מוני , היתרון של מדחום כזה הוא
מוני , היתרון של מדחום כזה הוא שהוא מראה טמפ'' גם אם אין מים במערכת . כדי למדוד בודאות מהי טמפ'' המים אתה צריך לפתוח מכסה רדיאטור , להביא את המנוע לטמפ עבודה ולטבול במים מדחום , אני מאמין שבכל מקום שמתקן רדיאטורים יסכימו למדוד לך בלי בעיות , זאת המדידה הכי מדויקת .
מוני בוקר טוב: אצלי מחוג מד ה
מוני בוקר טוב: אצלי מחוג מד הטמפרטורה נמצא כמעט תמיד ליד הקצה העליון (כלומר קר). פעם המנוע היה מתחמם, ובפירוש הייתי רואה את זה על המד. אחרי טיפול מקיף במערכת הקירור (צינורות,פלאנג'' חלוד, שטיפה בכל מיני חומרים ונוזל חדש) כבר חודשים רבים שהמנוע לא מתחמם. חוץ מזה לא הבנתי מה הבעייה ולמה החלפת טרמוסטט.
נמרוד וניר אני אענה לכם אחד
נמרוד וניר אני אענה לכם אחד אחד ניר אני יודע את יתרונות מד החום החיצוני ואין לי ויכוח לגביו. במיוחד שפעם הלך לי מנוע (כשהיתי צעיר וזב חוטם) כי יצאו כל המים והמד הראה לי שהמנוע קר. הנקודה היא שחום המים הוא מדד יותר מדויק. ומד החום של המנוע (אם הוא מדויק) נותן את אותה הבדיקה שתארת כי גם הוא יושב במים. אני פ רוצה להיות בטוח שמד החום אכן מדויק. ונמרוד הבעיה שלי עם הטרמוסטט היתה שהוא כל הזמן היה פתוח. כתוצאה מכך המנוע היה תמיד קר מאוד. בדרך כלל הוא לא היה עובר את קו האפס במד הטמפרטורה המים היו חמימים (חמשים מעלות) ולא יותר כאשר החלפתי את הטרמוסטט הוא התחיל לעלות מעט מעל האפס. אבל רק בשטח קשה הוא מגיע לתחילת הקו הירוק במד. אז או שמערכת הקרור שלי מאוד טובה או שהמד לא מדויק. ואת זה אני רוצה לבדוק אגב לא הבנתי אותך. מד החום לא עובר את קו האפס או שהוא מגיע לתחילת הקו הירוק? דרך אגב דברתי עם יאנוביץ והוא אמר לי שיש לו שני טרמוסטטים אחד שנפתח ב 74 מעלות לקיץ והשני ב 80 לחורף. כלומר לא הגזמתי עם טרמוסטט של 80