פורומים

- שטח 4x4

מדוע כדאי לקנות CJ ?

08 במרץ 2001 ב 12:21 18 תגובות 1379 צפיות מוני הגי''פאי
לאחר שנתקלתי כמה פעמים בדעות של אנשים שחשבו אותי למשוגע או תפרן בגלל שקנתי CJ היתי רוצה לערוך משאל קצר. האם כדאי לקנות CJ כרכב שני או רכב שטח חדש יקר ומפנק. אני אביע כאן את דעותי בנושא וכל המעונין להשתתף שיצרף אצ עמדותיו בענין. עד לפני זמן לא רב היה לי פרוזה. זה לא רכב שטח יקר מאוד אבל הוא לא מהזולים והוא בהחלט יותר מפנק מה CJ. אז הבנתי שמבחינת שטח הוא לא מספיק טוב וכרכב כביש הוא גם גרוע. יכולתי לקנות רכב שטח יקר שיהיה יותר מפנק בשטח ובכביש. אבל אז היתי מפחד להכנס לשטח קשה או כל שטח שהוא. ברכב יקר כל תיקון עולה הרבה כסף. גם הביטוח יקר מאוד. במקום זה החלטתי לעשות חלוקת תפקדים. לא רכב דו שימושי אלא שני רכבים. האחד רכב כביש משפחתי מפנק מאוד שיוביל אותי ואת המשפחה שלי בבטחה בכבשים. השני CJ קשוח וחסר פשרות שיוביל אותי ואת המשפחה שלי בבטחה בשטח בכל מקום שחשקה בו נפשי. כך גם ארויח שני רכבים וגם העלות תהיה הרבה יותר נמוכה. במחיר של רכב שטח חדש אפשר לקנות שני רכבים משפחתים ועוד CJ וישאר כסף לדלק לשנה. ומה עם הפינוק בשטח. תמיד אפשר להוסיף פינוקים לCJ במחיר אפסי. והיתרון שאני יכול להרכיב לCJ נעילות גלגלי שטח מלא להוריד מיצבים להגביה ועוד ועוד. ולא לפחד שאישתי תחליק עם גלגלי השטח בכביש. הרי היא נוסעת ברכב המשפחתי הבטוח לכביש. כך אני נהנה משני העולמות ללא פשרות ובחצי המחיר. מה דעתכם ?
הוספת תגובה
  • 1. אורח/ת 08 במרץ 2001 ב 10:59

מסכים איתך ב-100\\% כל מילה נו

מסכים איתך ב-100\\% כל מילה נוספת מיותרת

הוספת תגובה צטט והגב
  • 2. אורח/ת 08 במרץ 2001 ב 11:37

כנ''''ל לגביי אבל מה לעשות

כנ''''ל לגביי אבל מה לעשות שבימינו חצי מבעלי הג''יפים בארץ אלו אנשי פוזה!! הם קונים את הרכב היקר והמפואר שלהם בכדי להרשים את השכן וברוב המקרים הרכב גם לא יראה שטח למעט השוליים של הכביש במקרה של פקק!!!! לכן מי שבאמת רוצה ג''יפ לשטח לטיולים וכ'' ילך ויקנה לו CJ טוב ונאמן (וכך אני עשיתי) וכול שאר אשר קונים את האוטו בשביל הפוזה ימשיכו ויוצאי אלפי שקלים על רכבים חדשים מפנקים וברוב המקרים גם מפונקים!!!

