ראיתי אצל מישהו כלי שהוכן בבית
ראיתי אצל מישהו כלי שהוכן בבית שאני מתכוון לנסות לשחזר לי אחד כזה. מדובר בצינור ברזל בקוטר הדרוש חתוך עם דיסק בצורת משושה. מולבש על אום בגודל הדרוש ומרותך שוב עם הצורה הנכונה. אני מתכוון לנסות את כוחי בסוף השבוע בעניין הזה אם תרצה אני אספר איך יצא.
מה רע בדורן ופטיש ?
מה רע בדורן ופטיש ?
ערן הכלי המדובר הוא בוקסה משוש
ערן הכלי המדובר הוא בוקסה משושה בקוטר אחד וששעשרית אינץ'', או 52 ממ. זה די יקר ולא נפוץ, אבל אפשר להזמין במיוחד בחנויות כלים טובות. כלי מאולתר מצינור כנ''''ל יש לחנן. אפשר עם דורן ופטיש, דורות של שריונרים גדלו על השיטה. הבעייה היא שצריך לסגור למומנט מסוים, ובלי ידית מומנט עם בוקסה מתאימה, צריך לנחש. בעקרון מחזקים עד שהגלגל יסתובב חופשי, אבל לא יותר מדי, או בקיצור, כמו שהסבתות מוסיפות מלח לקוסקוס, ככה וככה. מכיוון שמדובר בכיוון חשוב למדי, כדאי להשתמש בכלי יעודי. שיטת הסגירה והמומנטים מפורטים בהיינס.
מדובר על 2 ושש עשרית אינץ. גי
מדובר על 2 ושש עשרית אינץ. גיא בדקת בחנות הבורג. אני ראיתי בוקסה בגודל שני אינץ במחיר של 65 שח הסיבה היחידה שלא קניתי היא כוון שהיא עבה ולא ידעתי אם היא תכנס להאב. בסוף התברר שכן. כמובן שמדובר במשהו סיני זול. אבל היות והמומנט לא חזק יחסית לגודל (50 לבראות פיט) והיות וצריך את זה פעם בשנה לדעתי זו קניה כדאית.