היה משהו עם בעיה דומה בעבר הקר
היה משהו עם בעיה דומה בעבר הקרוב בקיצור הבעיה יכולה לנבוע מכמה סיבות: 1. סטרטר שלא יושב טוב. צריך לראות אם יושב טוב ואז סגור את הברגים עד הסוף . 2. גלגל שנים של סטרטר שלא נדחף עד הסוף. צריך לנקותו או לשפץ סטרטר (כמה מאות שקלים 3. שינים על גלגל התמופה שחוקות או על הסטרטר. להחליף גלגל תנופה עולה הרבה כסף אם אתה לא עושה את זה לבד. עצתי לפרק את הסטרטר ולבדוק מה הבעיה. אם אתה יכול לוותר על הרכב ליום תוכל לסדר את זה לבד. אם לא לך למוסך. אבל קודם בדוק מה הבעיה כדי שבמוסך יתקנו לך את הבעיה האמיתית.
מה שמוני כתב נכון, פירוק סטרטר
מה שמוני כתב נכון, פירוק סטרטר זה 2-3 ברגים (לא לשכוח לנתק את המצבר !!!) עדיף לפרק לבד ולמסור לשיפוץ (אם אתה מעוניין אני מכיר מספר מקומות בראשון) בכל מקרה, לא נראה לי שכדאי להכנס למוסך בשביל זה, בד''''כ חשמלאי רכב יטפל לא פחות טוב וסביר שבמחיר נמוך יותר סער 054-464741
החלפתי סטרטר למשופץ, (דרך מוסך
החלפתי סטרטר למשופץ, (דרך מוסך) לפני שמונה חודשים. אם הבעיה היתה בגלגל התנופה, אזי לא הייתי מצליח להניע לאחר מספר ''סטרטרים'', אלא היתה נדרשת הזזה של כל הרכב בהילוך. (?) אני חושב שהבעיה נעוצה בגג''''ש הקטן שאמור לסובב את גלגל התנופה. בשיפוץ סטרטר אמורים לטפל בזה?
אמורים זו מילה יפה :) סביר שה
אמורים זו מילה יפה :) סביר שהבעיה היא אכן בסטרטר ויתכן שהגג''''ש אינו ''''יוצא'''' מספיק החוצה ואינו משתלב בגלגל התנופה אם הסטרטר הוא כמו של הויטארה יתכן שזהו המזלג שבתוך בסטרטר או החלק העליון הבולט (האחראי על שליפת הגג''''ש) מצטער אבל ברח לי השם של החלק.
שרון שלום. במהלך חייו של הסמור
שרון שלום. במהלך חייו של הסמוראי שלי (שש שנים אחרונות) החלפתי לו שלוש פעמים בנדיקס. השיפוץ הוא לא יקר ויכול לבצע אותו כל חשמלאי רכב טוב. הבנדיקס עולה כמה עשרות שקלים בסוכנות סוזוקי. בסוף נמאס לי לשפץ ואז חיפשתי להחליף סטרסטר ואז גיליתי את התגלית. סטרסרים משופצים של סמוראים הם לא נפוצים כל כך ולא כל אחד מחזיק אותם, אולם, סטרטר נפוץ מאוד שקיים בכל סוכנות חלפים משומשים (חוקית ולא חוקית) במחיר זול הוא הסטרסר של מיצובישי לנסר (ההיא מטול כרם). אם לוקחים את הסטרסר של הלנסר ומחליפים את הראש שלו בראש של הסמוראי, הוא נכנס בדיוק למקום ועובד בצורה טובה הרבה יותר. סה''''כ העלות - כ-150 ש''''ח לסטרטר משופץ, את הפרוק וההרכבה אתה יכול לעשות לבד. סטרטרים משופצים של לנסר אפשר למצוא בסוכנויות החלפים באזור התעשיה סגולה בפ''''ת לדוגמה.
הייתי רוצה להוסיף, שלי היתה בע
הייתי רוצה להוסיף, שלי היתה בעיה בסיגנון. אצלי הסטרטר לא הסכים להשתחרר מגלגל התנופה, רק לאחר כמה שניות. פירקתי אותו והתברר לי שפשוט, הוא מלוכלך לגמרי ותפוס. פרקתי וניקיתי אותו עם סולר. הוא פעל ניפלא לאחר מכן. כמובן שלקח לי זמן לתפוס למה הוא לא מתניע בדרך כלל ומחליק עד שהבנתי שהוא לא מכוון. מה זאת אומרת לא מכוון? הסטרטר יושב על פחית אשר אותה אפשר לעקם מעט כדי לקרב את גלגל השיניים שלו לגלגל התנופה. עשיתי את זה והבעיה ניפתרה. דרך אגב, עכשיו הסטרטר לא פועל, כי הוא מקצר לדעתי. אני חושב שזה בגלל עודף מעברי המים שעשיתי לאחרונה, אבל אני לא סגור על זה.. מחר אדע אם הוא פועל או לא... כך שתנקה אותו בזהירות כדי לא לעשות נזק.