פורומים

- שטח 4x4

צריך עזרה בנושא פיניון.

28 בפברואר 2001 ב 10:10 29 תגובות 550 צפיות העכביש הכסוף
שלום לכולם היה לי חופש גדול בדרישאפט הקידמי השהגיע מציר הפיניון, לאחר בדיקות התברר שזה המיסבים. החלטתי לפרק ולבצע את העבודה לבד, החלפתי מיסבים ובדרך מחזירי שמן כמובן. לאחר הרכבת הפיניון כאשר אני מחזק את האום חזק מאחור הפיניון לא מסתובב "תפוס" אם אני משחרר אותו הוא מסתובב. האם הוא אמור ליהיות מחוזק חזק מאוד? או עד רמה מסויימת? תודה מראש
הוספת תגובה
  • 1. מוני הגי''פאי 28 בפברואר 2001 ב 08:20

ידידי האום צריך להיות מחוזק ב

ידידי האום צריך להיות מחוזק במומנט מסוים מאוד אין לי את הספר כאן ואני לא רוצה להטעות אותך הפניון הוא אחד האזורים שבהם חשוב מאוד מומנט סגירת האום אני מקווה שלא הרסת את המיסב. לפני שמבצעים עבודה עדינה כזו כדאי לקרוא איך לעשות זאת בתור עזרה ראשונה אתה יכול לפנות לאתר של חנן יש שם כתבה על טיפול בפניון של AMC20

הוספת תגובה צטט והגב
  • 2. אורח/ת 28 בפברואר 2001 ב 08:22

זה לא דבר שמכוונים לפי הרגש .!

זה לא דבר שמכוונים לפי הרגש .!! אבל לצערי גם במוסך שמר בחיפה ככה כיוונו לי את החופש בפיניון.... בכל מקרה החופשים האלה צריכים להיות מילימטריים.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 3. אורח/ת 28 בפברואר 2001 ב 08:33

עכביש שלום! ראה באתר שלנו במד

עכביש שלום! ראה באתר שלנו במדור קישורים, יש קישור בתחתית הדף לאתר שמלמד בצורה מאוד מפורטת איך מכוונים דיפ'' ופיניון. בתחתית הדף הנ''''ל יש קישור לדנה60 ושם יש את המומנטים שאתה צריך לסגירת האום ולבדיקת הפרהלווד של המיסבים, זאץ אומרת איזה כוח נדרש לסובב את הפיניון לאחר שהוא מכוון כמו שצריך וסגור. לצורך זה תצטרך ידית מומנט חזקה למומנטים של 240-300 ליברות פיט וידית מומנט עדינה למומנטים של אינצ'' ליברות. חברים, שום דבר לא הולך כאן עם רגש, רגש של גורילה זה לא רגש של קוף סנאי וזה סוביקטיבי לכמה תרד אכלת בבוקר, ידיות מומנט בבקשה. בהצלחה חנן-ג''יפולוג www.jeepolog.com

הוספת תגובה צטט והגב
  • 4. אורח/ת 28 בפברואר 2001 ב 08:37

אם להיות יותר פרטני אז כנראה ש

אם להיות יותר פרטני אז כנראה שבגלל שיש לך כרגע מיסבים חדשים ללא בלאי אתה צריך להפחית מעט את עובי השימסים שאחרי המיסב. המומנט הנדרש לאום הוא 240-300 ליברות פיט בהצלחה

הוספת תגובה צטט והגב
  • 5. ניר ל 28 בפברואר 2001 ב 08:38

הסגירה , של האום צריכה להעשות

הסגירה , של האום צריכה להעשות במומנט המצויין ע''י היצרן , סגירה חזקה מדי לוחצת על המייסבים ושורפת אותם , ההבדל בין דנה 30 לבין האי אם סי 20 הוא שבדנה ישנם שימסים לכוון הלחץ ואח''כ סגירה למומנט הנדרש ולא דסקית מעיכה , בנוסף צריך להתייחס לכווני הרינג והפניון , כדאי שתקרא את המאמר בגיפולוג כדי לקבל מושג , בשאיפה בקרוב יהיה כזה גם על דנה 30 .

