שלום לך! אני בדיוק הייתי באות
שלום לך! אני בדיוק הייתי באותו מצב, ולבסוף בחרתי סמוראי 84. הייתי מציע לך לדפדף אחורה בפורום, או לחפש מודעות העוסקות בנושא - הנושא נדוש עשרות פעמים. בקיצור, הסמוראי הוא רכב גרוע לכביש (אם זה רכב שני - לא עקרוני), וטוב מאוד בשטח. אמינותו נחשבת טובה מאוד. מומלץ מאוד מאוד (מנסיון כואב שלי) - לקחת 86 ומעלה, ולא 84. אמנם טיפה יותר יקר, אבל אז המנוע 1300 ויש 5 הילוכים, במקום מנוע 1000 עם 4 הילוכים. אני מצטער שלא עשיתי את זה. בנוסף, אם (וכאשר, מדובר באוטו בן 15 שנה) צריך יהיה להחליף מנוע או לעשות לו אוברול, מנוע 1000 יקר משמעותית ממנוע 1300 - ואני חוויתי את זה על בשרי. מלאדה, לפי הסיפורים - צריך להתרחק כמו מאש - האוטו מתפרק, עלויות החזקה גבוהות מאוד, וחלפים שקשה להשיג. הוא עביר מאוד, יותר נוח מהסמוראי, מנוע יותר גדול (1600), הנעה כפולה קבועה, אבל, וזה אבל אדיר - נחשב אחד הרכבים הכי לא אמינים שיש. אם יש לך עוד שאלות (בייחוד בנוגע לסמוראי, שזה הרכב שלי יש), אתה מוזמן לשאול אותי, ואני מאמין שעוד אנשים יגיבו לגבי הלאדה... מקווה שעזרתי, אבי שוע
רב תודות לך
רב תודות לך
כבעל לשעבר של ניבה, המלצתי היא
כבעל לשעבר של ניבה, המלצתי היא לא להתקרב לרכב הזה. אני מסכים עם אבי, לך על סמוראי מ86 ומעלה.
כבעל סמוראי 86 וחבר עם לאדה 93
כבעל סמוראי 86 וחבר עם לאדה 93 למכירה אגב אני יכול להגיד שהניבה הרבה יותר נוחה לנסיעה גם בכביש וגם בשטח עבירה בצורה מדהימה וגם לא כל כך נישברת יש בלאי ואם אתה תיתן לכל אוטו בראש חזק מדי הוא ישבר. הסמוראי זה לא אוטו זה מיטת מסמרים הודית. ניתן לשיפור הרבה יותר מהלאדה זה נכון אבל אם זה רק רכב שני אל תפסול את הניבה על הסף לפני שתעשה סיבוב על שניהם.
הייה ברשותנו סמוראי 84,רכב נחמ
הייה ברשותנו סמוראי 84,רכב נחמד..עם כל הצרות של ג''יפ רגיל.. עכשיו יש ברשותנו לאדה...עם כל הצרות של ג''יפ..... מסתבר,, שבשטח הלאדה הרבה הרבה יותר טובה.. מסתבר..שחלקי חילוף יש והם זולים. מסתבר ,שלמרות שהרכב בנוי בטכנולוגיה עתיקה נוסע לגמרי לא רע מסתבר....שבהפרש המחיר ניתן לסדר את הלאדה כך שאפשר לחיות איתה.. בשיחה מקרית עם בחור שהחזיק רכב כזה בארץ מולדתו ונסע כ 500,000 ק''''מ...הדבר היחיד שהלאדה ''''שונאת''''..זה כבישים. לסיכום. במידה ותשאר עם צמיגים צרים ,כמו האורגינלים, במידה ומסוגל לטפל ברכב לבד....קנייה לגמרי לא רעה..
