להסתכל על הקפיצים המקוריים של הסופה של יפתח (עם דנה60) לחפש את הקלינים שלו. בעצם אני אחסוך לך את המאמץ, אין כאלה.
חנן, מה אני אגיד לך...עדיין אנ
חנן, מה אני אגיד לך...עדיין אני לא מסכים ב100\\% הסבר: אצלי כיום הקפיצים ארוכים יותר, מה שנותן אומנם זוית שונה שבין הסרן (פיניון) לבין הטרנספר...זוית זו ללא קלינים אומנם מביאה למצב של אי מקבילות בין הצירים, אך מעבר לזה היא גם משאירה חופש שיכול לבוא לידי ביטוי לא רק על רעידות (אין לי !!) אלא גם בתנועה שעל קפיץ קצר יותר ועם זוית קטנה יותר (תלוי מאיפה מסתכלים) ולכן התנועה ''''חופש'''' של הסרן תורגש יותר. על אחת כמה וכמה אם הקלינים הפוכים...זה פשוט יורגש יותר.
אריק אני לא יודע על איזה מכה א
אריק אני לא יודע על איזה מכה אתה מדבר אבל אולי הענין נובע מהנעילה. היא מוסיפה דרגת חופש
אכן כן מוני, בהתחלה האשמתי את
אכן כן מוני, בהתחלה האשמתי את הנעילה...אך לאחר נסיעה ברכבים עם סט-אפ דומה...הבנתי שזו לא הבעיה. בנעילה ישנו את החופש הזה אך אצלי זה טיפה יותר... מה אומר שאפשר להסתדר עם זה...אני לא נותן גם ככה מכות גז...אבל אם אפשר למזער = רצוי.
אריק , זה נשמע כאילו יש לך חופ
אריק , זה נשמע כאילו יש לך חופש מוגזם בין שיני הקורונה והפיניון , מה קוראים בעברית בקלאש , כדאי שתבדוק את זה בהקדם .
ניר, אני מתקשה להאמין שמישהו מ
ניר, אני מתקשה להאמין שמישהו מסוגל להרגיש בנהיגה חופש של הבקלש (שאמור להיות כרבע מילימטר) מבעד לחופש העצום של הדטרויט, רבע סיבוב גל הינע מצד לצד, בלי לפתוח את מכסה הדיפ'' ולבדוק בצורה יסודית.
והכוונה שלי היא שאם יש חופש שמ
והכוונה שלי היא שאם יש חופש שמורגש בנהיגה נוסף לחופש המובנה של הדטרויט אז הוא כנראה מגיע מנקודה או נקודות אחרות: חופש בין הספליינים של הציריות לבין הנעילה בגלל ציריות שחוקות חופש בסליפ יוק של גל ההינע ברגי U משוחררים חופשים יותר משמעותיים מהחופש המיקרומטרי שבין הרינג והפיניון
כן , זה באמת צריח להיות משהו ק
כן , זה באמת צריח להיות משהו קיצוני כדי שיורגש , לי בסמוראי היתה בעיה של חפשים בתוך הדיפ'' תוצאה של בלאי ומתיחה של השיניים ובשחרור הקלץ היתה מורגשת ונשמעת מכה . אם יש נעילה אז מלבד החופש שהיא יוצרת יש את הרינג והפיניון שיכולים להיות לא מתואמים , מיסבים גמורים או חריצים שחוקים בציריות , אם היו בולטס משוחררים אפשר לנענע את הגיפ קדימה אחורה ולראות אם האקס משחק , אם הבעיה בדריבשאפט גם קל לבדוק מבחוץ - לתפוס את הסליב יוק ביד ולבדוק חופש , צלבים וכו'' ואם בודדת את החופש לדיפ עצמו אז אין מנוס מלפרק ולבדוק כאמור .
צריח=צריך
צריח=צריך
אז זה הולך ככה, חופשים בדרייבש
אז זה הולך ככה, חופשים בדרייבשאפט ובצלבים אין...אבל לפני שקופצים למסקנה כזו או אחרת, אין אצלי מכה רצינית, מה גם שכשאני לא ''מתפרע'' זה לא מורגש !! בכל אופן, אני אסובב את הקלינים ורק אז אבדוק את ההשלכות.