הוספת תגובה צטט והגב
  • 3. אורח/ת 08 במרץ 2001 ב 11:42

מוני לא מסכים איתך קודם כל גם

מוני לא מסכים איתך קודם כל גם אני בא מעולם רכבי השטח הטהורים-אומנם לא סיקס אלא דיפנדר בנוגע לסיקס רובם ישנים,מוזנחים או קיי אז קנינו אחד כזה וצריך ליצב את מצבו אם אתה מטפל לבד שזה ממש אבל ממש לא רוב האנשים זה יעלה לך הרבה כסף אבל אם אתה מטפל במוסך כמו רוב ישראל אתה תשלם הרבה מאוד כסף בכדי להגיע למצב שהרכב חוזר למצב הטבעי שלו..אמין וחסון אז השקענו הרבה מאוד כסף ביצוב הרכב(במידה ואנחנו מטפלים במוסך,אם לבד אז רק הרבה כסף) ועכשיו נשאר לנו לשפר את הרכב כי הרי ג''פ סטנדרטי ביננו זה די דרק...לא משהו אז יש לנו צמיגים שטח רואים לשמם קפיצים ארוכים משולשים גדולים יותר צינורות ברקס ארוכים בולמים ארוכים ורצוי גם שהיו נוחים כי אחרי הכל את רוב הדרך גם רכב שטח טהור עושה על הכביש... צריך לשפר מתי שהו מנוע,לא? יחסי העברה רצוי מאוד... נעילות קדימה ,אחורה-חובה! כיסא שהגב המסכן לנו לא ישבר... ועוד ועוד... אז אנחנו כבר לא כלכך זולים יותר וזה עוד בלי שבירות פה ושם,בלי בלאי טבעי שיש לרכבם האלה(ישנים הרי..) אז מה יוא לנו?יש לנו רכב שטח מעולה,חזק,אמין,חיית שטח של ממש אבל מה לא זול וכסף לאוטו של האישה,מאיפה נביא את זה? אז אולי עדיף לקנות רכב שטח/כביש טוב...גם נוחות ברמה אחרת,גם בטיחות פסיבית וגם בטיחות אקטיבית,רכב מודרני יותר עם כל הפינוקים שיש לו גם יכולת שטח סבירה פלוס(וביננו כל רכב עם 2 נעילות אוכל את מחמל בלי מלח)

הוספת תגובה צטט והגב
  • 4. ניר ל 08 במרץ 2001 ב 12:06

בלי להביע דעה כי אני לא אובייק

בלי להביע דעה כי אני לא אובייקטיבי , גיפ סופר משופר יעלה סביב ה - 100 אלף דרך מוסך הוגן ולכל היותר 50 אלף אם עובדים לבד ומביאים חלקים מחו''ל , לא מכיר רכב כבישטח חדיש שזו עלותו או שמתקרב לעלות הזאת (מלמעלה) .

הוספת תגובה צטט והגב
  • 5. קובי 08 במרץ 2001 ב 12:09

תראה מוני, כל אחד והצרכים שלו.

תראה מוני, כל אחד והצרכים שלו. אצלי למשל, כדי להחזיק CJ, הייתי צריך להחזיק אותו כרכב שלישי. להחזיק 3 רכבים זה כבר באמת בילבול מוח רציני (צריך קצין רכב בבית). בנוסף, אני יודע שאתה מטפל באוטו בעצמך, אבל זה לא טוב לכל אחד - לא לכולם יש את הידע, הזמן או החשק לזחול מתחת לאוטו ביום שבת בבוקר ולצאת משם במוצ''''ש. או לטייל ברכב לא ממוזג (אני יודע שבסופה יש מזגן - רק שהוא לא ממש ממזג). לא כל אחד מחפש טיולים בשטח ''''קשה'''' - יש גם כאלה שסתם נהנים לטייל בטבע.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 6. מוני הגי''פאי 08 במרץ 2001 ב 12:09

ארז יש בדבריך כמה טעיות יסודיו

ארז יש בדבריך כמה טעיות יסודיות בנוגע ל - CJ שהם די נפוצות לצערי. 1. ניתן בקלות למצוא CJ אמין שלא עבר התעללות. אל תתקרב לרכבים ממחרזים ותגלה שפע של רכבים. אני ראיתי כ 3 רכבים לפני שמצאתי את שלי. אף אחד מהם לא היה שחוט עד היסוד או שהית צריך הון עתק לשפצו. הרכב שלי הוא במצב מצוין שעד היום תפו תפו לא היתי צריך להשקיע שקל בתיקונים. הכל הלך לשיפורים. אז נכון קניתי גלגלים אבל בכל רכב תצטרך לקנות אותם במוקדם או במאוחר. אגב אם אתה רוצה רכב חדש לך על סופה. פיני קנה אחת 95 במצב מעולה עם כננת נעילה וגלגלים במצב מצוין ב 48 אלף. חמישית מחיר מהכביש שטח הרגלים. 2. לי ליצב את הרכב קרי הגה כוח נעילה גלגלים בולמים והגבהה עלה כ 4000 שח. זה חצי ממה שהיה עולה לי הביטוח לרכב כביש\שטח. לאדם מהשורה זה היה עולה 6000 עדין מעט מאוד. אגב גיפ סטנדרטי הוא לא דרק בשטח. היכולות שלו עולות בהרבה על כל כביש שטח סטנדרטי. 3. עלויות התיקון ב CJ מאוד נמוכות. לא צריך מוסך מורשה יקר או חלקים יקרים. הרכב עצמו בניגוד לשמועות מאוד אמין. האישה (כן כן האישה ) ממנה קניתי את הרכב אמרה שהיא הלכה למוסך רק לטיפולים שוטפים. היא אגב לא טיפלה ברכב בעצמה. אגב דע לך שאני שקלתי לקנות דיפנדר בשלב מסוים המחיר הוא זה שביטל את הרעיון. כרכב שני הוא יקר מדי

