פורומים

- שטח 4x4

{שאלה} חילוץ ג'ימני

30 ביולי 2009 ב 10:20 18 תגובות 5648 צפיות galsh
בוקר אור, לאחרונה צפו אצלי מחשבות מה קורה אם נתקעים... אני יודע מחברים בעלי ג'ימני כמו שלי, שלולאות החילוץ(או אולי לא לחילוץ) הקיימות בג'ימני (2 מקדימה ו2 מאחורה), לא חזקות מספיק ולא מיועדות לחילוץ. ברור לי שגם הג'ימני כג'יפון איננו מיועד לחילוץ אך בטיולי האחרונים עלתה לי המחשבה מה יקרה אם אני ייתקע איפשהו, לא יוכלו לחלץ אותי, שהרי לולאות החילוץ בעייתיות. האם מישהו נתקל בבעיה? אולי חיזק את הקיימות למרות שיש לי הסתייגויות מנושא החיזוק שלהם..
הוספת תגובה
  • 1. shaviad 30 ביולי 2009 ב 08:25

galsh כתב/ה:
    "בוקר אור, לאחרונה צפו אצלי מחשבות מה קורה אם נתקעים... אני יודע מחברים בעלי ג'ימני כמו שלי, שלולאות החילוץ(או אולי לא לחילוץ) הקיימות בג'ימני (2 מקדימה ו2 מאחורה), לא חזקות מספיק ולא מיועדות לחילוץ. ברור לי שגם הג'ימני כג'יפון איננו מיועד לחילוץ אך בטיולי האחרונים עלתה לי המחשבה מה יקרה אם אני ייתקע איפשהו, לא יוכלו לחלץ אותי, שהרי לולאות החילוץ בעייתיות. האם מישהו נתקל בבעיה? אולי חיזק את הקיימות למרות שיש לי הסתייגויות מנושא החיזוק שלהם.."
    הלולאות במקור נועדו לעגן את הרכב באוניה ניתן לחלץ מהם בזהירות בלי מכות גז ועם רצועה המפצלת את העומס בין שתי הרצועות. מה שלא כדי לעשות זה שהגימיני ינסה לחלץ רכב אחר גדול יותר מרצועות אלה.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 2. galsh 30 ביולי 2009 ב 10:32

{שאלה} חילוץ ג

זה ברור לי.
    השאלה היא מה ניתן לעשות? הלו עלול להגיע היום שלאו דווקא יבקשו ממני לחלץ אחר, אלא אני יצטרך שיחלצו אותי...
    יש למישהו רעיון?

הוספת תגובה צטט והגב
  • 3. avuv 30 ביולי 2009 ב 10:52

{שאלה} חילוץ ג

אהלן,
    התשובה שניתנה לך נכונה - תשתמש ברצועת רסן שתחובר תמיד בין שני הטבעות כך שהעומס יחולק ביניהן.
    בכך תמנע (כנראה, אם תחולץ בעדינות) את התעקמותן/תלישתן.
    יום טוב,
    אביב

הוספת תגובה צטט והגב
  • 4. tamir640 30 ביולי 2009 ב 12:48

רצועת רסן

האם ניתן לחבר רצועה לסרן, ולגרור משם?

הוספת תגובה צטט והגב
  • 5. galsh 30 ביולי 2009 ב 13:54

tamir640 כתב/ה:
    "האם ניתן לחבר רצועה לסרן, ולגרור משם?"
    או, שאלה טובה, מצטרף גם כן..

הוספת תגובה צטט והגב
  • 6. גילגימיני 30 ביולי 2009 ב 19:58

פתרון אפשרי

אני  כבר  קרעתי  2  אוזני  חילוץ  גם  משכתי  פעם את  הרכב   מהסרן  צמוד  לגלגל  לדעתי  לא  ככ  מומלץ (לא  היתה  ברירה) לפני  מספר  חודשים    ייצר  לי  ליאור   אוזן  גרירה  קשיחה  מחוברת  לשילדה דבר  איתו  אם  אתה  מעוניין