כבעלים לשעבר של סמוראי 84 אני
כבעלים לשעבר של סמוראי 84 אני יכול לומר שהרכב ''''עגלה'''' על הכביש, 4 הילוכים, מנוע 1000 וחוסר יציבות מדהים אם סמוראי אז עדיף מ 87, סרנים רחבים יותר, מנוע חזק יותר וחמישה הילוכים, אל תשכח שבכל טיול צריכים גם לנהוג עד השטח מתבצעת על כביש לגבי הניבה, אני לא מכיר, אבל אי אפשר להתעלם מהפרש של 10 שנים בגיל הרכב. בהצלחה
לי היתה לדה חצי שנה וזה היה רכ
לי היתה לדה חצי שנה וזה היה רכב השטח הראשון שלי. מאחר וקניתי לאדה בעיתית חוותי את כל הבעיות אז בא ונתחיל יתרונות: רכב נח יחסית לסאמוראי. הרבה פחות קופצני. רכב עביר ביותר. בגלל שהוא קצר ורחב יחסית הוא לא נוטה להתרגש מזוויות צד. בהחלט משתווה לרכבים העולים פי שנים ממנו בעבירות לרכב יש אופי. כמו שגיפ הוא בעל אופי וסאמוראי כך גם לאדה. אינ תמיד קראתי לרכב זונה רוסיה זקנה. זונה כי בד''''ח הוא מחליף הרבה ידים. רוסיה לא צריך להסביר וזקנה כי הטכנולוגיה שלו בת 30 לפחות. חסרונות: מאוד מרעיש בנסיעה במהירות גבוהה. משתווה ל CJ עם צמגי שטח. איכות גימור על הפנים. פלסטקים מתפרקים ריח דלק ועוד. מערכת חשמל מחומרים באיכות ירודה. הרכב עצמו בנוי בצורה מוזרה. חלקים מסוימים ממנו בנוים חזק וטוב אחרים חלש מאוד. וזה התבטא בזה שאים תקשה על חייו יותר מדי תקלה מגוון כשלים (ולא יותר מדי) כאשר אני חיפשתי חלקים לא מצאתי. ומה שהיה היה יקר יחסית למחיר הרכב. מעבר לזה אנשים לא שמרו על הרכבים ולכן קשה למצוא לאדה במצב תקין. סיכום: הרכב יתקלקל הרבה בגלל בניה ותכנון לא טובים. גם לטפל בו לא הכי קל. אם יש לך מקור חלקים זול מאוד לניבה ואתה מטפל בהכול לבד. ואם אתה לא מתכנן אתגרי עבירות ומצאת רכב סביר בהיסוס אולי אולי זה כדאי אם לא קנה סאמוראי או יותר טוב CJ או סופה תהנה מאמינות הרבה יותר טובה חלקים זולים (לא בסאמוראי) ועמידות טובה ב CJ וסופה מבחינת שטח לדעתי זו קפיצת מדרגה לעומת ניבה או סאמוראי.
שלום ידידי לאדה הינו רכב עבי
שלום ידידי לאדה הינו רכב עביר בצורה מדהימה זול בצורה מדהימה ועושה בעיות גם בצורה מדהימה אז ככה אם אתה מעוניין ברכב שטח שכזה אז בבקשה הסאמוראי הינו רכב יותר יקר יותר אמין ויותר כפי (חשוב לציין כי הלאדה מעט מסורבלת) אני כמו שמוני אמר היתי חושב על סופה או CJ כי יש לך גם אמינות יותר גבוהה (יחסית) וגם יכולת שטח עדיפה פי כמה משני המתחרים!!! אני גם עברתי את הדילמה האם לקנות את הלאדה שהיא רכב זול אבל אז בא אדם חכם ואמר לי : ''''מה שהכי זול הוא הכי יקר!!!'''' זהו משפט מפתח תחשוב על זה!!! והנה היום אני בעליו הגאים של CJ שנת 90 זהו רכב מצויין שיודע לספק את העבודה הרצוייה!!!!
רכב השטח הראשון שלי היה לאדה.
רכב השטח הראשון שלי היה לאדה. עבירות מדהימה. חוץ מזה חרא של אוטו. בעיות, תקלות,משאבת דלק שאין לה מספיק כוח אז האוטו נכבה בעליות תלולות ובקיצור זוועה. אתה משתדל שלא לנסוע איתה לשטח כי צריך לשם כך לנסוע על הכביש ושם הרעש מוסיף לך סעיפים בפרופיל הצבאי, דיבור תוך כדי נסיעה בכביש חובה לעשות עם קש''''פ, בקיצור, תתרחק כמו מאש. שמועה ששמעתי נוגעת לייצור של הרכב ברוסיה - מסתבר שעם הורדת מסך הברזל ותחילת כלכלה אמיתית נגמר לייצרן הכסף לחלקי חילוף והוא הרכיב חלקים מכל הבא ליד. הרכבים נמכרו כרגיל ולא ניתן לזהותם ע''''פ סדרות ייצור. כשאתה מגיע לרכב כזה תכין מספיק כסף לטיפולים וחלקים שבהם היית קונה ג''ימני חדש. למען ההגינות אני מכיר מישהי שנוסעת בלאדה ואפילו מרוצה.עזוב אותך מהקומבינות, קנה סמוראי יותר חדש או תחסוך עוד קצת כסף וקנה אמריקאי.