הוספת תגובה צטט והגב
  • 7. אורח/ת 08 במרץ 2001 ב 12:55

מוני תרשה לי לתקן אותך קודם כ

מוני תרשה לי לתקן אותך קודם כל אני לא בא ואומר משהו רע נגד הג''פ ההפך אבל צריך לשים דברים במקומם. א היה לי סיקס בעברי כך שאני מכיר את הרכב טוב מאוד אני בזמנו בדקתי כמה וכמה רכבים ורובם המכריע היה מוזנח בצורה פושעת או שהתיקונים נעשו בצורה חובבנית ולא מקצועית לגבי צמיגים אתה צודק מאה אחוז כולם צרכים אותם לגבי נעילות שוב אתה זה לא כולם,לא לכולם יש את היכולת להבריח מחו''''ל נעילות יש כאלו שלא רוצים לעשות את זה או שאין את היכולת נעילות פה בארץ יקרות בהרבה גם כשאני מוכר אותם ואני הכי זול בארץ(ככול שאני יודע..) ב לא פייר לשים מחיר של סופה95 מול רכב חדש...סופה חדשה למשל היא הרכב שטח יקר מאודדד ניסן טארנו,פאגרו או לנדרובר דסקברי 95 בנזין לא רחוקים ממחיר של הסופה שנקבת ג ג''פ סטנדרטי הוא כן דרק,מה שדסקברי סטנדרטי עושה ג''פ סטנדרטי לא עושה ואני מוכן לשים על זה כסף ד הרכב אכן אמין אבל הוא ישן וכבר יש לו בלאי לא קטן ה הדיפנדר אכן רכב יקר מאוד(חדש כזה עולה יותר מהדיסקברי!) אבל יש לו את היתרונות שלו וכמובן את החסרונות שלו...אני אישית לא עוזב אותו אף פעם ותחשוב על זה שאתה יכול במקום לקנות סופה/סיקס/דיפנדר/לנדקרוזר רכב כביש שטח במחיר לא רחוק מהם(משומש) ולשפר אותו כבר אמרתי לך את דעתי אני את זיק,מחמל,ורדית ועוד כמה טיפסתי בקלות עם דסקברי משופר (את ורדית אגב עופר עם טרופר סטנדרטי בנזין ב8 בערב טיפס בקלות..)

הוספת תגובה צטט והגב
  • 8. מוני הגי''פאי 08 במרץ 2001 ב 13:29

ארז הרבה ממה שאמרת הוא בגדר הד

ארז הרבה ממה שאמרת הוא בגדר הדעה שלי נגד שלך. כלומר שנינו מדברים מהבטן ולא מהראש ולכן לדברים הללו לא אתיחס. בו נסתכל על העובדות ששנו מסכמים עליהם 1. בניגוד למקובל CJ או סופה הם אמינים. 2. חלקים לשניהם מאוד זולים במיוחד ל CJ. 3. גם הטיפולים במוסך זולים כי לא צריך מוסך מורשה. 4. רכב CJ אפילו סטנדרטי הוא עביר ביותר (ולא נכנס לויכוח אם יותר מדסקברי שעןלה פי 4 ממנו או לא) עתה בנוגע למחיר אז ניקח לדוגמה סופה שמשהו שאני מכיר קנה. שנת 95 עם כננת מעולה נעילה אחורית וגלגלים 31 עם מזגן.עם עלים משופרים. במצב מכני מצוין. וכל זה ב 48 אלף. מה היית יכול להשיג במחיר כזה ברכבי כביש שטח וויטרה או פרוזה שנת 92 סטנדרטים לחלוטין. דיסקברי שנת 95 אם תמצא תהיה מרוטשת לחלוטין בעלות של 80 אלף והיא בוודאי שלא תשתווה לסופה משופרת בשטח. ואם ניקח את ה CJ שלי שעולה 18 אלף שנת 90 נעילה ARB קידמי ואחורי בארץ 10000 שח קיט הגבהה 4000 כננת 4500 קיט הורדת יחס 4000 וכל זה כמובן הטוב ביותר וללא הברחות עם התקנות בארץ סך הכול עוד 22.5 אלף ואז אשקיע על הרכב 40.5 אלף וכ להשיפורים חדשים ללא הברחות. 40 אלף שקל הם עלות של התקנת עוד כמה תוספות ברכב כביש שטח מפואר. ותקן אותי עם אני טועה !!!

