פורומים

- שטח 4x4

הטיול היום - וההתהפכות... (ופח

10 במרץ 2001 ב 16:02 19 תגובות 655 צפיות אבי שוע
אוקי חברה, החלטתי לספר, לכולם, ועכשיו אני מצטער שלא צילמתי את האוטו הפוך... אם מישהו צילם למרות שביקשתי לא - אני רוצה את התמונה... בקיצור, היום בירידת מדרגה לא זהירה, התהפכתי על הצד... למזלי, שום נזק פיזי לא נגרם, לי ולסמוראי (הוא יזדקק לטיפה פחחות, לא שום דבר רציני) אני רוצה קודם כל להודות לכל מי שעזר בהפיכה המחודשת, בהתנעה מחדש, במיוחד לזאבון שנסע להביא את מפתח הבוקסות (למרות שלא היה צריך בסוף), לאמיר שעזר בכל העצות ובתקלות, לכל מי שעודד וכו'... ועוד שאלה - אם מישהו מכיר פחח זול מאזור המרכז, אשמח לקבל את פרטיו... (אמרתי זול, כי אני לא מחפש את העבודה הכי טובה - זה לא חלק מכני, ואני לא מחפש שזה יראה כאילו האוטו חדש - אבל גם ככה אסור שזה ייראה) אז תודה לכולם, ולהתראות שוב בשטח! אבי שוע
הוספת תגובה
  • 1. פזמיזוקי 10 במרץ 2001 ב 14:06

יהיה בסדר תתקן את הסמוראי ובטי

יהיה בסדר תתקן את הסמוראי ובטיול הבא אני יהיה ויזהיר אותך אם יהיה חשש התהפכות!

הוספת תגובה צטט והגב
  • 2. אורח/ת 10 במרץ 2001 ב 15:19

אהלן אבי קודם כל אני שמח שי

אהלן אבי קודם כל אני שמח שיצאת ללא פגע. אני מקווה שזה יהווה לשאר החברים טריגר להיזכרות בכללי הזהירות והבטיחות והשקעה מינימלית בדברים האלו שהם לא פחות חשובים מנעילות וכו''... אני יכול להמליץ לך על פחח שאני אישית מאד מרוצה ממנו והוא גם זול תרים טלפון 058 687722 רן

הוספת תגובה צטט והגב
  • 3. אורח/ת 10 במרץ 2001 ב 15:35

רק מילה מאחד מאלה שבמקרה שמם פ

רק מילה מאחד מאלה שבמקרה שמם פרח מזכרונך .... שבמקרה היו שם באיזור באותה שעה ... אדם שאינו מיומן ואני מכליל את עצמי כאחד שהוא ממש ממש לא מיומן ! מוטב לו שישמע לעצת אנשים שכן יש להם נסיון, אם הוא אומר שאין לו ניסיון והם מסבירים לו והוא עושה בדיוק את ההפך מה אפשר לעשות ? כמה פעמים אמרתי לך אבי ידידי שתיסע לאט ? ל א ט ? לפחות 10 פעמים באותה מדרגה עצמה, נכון ? מה אפשר לעשות. אני מזכיר לך את מה שאמרתי לך קודם, נידמה לי שיפתח אמר את זה לפני ואם לא אז אני מתנצל בפני מי שכן אמר את זה. גם הנהג הכי טוב לא רואה מתוך האוטו מה שרואה המכוון מבחוץ. ואם לא ראית איך ירד מי שנסע לפניך (אורן) אז עוצרים מסתכלים בודקים (זה אתה אמרת שצריך לצאת לבדוק היום בבוקר - נכון ?) ואז יורדים וגם אז !! ל א ט ! ! ! הסמוראי יגוע בזה שהוא לא אוהב זויות צד קשות .. היום ראיתי כמה זוית בדיוק צריך. תשמע אני לא מאשים אותך ואני לא כועס עליך .. סה''''כ זה האוטו שלך. אבל אני ממליץ לך בחום : א. לא להפסיק לנסוע ב. להיות הרבה הרבה יותר זהיר ג. להקשיב למי שנותן לך עיצה ד. להסתכל סביב לקרוא את השטח ולנסוע עם מוח ולא עם כוח. ואגב אין תמונות כי התעקשת שלא נצלם .. צר לי. גיא.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 4. אבי שוע 10 במרץ 2001 ב 16:53