הוספת תגובה צטט והגב
  • 7. galsh 31 ביולי 2009 ב 05:43

גילגימיני כתב/ה:
    "אני  כבר  קרעתי  2  אוזני  חילוץ  גם  משכתי  פעם את  הרכב   מהסרן  צמוד  לגלגל  לדעתי  לא  ככ  מומלץ (לא  היתה  ברירה) לפני  מספר  חודשים    ייצר  לי  ליאור   אוזן  גרירה  קשיחה  מחוברת  לשילדה דבר  איתו  אם  אתה  מעוניין
    תודה, אני ישבתי קצת עם מהנדסי המכניקה ממקום עבודתי על השילדה של הג'ימני, והבעיה היא שלולאות החילוץ הללו בכוונה נקרעות, זה בכדי להגן על השילדה מפני התעקמות בזמן שהרכבב קשור מהלולאה, וזו הסיבה שהיא נקרעת כאשר מופעל עליה לחץ. עכשיו עולה השאלה שאם ככה זה בנוי אז ברגע שאני יחזק או יחבר אוזן קשיחה יותר זה דבר מסוכן לשילדה. הרי אם זה לא היה, סוזוקי היו עושים את זה כמו בויטרות הישנות.. הם אמרו שהשיטה הכי בטוחה כביכול, היא לעשות חור עם מקדח כוס בטמבון האחורי במדויק מול המשך קורת האורך, ודרך אותו חור צריך להעביר להעביר ברזל חזק (אוזן) לקצה השילדה בצורה כזו שבזמן משיכה, הקורה נמשכת מסוף הקורה ולא מהמקום אשר בו מחוברות האוזניים הנוכחיות (30 סמ' מקצה השילדה.).

הוספת תגובה צטט והגב
  • 8. galsh 31 ביולי 2009 ב 05:44

גילגימיני כתב/ה:
    "אני  כבר  קרעתי  2  אוזני  חילוץ  גם  משכתי  פעם את  הרכב   מהסרן  צמוד  לגלגל  לדעתי  לא  ככ  מומלץ (לא  היתה  ברירה) לפני  מספר  חודשים    ייצר  לי  ליאור   אוזן  גרירה  קשיחה  מחוברת  לשילדה דבר  איתו  אם  אתה  מעוניין
    בכל מקרה לידע כללי, מה היה המחיר?

הוספת תגובה צטט והגב
  • 9. dudon1 26 באוגוסט 2009 ב 21:15

חבל על המאמץ יש פתרון מדהים

galsh כתב/ה:
    "[b]גילגימיני כתב/ה: [/b]אני  כבר  קרעתי  2  אוזני  חילוץ  גם  משכתי  פעם את  הרכב   מהסרן  צמוד  לגלגל  לדעתי  לא  ככ  מומלץ (לא  היתה  ברירה) לפני  מספר  חודשים    ייצר  לי  ליאור   אוזן  גרירה  קשיחה  מחוברת  לשילדה דבר  איתו  אם  אתה  מעוניין
     תודה, אני ישבתי קצת עם מהנדסי המכניקה ממקום עבודתי על השילדה של הג'ימני, והבעיה היא שלולאות החילוץ הללו בכוונה נקרעות, זה בכדי להגן על השילדה מפני התעקמות בזמן שהרכבב קשור מהלולאה, וזו הסיבה שהיא נקרעת כאשר מופעל עליה לחץ. עכשיו עולה השאלה שאם ככה זה בנוי אז ברגע שאני יחזק או יחבר אוזן קשיחה יותר זה דבר מסוכן לשילדה. הרי אם זה לא היה, סוזוקי היו עושים את זה כמו בויטרות הישנות.. הם אמרו שהשיטה הכי בטוחה כביכול, היא לעשות חור עם מקדח כוס בטמבון האחורי במדויק מול המשך קורת האורך, ודרך אותו חור צריך להעביר להעביר ברזל חזק (אוזן) לקצה השילדה בצורה כזו שבזמן משיכה, הקורה נמשכת מסוף הקורה ולא מהמקום אשר בו מחוברות האוזניים הנוכחיות (30 סמ' מקצה השילדה.)."
    אני גם די חדש אבל מצאתי פתרון מיידי כל פעם שנתקעתי וזה כבר קרה בין 4-6 פעמים חילצתי בעזרת כוח הזרוע, פשוט מרימים ודוחפים את הרכב והוא משתחרר די בקלות מספיק שמשהו אחד נוהג ו אחד או 2 דוחפים.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 10. ishay4 27 באוגוסט 2009 ב 07:46

{שאלה} חילוץ ג

היי לי יש ג'ימיני ואני כבר הספקתי לחלץ ולגרור כמה ג'יפים מכובדים בגודלם...

