פורומים

- שטח 4x4

שאלה לניר

28 בפברואר 2001 ב 09:24 3 תגובות 696 צפיות מוני הגי''פאי
ניר אתה יודע שהמנוע שלך עובד בין שישים לשמונים כי יש לך מד חום חיצוני. אבל אל תשכח שמד החום הזה מראה רק על החום של בלוק המנוע ולא על חום המים. אני מדבר על חום המים. לפי מד החום שלי המנוע לא עובר אף פעם את תחילת הקו הירוק במד ואני מניח כי מדובר על שמונים מעלות לכן לא צריכה להיות למנוע בעיה לעבוד בטמפ כאילו. לפני שהחלפתי את הטרמוסטט המד לא הגיע אף פעם לקו הירוק. ואז המנוע היה באמת קר יכולתי לגעת במים ביד. אז יכולתי באמת להגיד זה שום דבר ופשוט להוריד את הטרמוסטט כמו שכולם עושים וזהו. אבל אני רוצה לבדוק את הבעיה כדי שאם פעם תקרה בשטח אדע מה לעשות. והשאלה היא לך ולכל השאר. עם מד טמפ רגיל של CJ למה מגיע המד בנסיעה רגילה, לקו הירוק או לפניו. אני חושד שהמד פשוט לא מדויק
הוספת תגובה
  • 1. ניר ל 28 בפברואר 2001 ב 08:24

מוני , היתרון של מדחום כזה הוא

מוני , היתרון של מדחום כזה הוא שהוא מראה טמפ'' גם אם אין מים במערכת . כדי למדוד בודאות מהי טמפ'' המים אתה צריך לפתוח מכסה רדיאטור , להביא את המנוע לטמפ עבודה ולטבול במים מדחום , אני מאמין שבכל מקום שמתקן רדיאטורים יסכימו למדוד לך בלי בעיות , זאת המדידה הכי מדויקת .

הוספת תגובה צטט והגב
  • 2. נמרוד 28 בפברואר 2001 ב 08:27

מוני בוקר טוב: אצלי מחוג מד ה

מוני בוקר טוב: אצלי מחוג מד הטמפרטורה נמצא כמעט תמיד ליד הקצה העליון (כלומר קר). פעם המנוע היה מתחמם, ובפירוש הייתי רואה את זה על המד. אחרי טיפול מקיף במערכת הקירור (צינורות,פלאנג'' חלוד, שטיפה בכל מיני חומרים ונוזל חדש) כבר חודשים רבים שהמנוע לא מתחמם. חוץ מזה לא הבנתי מה הבעייה ולמה החלפת טרמוסטט.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 3. מוני הגי''פאי 28 בפברואר 2001 ב 08:41

נמרוד וניר אני אענה לכם אחד

נמרוד וניר אני אענה לכם אחד אחד ניר אני יודע את יתרונות מד החום החיצוני ואין לי ויכוח לגביו. במיוחד שפעם הלך לי מנוע (כשהיתי צעיר וזב חוטם) כי יצאו כל המים והמד הראה לי שהמנוע קר. הנקודה היא שחום המים הוא מדד יותר מדויק. ומד החום של המנוע (אם הוא מדויק) נותן את אותה הבדיקה שתארת כי גם הוא יושב במים. אני פ רוצה להיות בטוח שמד החום אכן מדויק. ונמרוד הבעיה שלי עם הטרמוסטט היתה שהוא כל הזמן היה פתוח. כתוצאה מכך המנוע היה תמיד קר מאוד. בדרך כלל הוא לא היה עובר את קו האפס במד הטמפרטורה המים היו חמימים (חמשים מעלות) ולא יותר כאשר החלפתי את הטרמוסטט הוא התחיל לעלות מעט מעל האפס. אבל רק בשטח קשה הוא מגיע לתחילת הקו הירוק במד. אז או שמערכת הקרור שלי מאוד טובה או שהמד לא מדויק. ואת זה אני רוצה לבדוק אגב לא הבנתי אותך. מד החום לא עובר את קו האפס או שהוא מגיע לתחילת הקו הירוק? דרך אגב דברתי עם יאנוביץ והוא אמר לי שיש לו שני טרמוסטטים אחד שנפתח ב 74 מעלות לקיץ והשני ב 80 לחורף. כלומר לא הגזמתי עם טרמוסטט של 80

הוספת תגובה צטט והגב
ביטול