גיא, קודם כל תודה על העזרה הי

גיא, קודם כל תודה על העזרה היום. - ואני מצטער שקטעתי את הטיול באמצע... אני מודה שעשיתי טעות, שהסיבה לה היא כנראה יותר מדי בטחון עצמי, כמו שאמרתי - התייחסתי לסמוראי כרכב שעובר הכל, פשוט כי עד עכשיו אף פעם לא נתקעתי (או נעזרתי לרכב אחר כדי להחלץ) בקשר ליכולות הסמוראי - ברור לי שעברתי אותן היום. מטעויות לומדים, ובהחלט למדתי... בקשר למהירות המוגזמת שהגעתי אליה - הסיבה היתה שעצרתי (לגמרי, עם קלאץ) קרוב מאוד למדרגה, ואז התחלתי לרדת - ובמהירות מוגזמת ביותר. בקשר לצילום - בהתחלה חשבתי לא לספר על ההתהפכות, אבל שיניתי את דעתי - ואני בהחלט מצטער שלא צילמתי... אפשר לעשות את זה שוב, ואז לצלם :-) (סתם צוחק...) להתראות בשטח (הפעם בזהירות רבה יותר...) אבי שוע

הוספת תגובה צטט והגב
  • 5. אורח/ת 10 במרץ 2001 ב 17:41

לאבי, אל תקח ללב. גם הטובים

לאבי, אל תקח ללב. גם הטובים ביותר מתהפכים, כי השאיפה לגרד את מגבלות הרכב היא דבר מקובל ולגיטימי - זה ספורט. רק מה צריך להגן על עצמך וצריך להפיק לקחים. אני זוכר אותך בטיול הראשון שלך, נדמה לי, בל''''ג בעומר. והיית זהיר ביותר ודי חסר ניסיון. אבל בלי לנסות לא מגיעים ולא מתקדמים, אז ניסית ודי ברור לי שלמדת. אחרון אחרון. מי שיודע הכי טוב מה קורה זה הנהג. אתה חייב להיות בעל אחריות ולתת למכוון לכוון אותך במקרה שתוואי הקרקע אינו נראה לך בבהירות ממקום מושבך, אבל ההחלטה היא שלך. עם זאת, כאשר מכוון מכוון אותך, אתה צריך להקשיב רק לו ואסור לך לבצע פעולות בצורה עצמאית אלא רק על פי הוראותיו.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 6. אבי שוע 10 במרץ 2001 ב 17:48

רן, קודם כל תודה על העידוד...

רן, קודם כל תודה על העידוד... מה שקרה בפועל זה שלא היה מכוון, וההערכה הראשונית שלי, שאפשר להסתדר גם בלי מכוון שם, הייתה פשוט שגויה, ומוטעית. אם יש מכוון ברור לי שצריך לציית לו, במיוחד בירידת מדרגה, מצב שבו קשה מאוד לראות את השטח

הוספת תגובה צטט והגב
  • 7. אורח/ת 10 במרץ 2001 ב 18:03

בואו רק ניזכור שזה באמת רק ספו

בואו רק ניזכור שזה באמת רק ספורט וכולנו צריכים לחזור הבייתה בשלום. ואגב חבל שלא היתה לי מצלמה. ליד הנ''''ג יש שלט חדש שהצבא שם שם ''''במעלה זה נהרג סרן ...'''' זה קרה לפני חודש בערך. באמת צריך להיזהר. והעיקר הבריאות :)

הוספת תגובה צטט והגב
  • 8. חגי 10 במרץ 2001 ב 18:08

שלום לכולם. קודם כול ולפני הכ

שלום לכולם. קודם כול ולפני הכל צריך להודות למחלצים למרגיעים ולתומכים, לא ככה ? כול הכבוד לאבי על קור רוח יחסי (אני לא יודע מה הייתי עושה עם הייתי מתהפך) לגיא1 - סמוראי לבן לאורן - סיקס כחול ולחגי סמוראי ירוק (אני). צוות ההפיכה חזרה על הגלגלים. לאמיר על הניסיון לפתוח את הפלגים אבל ללא הצלחה. לזאב (זאבון) על נסיעה הביתה כדי להביא את הבוקסה לפתיחת הפלגים אבל רק שאמיר הלך עם הראצ''ט ! חבל כי בלעדיו לא יכלנו להשתמש בבוקסה. עד כאן סיפור המעשה. ובירצינות אבי שתמשיך לסוע אבל יותר לאט ובזהירות. תתקין גרמושקא על הדריישאפט האחורי זה יותר חשוב מתיקון הצבע (איזה דברים ניתן לגלות שהרכב הפוך ) והכי חשוב תוריד את התפוח מעל ההגה !!!!! יום אחד עוד תודה לי על זה. להתראות בשטח. נ.ב אמרתי לך לצלם(שיהיה מה להראות לילדים) .