הוספת תגובה צטט והגב
  • 9. אורח/ת 08 במרץ 2001 ב 13:56

מוני מחיר של דסקברי 95/94 בנזי

מוני מחיר של דסקברי 95/94 בנזין במצב מצוין הוא בסביבות 60/65 אלף... עכשיו אתה רוצה להשוות את הנוחות,מנוע V8 או V6 אם זה פאגרו למנוע סיקס??? קפיצים ספראליים חלונות חשמל ושוב פעם הבטיחות הטובה בהרבה... מבחינת ביצועים שוב אני אומר לך דסקברי עם מנוע V8 קפיצים ספרליים ומהלך מתלה מצוין וצמיגים בגודל של סיקס במקורי... אז איפה בדיוק אתה רואה יתרון לסיקס סטנדרטי? עכשיו אני חושב בהבדלי מחיר של 20 או 25 אלף כבר לא מצדיקים החזקה של רכב שני... יכול להיות רכב כביש/שטח מצוין על הכביש ובשטח במחיר שלא כלכך רחוק מזה אם אתה שואל אותי איזה רכב הייתי מעדיף אני זה ברור שאת רכב השטח הטהור

הוספת תגובה צטט והגב
  • 10. מוני הגי''פאי 08 במרץ 2001 ב 14:23

אבל מה עם אמינות וחלקים לדסקב

אבל מה עם אמינות וחלקים לדסקברי חלקים יקרים ואמינות מפוקפקת. שלא לדבר על מגוון פלסטקים שעלולים להשבר. וההבדל של 20 30 אלף שה מחיר ה - CJ שלי !!! אז נא לא לזלזל. לאמרקאים יש אמרה BUKE FOR BANG מה מכסימום הביצועים תמורת מנימום מחיר אז דסקברי 95 עולה 60 אלף לעומת CJ שנת 90 שעולה רבע ממנו ובבצועי שטח הוא לפחות שווה לו. וחלקים של CJ עולים הרבה פחות. שוב אני מדגיש מדובר ברכב שני כך שהפינוקים בכביש לא מענינים

הוספת תגובה צטט והגב
  • 11. Saar 08 במרץ 2001 ב 14:41

מוני הדרך לשטח עוברת על כביש,

מוני הדרך לשטח עוברת על כביש, ולטיול לדרום מדובר על משהו כמו 3 שעות על הכביש ! (לך אולי קצת יותר, בכל זאת אתה מגיע מהצפון) אני מסכים שרכב שטח צריך להיות פשוט ובסיסי עם כמה שפחות פלסטיקים ועדיין נסיעת כביש של כמה שעות הייתי מעדיף לעשות בדיסקברי... ואז לרדת לשטח כשאני עדיין לא מותש מהדרך

הוספת תגובה צטט והגב
  • 12. השמשוני 08 במרץ 2001 ב 14:45

לכל בעלי ה''''אקווריומים''''!!

לכל בעלי ה''''אקווריומים''''!!!!! כמה מהרכבים היפיופים ממשיכם לנסוע ולנסוע ולנסוע,,,,,,,, להרוג CJ זה כמו להרוג את החותנת===בלתי אפשרי. כל השאר לאאאא חשוב!!!