הוספת תגובה צטט והגב
  • 6. אורח/ת 28 בפברואר 2001 ב 08:42

ניר, הידוק חזק מדי לוחץ על המי

ניר, הידוק חזק מדי לוחץ על המיסבים רק במקרה של דיסקית מעיכה ולא במקרה של שימסים לכיוון כמו בסרני הדנה. לעומת זאת הידוק חזק מדי, עלול להרוס את האום או ההברגה על הפיניון.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 7. אורח/ת 28 בפברואר 2001 ב 08:43

חנן, אתה זוכר שפעם נתת לי אתר

חנן, אתה זוכר שפעם נתת לי אתר על פיניון ורינג של סמוראי ? אז הוא לא עובד ודוקא היום רציתי לעיין פה עקב הפירוק ... (דרך אגב סליחה על השעה אתמול בלילה ותודה על העזרה) בכל מקרה אתה מוכן לבדוק בבקשה אם יש לך את הקישור הנכון ? תודה.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 8. ניר ל 28 בפברואר 2001 ב 08:46

צודק , חנן

צודק , חנן

הוספת תגובה צטט והגב
  • 9. אורח/ת 28 בפברואר 2001 ב 08:47

גיא, מצטער, אני לא זוכר, ואם ה

גיא, מצטער, אני לא זוכר, ואם היה לי כזה אז לא הייתי צריך בזמנו לשאול אותך איך הולך הכיוון של הדיפ'' בסמוראי.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 10. העכביש הכסוף 28 בפברואר 2001 ב 08:53

חנן בזמן הפירוק השימסים נפלו

חנן בזמן הפירוק השימסים נפלו, ולא ראיתי את מיקומם נסיתי לנחש לפי הסימנים. לפי התשובה שלך אמורים להיות שימסים מלפנים ומאחור במיסב האחורי? ודרך אגב האתר שלך לא עולה.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 11. אורח/ת 28 בפברואר 2001 ב 08:57

קודם כל, תודה על העידכון לגבי

קודם כל, תודה על העידכון לגבי האתר שלי, לפני חמש דקות הוא עלה, אני אבדוק מה קורה עם נותן שירות האירוח של האתר. בכל מקרה הכתובת היא: http://www.drivetrain.com/ringpinioninstal.html

הוספת תגובה צטט והגב
  • 12. ניר ל 28 בפברואר 2001 ב 09:17

קודם כל , אני מבין שמדובר בדנה

קודם כל , אני מבין שמדובר בדנה 30 קדמי . ישנם שני מיסבים - פנימי וחיצוני , החיצוני קרוב ליוק , השימס/ים שנועד לכוון את הפרילווד נמצא לפני המיסב החיצוני (יותר פנימה) והשימסים שמכוונים את עומק הפיניון נמצאים אחרי המייסב הפנימי . כדי למדוד את התנגדות המייסב תצטרך מדמומנט רגיש מאד - מדובר על התנגדות תקינה של בין 20 ל 40 אינץ'' ליברות , את האום סוגרים ל 210 ליברות פיט , שוב אני מציין שהמידע הוא נקודתי ועל סמך הזיכרון , ישנן עוד השלכות וזה לא על רגל אחת .

הוספת תגובה צטט והגב
  • 13. העכביש הכסוף 28 בפברואר 2001 ב 09:46

ניר שלום אכן מדובר בדנה 30, א

ניר שלום אכן מדובר בדנה 30, אך אחרי המיסב הפנימי יש רק את הפחית הגדולה שנימצאת בתוך הביצה. לא הבנתי איפה בדיוק אמורים להיות עוד שימסים חוץ מלפני המיסב החיצוני?

הוספת תגובה צטט והגב
  • 14. ניר ל 28 בפברואר 2001 ב 10:17

אם מסתכלים במבט מלפנים לתוך הד

אם מסתכלים במבט מלפנים לתוך הדיפ'' רואים את הפיניון עצמו (גג''ש) אחריו את דסקית השימון הגדולה שתארת , אחריה את המיסב הפנימי אחריו הקאפה שלו ואחריה את השימסים לקביעת העומק (בין הקאפה לבין ההאוזינג), הקוטר של השימס הוא בערך הקוטר של הקאפה . מהצד השני (האחורי) יש את היוק , מחזיר השמן , מיסב וקאפה ואחריהם את השימסים לכוון הפרילווד , השימסים הם בקוטר של שרוול היוק , אתה לא יכול להתבלבל בינם לבין האחרים . אם זה עדיין לא מובן אני אשלח לך בערב תרשים .

הוספת תגובה צטט והגב
  • 15. יוסי שנהב 28 בפברואר 2001 ב 10:27

כמעט באותו עניין - כשמחליפים מ

כמעט באותו עניין - כשמחליפים מיסבים+מחז''שים בדנה 44 (אחורה). האם יש מומנט לסגירת הברגים שיושבים על בפלטה שסוגרת את האקס בצדדים (8 ברגים אם אני לא טועה).

הוספת תגובה צטט והגב
  • 16. העכביש הכסוף 28 בפברואר 2001 ב 10:28

ניר תודה.