הוספת תגובה צטט והגב
  • 9. אבי שוע 10 במרץ 2001 ב 18:19

חגי, תודה על ההגדרה ''''קור רו

חגי, תודה על ההגדרה ''''קור רוח יחסי''''... קשה לי לזכור את עצמי בפעם שהייתי פחות קר רוח... כמו שאמרתי - שוב פעם תודה לכל מי שעזר... בקשר לגרמושקא, או איך שקוראים לזה - איפה אפשר להתקין את זה (מוסך טוב באיזור המרכז)... ובבקשה לא להגיד להתקין לבד, אין לי כישרון לזה, ציוד כדי להגביה את האוטו וכל זה... שוב פעם תודה! אבי שוע

הוספת תגובה צטט והגב
  • 10. chester 10 במרץ 2001 ב 20:01

אבי, מה המצב? זה אייל עם הסמו

אבי, מה המצב? זה אייל עם הסמוראי הלבן (מגלילות), קראתי את כל מה שנכתב ואודה לך אם תספר איפה זה היה, מה שרציתי להגיד לך זה שאני מחזק את דבריהם של כל קודמי לגבי מכוונים וכו'', בטיול שעשינו לפני חודשיים בערך, ירדנו את המדרגה הקשה בציר המצלעות ו-8 רכבים ירדו אותה בלי פגיעה אחת ואפילו לא קלה ביותר וכל זה הודות למכוונים, לכן להבא סמוך על מי שמכוון אותך ויהיה בסדר, ביי, אייל.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 11. אבי שוע 10 במרץ 2001 ב 20:17

תודה על ההתעניינות אייל... זה

תודה על ההתעניינות אייל... זה היה בהר חורשן, בירידת מדרגה די עצבנית. כמו שכבר אמרתי, לא היה מכוון, וכנראה שהייתי צריך להיות פחות פזיז באמת. אם בא לך לראות את הנזק, אתה מוזמן לקפוץ לחניה של המפקדה - אני אחנה שם. לא רציני אבל אם מתחשק... נתראה בשטח (או בצבא) אבי

הוספת תגובה צטט והגב
  • 12. אורח/ת 10 במרץ 2001 ב 21:39

לאלה ששואלים איפה זה היה אז מ

לאלה ששואלים איפה זה היה אז מי שמכיר את חורשן אז יש שם מין ''קערה'' כזאת .. ירידה ועליה מיד לשני הכיוונים. אז בירידה הדרומית מצד שמאל לאוטו שלי נמצאת המדרגה האמורה. (צולם בשנה שעברה)

הוספת תגובה צטט והגב
  • 13. אורח/ת 10 במרץ 2001 ב 21:41

ועוד תמונה הפעם זה בדיוק מאחור

ועוד תמונה הפעם זה בדיוק מאחורי.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 14. פזמיזוקי 10 במרץ 2001 ב 22:22

אני כבר בשלבי סגירה על סמוראי!

אני כבר בשלבי סגירה על סמוראי!(אם למישהו איכפת) איפה זה יוצא בידיוק הר חורשן(איך להגיע לשם כמה זמן בערך אורך המסלול והאים אפשר לטייל שם רכב אחד? תודה מראש הג''יפאי המתחיל!!!!!!!!!!!!

הוספת תגובה צטט והגב
  • 15. אילון 10 במרץ 2001 ב 22:39

אבי שלום לפי התאור שלך ועצם ז

אבי שלום לפי התאור שלך ועצם זה שאתה יכול לתאר יצאת היום במזל ללא פגיעות גוף - הרכב זה רק עניין של כסף וזה פחות חשוב ביגוד לך לפי הדיווח ברדיו היום באזור נחל אשלים התהפך ג''יפ ושם יש 4 פצועים מתוכם אחת במצב בינוני. הדבר החשוב ביותר ללמוד לקח להבא ולהכיר את המגבלות של הג''יפ ובעיקר שלך כנהג. העיקר שיצאת שלם ולהבא כמו שאומרים זהירות מונעת אסון.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 16. זאבון 11 במרץ 2001 ב 01:55

