מוני! אני יודע שהסיקס לא צורך
מוני! אני יודע שהסיקס לא צורך יותר דלק מרוב רכבי השטח האחרים, אבל ממוצא כזה זאת הגזמה! אתה צריך בשביל זה לעשות 1\9.5 בכביש ו 1\6.5 בשטח. אני יודע שפעם אני ראיתי כאלה חשובים, אבל כנראה טעיתי. יכול להיות שלא מילאת בצורה שווה את המיכל כל פעם. אלא אם כן תגיד שעשית את כל הטיול בלי לתדלק, ואז כל הכבוד! אני יודע שעשיתי טיול שכלל נסיעה מלהבים עד למיצפה רמון כולל קצת נסיעה בתוך באר שבע ונסיעה של 100-110 עד למיצפה, וטיול של כ 60 ק''''מ בעבירות איטית עם לחץ גלגלים 15. סיימתי בעין יהב אחרי ששרפתי 35-40 ליטרים טובים. יוצא לי ממוצא של 1\5 ופחות טוב מזה.
אני רוצה לציין בנוסף שבטיול אח
אני רוצה לציין בנוסף שבטיול אחד שעשיתי עם סיקס אחר. טיול יומיים בנחל נקרות, אני שילמתי כ 280 ש''''ח בעוד השני שילם 450. כך שהרכב שלי חסכוני, וכך גם הנהיגה שלי. אני נוסע עם לחץ של 32 מאחור ו 28 מקדימה, בעומס מלא עם 36 מאחור. צמיגים 50\50. נסיעה של 90 בכביש. לחץ 18 מאחור ו17 מקדימה בשטח. בכביש אני מעריך את הצריכה ב כ 1\8.5. הטרמוסטט נפתח אצלי ב 75 מעלות והמאוורר מחובר קבוע אצלי (בטיול שמוזכר, המאוורר לא הסתובב כמעט עקב קלאץ'' מאוורר לא תקין. בעיקבות כך, חיברתי אותו קבוע). מה אצלך?
ערן גם אותי זה הפתיע !!! אבל
ערן גם אותי זה הפתיע !!! אבל הבדיקות שלי היו מחמירות. מלאתי פעמים אבל בכל פעם בדקתי בדיוק כמה נסעתי וכמה דלק היה לי. והים בבוקר גם בדקתי לראות שהמד פשוט לא נתקע במצב כלשהו ולא זה התוצאה. אבל אני ידוע כנהג חסכני. עד היום אנשים לא מאמנים לי שאני הגעתי לצריכת דלק של 1 ל 13 בפרוזה מחוץ לעיר. הסוד הוא פשוט מאוד. לא להעמיס על המנוע ולעלות טורים. לנסוע במהירות חסכונית (80) להשתמש בכוח רק כשצריך. לא מזיק גם קרבורטור מכוון. ואז תתפלא כמה צריכת הדלק שלך תשתפר.
ואגב אצלי הצמגים הם 31 אינץ שט
ואגב אצלי הצמגים הם 31 אינץ שטח מלא טרמוסטט נפתח ב 80 מעלות ואני נוסע 80 בכביש זו המהירות החסכונית ביותר
לפחות תגיד לי דבר אחד, כדי שאר
לפחות תגיד לי דבר אחד, כדי שארגע ואדע שזה לא מעיב על הסיכוי לצריכת דלק אופטימלית. אצלך המאוורר מחובר ישירות ללא קלאץ'', נכון? אם תשלול את זה אני יתחיל לחשוב ברצינות על החלפת המתאם שבניתי ליוניט המקורי או אולי אפילו מאוורר חשמלי במקום.
תרשו לי להתערב, המספרים של שנ
תרשו לי להתערב, המספרים של שניכם נשמעים כרגיל פנטסטיים, נותר לי רק לקנא. ערן, תסביר למה מאורר חשמלי יעזור לך? ותחשוב לפני שאתה כותב, כי אני לא שואל סתם...(-:
היי נימרוד. חבל שאתה לא עוזר ל
היי נימרוד. חבל שאתה לא עוזר לי בבעיות רציניות יותר, כמו חופשים שאיני יודע מה לעשות איתם. אתה נחוץ לי מאוד, ואודע אם תביע דעתך בפורום. שנית, אסביר למה לדעתי מאוורר חשמלי טוב יותר לצריכת הדלק. מאוורר חשמלי מסתובב רק כאשר הוא נחוץ ואינו שואב את כוחו מהמנוע אלא חשמלית. כמובן שזה לא מדוייק, כי הוא משתמש באנרגיה חשמלית שמופקת ע''''י האלטרנטור שמופעל ע''''י המנוע, אך כך העברת האנרגיה נעשית בצורה הרבה יותר יעילה, עם פחות הפסדי אנרגיה. בנוסף לכל השטויות שנכתבו לעיל, המאוורר מסתובב במלא המהירות גם כאשר המנוע בסיבובי סרק, דבר אשר משפר את יכולת הקירור של המנוע בזחילה איטית ועמידה ממושכת בסיבובי סרק. הערות יתקבלו בברכה. ודרך אגב, באה לי (שוב) מחשבה מעניינת בקשר לשיפור בקפיצי עלה, אבל זה לפעם אחרת.
הי מוני לאחר מבחן השטח של המ
הי מוני לאחר מבחן השטח של המפלצת הירוקה בטיול המשותף בשבת האחרונה מסקנות. חובה : הגה כח,קפיצים ובולמים מעולים אז השטח הופך להיות חוויה נעימה . בדקתי את צריכת הדלק המרחק הכולל היה 228ק''''מ כמות הדלק שצרכתי (50\\%כביש,50\\%שטח( 32.5ליטר סיכום פשוט1:7 להתראות פיני
בוקר טוב. אני אשכרה לא יודע מ
בוקר טוב. אני אשכרה לא יודע מאיפה המספרים האלו? הג''יפ שלי עושה 1 ל 4!! בכביש במהירות 80 קמ''''ש!!! האם זה יכול להיות קשור גם לטמפ'' של המנוע? כי אצלי המד טמפ'' נמוך גם לאחר עבודה ממושכת של המנוע (ד''''א המאורר תמיד עובד). נמרוד, מה נשמע? כמה הגי''פ שלך עושה?
אורי טל. הג''יפ שלי היה ככה פע
אורי טל. הג''יפ שלי היה ככה פעם. אני מציע לך לבוא אלי השבוע אם בא לך ולסדר לך את הג''יפ. למרות שהכי טוב, שתלך למכון טוב ומוכר לשיפוץ קרבורטורים וכווני מנוע. אני הלכתי למכון ממוחשב בבאר שבע, שהמליצו לי עליו. אמנם שילמתי 600 ש''''ח אבל עשו לי כיוון מושלם לפי נתונים מדוייקים, כאשר הרכב מחובר למחשב. גם החליפו לי כמה חלקים בקרבורטור שהיו דפוקים. מאז הג''יפ פועל ניפלא. בכל מיקרה, בקרוב תוכל לראות את הכתבה שלי באתר ג''יפולוג על קרבורטור של ג''יפ.
להיט. איפה אתה גר? אני גר באזו
להיט. איפה אתה גר? אני גר באזור המרכז (אבן יהודה)