פורומים

- שטח 4x4

מידע חשוב 4*4 פאג'רו קינג

22 ביוני 2009 ב 22:59 6 תגובות 6446 צפיות tomeri123
לא מזמן רכשתי פאג'רו קינג אני רוצה לקבל הסבר קצר על ידית העברה ל 4*4 ישנם 4 מצבים למה נועד כל מצב , באיזה מהירות מותר להעביר ל 4*4 או שצריך בעצירה מלאה. באיזה מהירות מותר להפעיל נעילת דיפרנציאל, האם משתחרר אוטומטית. קניתי את הרכב ללא ספר רכב ואני לא רוצה לגרום לנזק כבר על ההתחלה. תודה, תומר.
הוספת תגובה
  • 1. profile image עדי וייזל 23 ביוני 2009 ב 03:35

tomeri123 כתב/ה:
    "לא מזמן רכשתי פאג'רו קינג אני רוצה לקבל הסבר קצר על ידית העברה ל 4*4 ישנם 4 מצבים למה נועד כל מצב , באיזה מהירות מותר להעביר ל 4*4 או שצריך בעצירה מלאה. באיזה מהירות מותר להפעיל נעילת דיפרנציאל, האם משתחרר אוטומטית. קניתי את הרכב ללא ספר רכב ואני לא רוצה לגרום לנזק כבר על ההתחלה. תודה, תומר."
    עצה ידידותית
    פנה לחברת כלמוטור בעמ ובקש שישלחו אליך (בין כשרות ובין בתשלום) ספר רכב - זה מחויב המציאות להחזיק ספר כזה ברכב כמו הפאג'רו.
    המלצה נוספת, מבלי לפגוע חלילה כמגיבים בשרשור הזה, כנס למוסך מורשה של מיצובישי שכמוהו מפוזרים בארץ עשרות ובקש הסבר ממנהל המוסך(רצוי במקום מגוריך כך גם תוכל לומר שאתה מעוניין להיות לקוח שלהם בעקבות הרכישה) על כל עניין כמות המצבים האופציונליים.
    לגבי נעילה, כאשר הרכב נכנס למצב של הצלבה בגלגלים האחוריים, הכוח של המונוע עובר למקום שהכי קל לו וזה לגלגל שנמצא באוויר. עמ שיגיע כוח גם לגלגל שנמצא במגע עם הקרקע, אתה מפעיל נעילת דיפרנציאל ובהפשטה, חצי מהכוח עובר לגלגל עם המגע וכך אתה עובר את המכשול.
    יש לנתק את הנעילה מייד בסיום האירוע.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 2. profile image Ogash Ofer 23 ביוני 2009 ב 07:48

תיבת העברה סופר סלקט

לפאג'רו יש תיבת העברה מתוחכמת בשם סופר סלקט המאפשרת נסיעה במצבים שונים (אם אני זוכר נכון):
    2X4
    4X4 HIGH
    4X4 HIGH עם נעילת דיפרנציאל מרכזי
    4X4 LOW עם נעילת דיפרנציאל מרכזי
    טיפ חשוב: תיבת הסלקט מחייבת מעבר בין המצבים אחד-אחד (כלומר לא ניתן לעבור ממצב 2X4 למצב LOW בהעברה אחת ולהיפך).
    להעמקה בנושא אני מציע כי תקרא את הכתבה על דיפרנציאל ועל נעילות הדיפרנציאל (ויש עוד כמה כתבות בעניין באתר) וגם קרא את מבחני הדרכים לפאג'רו - כאלו יש כמה וכמה באתר

הוספת תגובה צטט והגב
  • 3. tomeri123 23 ביוני 2009 ב 19:21

עדי ועופר המון תודה על התגובה המהירה
    אך עדיין לא ברור לי האם בהעברה לכל אחד מהמצבים:
    2H
    4H
    4HLC
    4LLC
    צריך לעצור או שניתן להעביר תוך כדי נסיעה. תודה , תומר.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 4. profile image ronen5655 24 ביוני 2009 ב 02:52

תיתרגל לעמוד , אתה משנה יחסי העברה, בהורדה ל L אתה יכול לשבור שיניים ואותו כנל בהעברה ל H  .
    במיוחד שרוב תיבות העברה לא סינכרניות אלה גלגלי שיניים עם שיניים ישרות.
    יהיו פעמים שעל מנת להוציא מ L תצתרך לנוע במהירות מאוד איטית ואז ברגע העברה יש לבטל את העברת הכח מהמנוע ברכב עם מצמד ללחוץ עליו, ברכב אוטומטי להוריד רגל מדוושת התאוצה.
    האם זה עונה על השאלה?

הוספת תגובה צטט והגב
  • 5. tomeri123 24 ביוני 2009 ב 07:11

או קיי הבנתי
    לא צריך לעצור אלא מספיק להוריד את הרגל מדוושת התאוצה !
    אגב הרכב הוא אוטומט.

תודה, תומר.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 6. profile image עדי וייזל 26 ביוני 2009 ב 10:18

הוספת תגובה צטט והגב
ביטול