יונדאי... פטרול.. מגנום.. וכולם חולצו בהצלחה ללא יותר מידי מאמץ

זה הניסיון שלי. ישי.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 11. profile image חיים גן יבנה 28 באוגוסט 2009 ב 15:53

ishay4 כתב/ה:
    "היי לי יש ג'ימיני ואני כבר הספקתי לחלץ ולגרור כמה ג'יפים מכובדים בגודלם...

זה הניסיון שלי. ישי."
     ישי שלום .מובן לי שיש לך וו גרירה בג'ימיני .השאלה שלי היא האם   המתקין שהרכיב לך, גם רשאי להוסיף ברשיון הרכב את וו הגרירה .(  הביורוקרטיה של משרד הרישוי) אין לי סבלנות  לבלות חצי יום .במשרד הרישוי . בתודה מראש .חיים מגן יבנה

הוספת תגובה צטט והגב
  • 12. ishay4 30 באוגוסט 2009 ב 07:59

{שאלה} חילוץ ג

אהלן חיים, לא שמתי שום וו גרירה באוטו...

כל החילוצים שנעשו נעשו עם רצועות רגילות של חילוץ.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 13. galsh 31 באוגוסט 2009 ב 12:03

חיים גן יבנה כתב/ה:
    "[b]ishay4 כתב/ה: [/b]היי לי יש ג'ימיני ואני כבר הספקתי לחלץ ולגרור כמה ג'יפים מכובדים בגודלם...

זה הניסיון שלי. ישי. ישי שלום .מובן לי שיש לך וו גרירה בג'ימיני .השאלה שלי היא האם   המתקין שהרכיב לך, גם רשאי להוסיף ברשיון הרכב את וו הגרירה .(  הביורוקרטיה של משרד הרישוי) אין לי סבלנות  לבלות חצי יום .במשרד הרישוי . בתודה מראש .חיים מגן יבנה"
    היי חיים, תוכל לראות שכאשר תיקח/תאסוף הצעות מחיר לגבי וו גרירה, רובם יתנו לך הצעת מחיר הכוללת את כל אותה התעסקות עם הרישוי והולכת רישיון רכב חדש. גל

הוספת תגובה צטט והגב
  • 14. אלדד- מנהל פורום 31 באוגוסט 2009 ב 17:42

וו גרירה לא נועד לחילוץ!!!!!!!!

אם יש בעיה עם הטבעות יש לגשת לסדנא להתקין מתאמים
    אסור לחלץ עם הוו גרירה אתה יכול לגרום נזק לסרן האחורי

הוספת תגובה צטט והגב
  • 15. haglili 31 באוגוסט 2009 ב 18:04

{שאלה} חילוץ ג

תחלץ ת'צמך מהגימיני הזה ותעבור לרכב יותר רציני .

הוספת תגובה צטט והגב
  • 16. pinkydrums 28 בינואר 2010 ב 10:14

לא ניראה לי שיונדאי הוא יותר רציני - בכל מקרה יש לנו טרקטורון גדול ביד שאיתו אפשר להנות והרבה.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 17. דודידי 28 בינואר 2010 ב 17:40

אלדד- מנהל פורום כתב/ה:
    "אם יש בעיה עם הטבעות יש לגשת לסדנא להתקין מתאמים
    אסור לחלץ עם הוו גרירה אתה יכול לגרום נזק לסרן האחורי"
    איזה נזק יכול להגרם לסרן.. ואיך הוא קשור לוו גרירה ? אני מחלץ אנשים עם הוו גרירה ואין לי בעיה.. עדיין . עזור לי קצת להבין לפני שבאמת ילך לי הסרן.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 18. דודידי 28 בינואר 2010 ב 17:44

haglili כתב/ה:
    "תחלץ ת'צמך מהגימיני הזה ותעבור לרכב יותר רציני ."
    בינתיים הגימיני הזה חילץ לא מעט טרופרים גאלופרים וטוסונים.. והיה ניסיון להוציא האמרעד שנקרעה אוזניית החילוץ.. זה היה מצחיק..  

הוספת תגובה צטט והגב
ביטול