ניר תודה.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 17. אורח/ת 28 בפברואר 2001 ב 10:29

שישה ברגים 25-40 ליברות פיט

שישה ברגים 25-40 ליברות פיט

הוספת תגובה צטט והגב
  • 18. יוסי שנהב 28 בפברואר 2001 ב 10:34

תודה.

תודה.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 19. העכביש הכסוף 28 בפברואר 2001 ב 10:40

ניר בנוסף לפירוט שלך על החלק ה

ניר בנוסף לפירוט שלך על החלק האחורי, יש לי עוד פחית גדולה בקוטר של הקפה של המיסב שלא ציינת, איפה היא אמורה להכנס? האם במיסב האחורי אמורים להיות שימסים בקוטר של היוק מלפנים ומאחור?

הוספת תגובה צטט והגב
  • 20. ניר ל 28 בפברואר 2001 ב 12:48

דסקיות נוספות בקוטר הקאפה שאלי

דסקיות נוספות בקוטר הקאפה שאליהן אתה אולי מתכוון , יכולות להיות בין המייסב החיצוני למחזיר השמן החיצוני , ובין השימסים של המייסב הפנימי לבין ההאוזינג עצמו , הדסקיות הקטנות לא נמצאות משני צדי המיסב החיצוני אלא בין היוק להאוזינג , היוק עובר דרך המייסב החיצוני. שאלה לחנן - הברגים שעליהם נשאלת , אצלי יש ארבעה , לא מכיר את הדנה 44 אבל מומנט הסגירה צריך להיות 50 ליברות , לא התכוונת במקרה לברגים של הספיינדל בציר הקדמי ?

הוספת תגובה צטט והגב
  • 21. העכביש הכסוף 28 בפברואר 2001 ב 12:55

ניר תודה רבה.

ניר תודה רבה.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 22. ניר ל 28 בפברואר 2001 ב 12:56

עודד ? הטיפול העצמי הוא מבורך

עודד ? הטיפול העצמי הוא מבורך ורצוי , אבל חבל שתלמד בדרך הקשה תו''כ גרימת נזק , תרכוש לעצמך ספר טיפולים מתאים ובינתיים בקש ממישהו שישלח לך תרשים מפורט של דנה 30 רוורס קאט כמו שיש בסופה וב YJ . יכול להיות שישנם הבדלים מסויימים .

הוספת תגובה צטט והגב
  • 23. אורח/ת 28 בפברואר 2001 ב 13:06

מצורף השרטוט של הדנה30 של הYJ

מצורף השרטוט של הדנה30 של הYJ לניר. למיטב זכרוני, ואני אבדוק את עצמי בערב, המומנט של הספיינדל הקדמי הוא 25-35 ליברות פיט ושל הברגים שמחזיקים את הציריות האחוריות הוא 25-40 ליברות פיט כמו שעניתי לאורי.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 24. אורח/ת 28 בפברואר 2001 ב 13:07

הוספת תגובה צטט והגב
  • 25. יוסי שנהב 28 בפברואר 2001 ב 13:28

מה זה ספיינדל? (סליחה על הבורו

מה זה ספיינדל? (סליחה על הבורות)

הוספת תגובה צטט והגב
  • 26. אורח/ת 28 בפברואר 2001 ב 13:40

ספיינדל זה הצינור שעליו יושבים

ספיינדל זה הצינור שעליו יושבים שני המיסבים של הגלגל הקדמי ובתוכו עוברת הציריה.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 27. יוסי שנהב 28 בפברואר 2001 ב 13:50

יש לך במקרה סרטוט או תמונה כדי

יש לך במקרה סרטוט או תמונה כדי שאני אדה על לאיזה ברגים התכוונת כשאתקין את הנעילה הקדמית? (לפי מה שאמרת, לא ראיתי כזה חלק בשרטוט פיצוץ של דנה 30 שצרפת - או שהספינדל הוא החלק הימני של הפריט שמסומן ב-1)

הוספת תגובה צטט והגב
  • 28. אורח/ת 28 בפברואר 2001 ב 13:58

השרטוט שצירפתי הוא בשביל העכבי

השרטוט שצירפתי הוא בשביל העכביש-אצלו אין ספיינדל. בדנה 30 הקודמים היה ספיינדל ותוכל לזהות אותו על פי התיאור שלי-מצטער, לא מצאתי שרטוט עם הספיינדל ואין לי תמונות.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 29. יוסי שנהב 28 בפברואר 2001 ב 14:06

או.קיי. תודה בכל אופן. אורי.

או.קיי. תודה בכל אופן. אורי.

הוספת תגובה צטט והגב
ביטול