הוספת תגובה צטט והגב
  • 13. אריק2 08 במרץ 2001 ב 16:23

כאחד שבחר שלא להשקיע יותר מידי

כאחד שבחר שלא להשקיע יותר מידי בלימוד מכני ומוכן להגיע לרמה של טיפולים שוטפים, אני בחרתי בסופה !!! ואני חייב לציין שמכאנית בכל רכב קודם שהיה לי, היו לי מלא תיקונים וטיפולים, בלאי על הכביש לא פחות מאשר היום בשטח... אבל אם מדברים על CJ או סופה (ולא כל רכב אחר אפילו לא דיפנדר) אזי התמורה לכסף היא הגבוהה מכולן. וכשאתם אומרים שלא כל אחד בנוי לטיפוסי סלעים, מה שיש לי להגיד זה: ''''שאתה קונה ג''יפ, הדרך לסלע מתקצרת !!!'''' משמע - גם טבח, לאחר חודשיים עבודה הוא שמן !!!

הוספת תגובה צטט והגב
  • 14. אבי שוע 08 במרץ 2001 ב 20:08

ח''ברה, זה נראה ששכחנו את אחד

ח''ברה, זה נראה ששכחנו את אחד מחברינו הוותיקים בתור אופציה לרכב שטח שני (או רכב יום יום למי מאיתנו שאין לו משפחה וכסף...) ה ס מ ו ר א י זול, אמין, חסכוני בדלק ועביר ביותר (עובר לפעמים במקומות שהדיפנדר של ארז נתקע :-)... וגם אתה באמת מרגיש את השטח (כל אבן ואבן בו...) אבי שוע

הוספת תגובה צטט והגב
  • 15. profile image יובל כהן 08 במרץ 2001 ב 23:57

רבותי המלומדים לאחר עשרים שנו

רבותי המלומדים לאחר עשרים שנות שטח ואין ספור ריכבי שטח בשבילי מקום ראשון סופה מקום שני הסיקס והרחק מאחריהם היפנים ולבסוף הדיסקברי שהוא ממש רכב מתפרק בשטח לרכב הזה החלפתי מנוע,גיר ,אקסים ותיבת הגה. דרך אגב בחיים לא שיפרתי את כלי הרחב שלי,צמגי שטח טובים וזהוא. הסיקסים והסופות לעולם לא איכזבו אותי בשטח ולעולם לא האיתי צריך תיקון דרך או גרירה . שלכם יובל כוהן

הוספת תגובה צטט והגב
  • 16. רן סיטון 09 במרץ 2001 ב 07:05

מוני, ההתיחסות לרכב בתור ''''

מוני, ההתיחסות לרכב בתור ''''כמה אוטו לשקל'''' מתאימה יותר לבחירת מזדה או סובארו . לא היתה שום נגיעה למה שכולנו אוהבים יותר מכל ,תחושת הבטן!!! יש ברשותי ניסן ווינר שבמהלך השנתיים שעברו מאז הקניה עשתה המון טיולים תמיד בנוחות ובאמינות יפנית לגמרי אבל אין לה את ה''''זה'''' לכן קניתי בנוסף סיקס. את רעש הנהיגה בסיקס אני לא מחליף בשום דיסקקרי ו\או פאג''ורה אני מוכן רק בשביל הווואאוווו הזה לנהוג לרמת הגולן ב80 . לנהוג באוטו קבוע אם בגדי עבודה מוכן לכל התקלה וכו''.... בקיצור, בחירת ג''יפ היא לא רק שקל לעליה אלא ובעיקר כיף לעליה! להתראות בשטח

הוספת תגובה צטט והגב
  • 17. אורח/ת 09 במרץ 2001 ב 07:11

הועידה פסקה !!!!!!!!!!!!!! לק

הועידה פסקה !!!!!!!!!!!!!! לקנות CJ או סופה בתור רכב שני זוהי ההחלטה הנבונה ביותר ולכן כול בעלי ה''''פלסטיקים'''' שיקלו מילים!!!

הוספת תגובה צטט והגב
  • 18. ג''ואי 09 במרץ 2001 ב 08:03

צר לי עליכם, חברי הנאלצים לשנע

צר לי עליכם, חברי הנאלצים לשנע עצמם בסיקסים למיניהם. ההוא שאוהב את הוווואאאאווו, ההוא עם האורטופד הצמוד ( סמוראי ) כנראה שלעולם לא תבינו מה זה להיות בעליו של דיפנדר. זה לא רכב זה עוד נשמה בבית (או בחניה), ואיזו נשמה !!! עזבו, תהנו ממה שיש גם אם זה טריוס והעיקר כשנתקע בשטח שנעזור אחד לשני. ולעולם לא תמצאו אותי במצב רוח יותר חברותי...:)

הוספת תגובה צטט והגב
ביטול