אבי אני כבר אמרתי שחבל שלא ציל

אבי אני כבר אמרתי שחבל שלא צילמתם אבל זה הי מאוחר מידי ואני שהייתי למטה רציתי להביא את המצלמה ולצלם אבל עד שהיגעתי הג''יפ כבר היה על הגלגלים בכל מקרה תמיד צריך לזכור שהסמוראי קטן ויש לו מטיה לרחף באויר אז תמיד תקח את זה בחשבון אני לא מאמין שסמתה לב אבל כשטיפסטי למאלה הסמוראי שלי ריחף כמה וכמה פעמים באויר אבל תמיד צריך לדעת כמה גז לתת ועדיף פחות מאשר יותר (ואתה בטח כבר מבין למה) בכל מקרה הייתי ממליץ לך להיסתכל על הסמוראי שלי ולראות שתיקוני פחחות זה לא הדבר הראשון שצריך לעשות ברכב עדיף לך להשקיע את מעט הכסף בשיפור הביצועים של הרכת ולא ביופי שלו תראה אומנם אתה זה שהיתהפחתה אבל אני זה שיצא פצוע מכל הטיול הארוך של השבת הזאת אני המשכתי לטייל עם כמה חברה שלי (אם טרקטורונים ואופנועים) ובדרך חזרה חזרנו דרך חורשן ועברנו ליד עליה 186 (הביקתה) בקיצור החלטנו לעשות כמה תמונות (שיתפרסמו בעתיד) עליתי לצלם את חבר שלי עולה וכשירדתי החלקתי רגלית על הנעליים טרקטורון אחר ירד למטה ולא הספיק לעצור וז נעלצתי לקפוץ לכיוון העץ שעומד שם וכמובן שכל היד שלי היתה סרוטה ואתם חושבים שזה הסוף ? אז לא ממש כי היתה שם איזו נהגת (על טרנו) שהחליטה שהיא מטפסת את העליה אבל כמובן שהיא לא ידעה איך מכניסים לLOW וניסתה לעלות עד שהטרנו הסביר לה שאין לו כוח והתחיל לדרדר למטה לכיוון העץ אחרי כמה נסיונות וזויות לא רצויות היא החליטה לפרוש ולבקש מהבחור שהיה איתה להוציא את הג''יפ הבחור הוציא את הגיפ ובמזל לא היתהפך כי הוא לא ממש ידע לנהוג אבל לפחות הוא הקשיב להוראות שלי ויצא מזה בשלום לגאי שכחתה לציין שמשנה שעברה הירידה נהיתה יותר קשה והמדרגה גדלה בכמה ס''''מ לפזמיזורי אני לא ממליץ לנהג חדש לצאת לשטח לבד ובימיוחד לא בהר חורשן אז אם אתה מעוניין ללמוד אתה מוזמן להיצטרף אלי לטיולי שישי שבת שלי באזור הר חורשן טל'' 051-474799

הוספת תגובה צטט והגב
  • 17. אורח/ת 11 במרץ 2001 ב 07:10

הכל נכון המדרגה גדלה הרבה

הכל נכון המדרגה גדלה הרבה לא יוצאים לבד ובטח ובהתחלה ולחורשן

הוספת תגובה צטט והגב
  • 18. אבי שוע 11 במרץ 2001 ב 16:57

זאבון, אני חושב שאני יודע מי ז

זאבון, אני חושב שאני יודע מי זאת היתה... בזמן שהסמוראי היה הפוך אני זוכר נהגת שירדה מטרנו כחול ושאלה אם מותר לכבות את המנוע כשהאוטו על 4x4... היא גם עלתה לראות את הסמוראי ההפוך, ולגחך קמעה... שיהיה לה לבריאות... אם אני לא טועה היא גם רצתה לעלות את המדרגה שבה התהפכתי, אבל פשוט חסמתי את הדרך (ללא רצוני), והיא נאלצה למצוא מקום אחר... לא שאני לא עשיתי שטויות, אבל יש גבול... ושוב פעם תודה על שהטרחת את עצמך לסוע הלוך וחזור להביא את המפתח בוקסות! אבי שוע

הוספת תגובה צטט והגב
  • 19. chester 11 במרץ 2001 ב 23:55

אבי, כנראה שלא ניפגש כבר בגלי

אבי, כנראה שלא ניפגש כבר בגלילות כי אני משתחרר ביום רביעי הקרוב, אבל נפגש בשטח בכיף!! (רק עוד שבועיים לפחות כי יש לי קפיץ שבור בסמוראי ואין לי בינתיים כסף לתקן אותו!!) אייל.

הוספת תגובה צטט והגב
ביטול