לא חוקי בעליל. יש אתרים ברשת
לא חוקי בעליל. יש אתרים ברשת בארצות הברית שמוכרים מגברים ל CB לא מומלץ. מומלץ לרכוש בצורה מסודרת מכשיר מוטורלה מדגמי מקסטרק, לרכוש רשיון (זול וזמין מחודש מדי שנה) ולהחליט כאן בפורם על תדר אחד שבו משתמשים כל בעלי הג''יפים כתדר חרום. כמו תדר 9 ב CB. אגב, CB בעל 40 תדרים ממילא לא חוקי בישראל. ועוד דבר: המכשירים הזולים מדגמי CB עלולים להינזק כתוצאה מהספקים גבוהים - אם לא עושים את זה נכון. תבדקו באתרי הHAM בארצות הברית.
שמע, זה עסק טיפה מורכב...אבל ש
שמע, זה עסק טיפה מורכב...אבל שכח ממה שהצעת כפיתרון. מכשיר הCB אם אני זוכר נכון, מסוגל להגיע בתנאים אופטימאליים לטווח של עשרות בודדות של קילומטרים... בכל אופן, לגביך ולגבינו הפתרונות נחלקים ל2: 1. הכי חשוב !!! הרוב המכריע של האנטנות שאצל מחזיקי הCB אינן מתאימות ! מכשיר זה דורש אנטנה קצת יותר ארוכה מ2.8 מטר או...אנטנה ייעודית. אני אישית קניתי אנטנה ייעודית דרך אתר www.cbradio.com והיום יש לי בעייה אחרת... אני שומע את חברי בטווחים ממש טובים אבל הם...עם ''''אנטנות הרדיו'''' שלהם לא שומעים אותי עד שאני נמצא בטווח של כ100-200 מטרים מהם... לדוגמא, קורה שאני נמצא בסוף השיירה ואני מוסר למישהו שנמצא באמצע, מסרים מהמוביל... האפשרות השנייה היא לגייר מגבר מתאים מחו''''ל...מה שיגביר את השידור מצד אחד, אך גם יזיק בריאותית...קרינה חברים... רק שתדעו - מכשיר CB הוא בעל הספק של 4W כמדומני...ואילו המוטורולות למיניהם כ 20W...
ההספק של מוטורולה הוא 40-50 וו
ההספק של מוטורולה הוא 40-50 וואט, בעוד שב-CB זה 4 וואט (לפי תקנות בינ''''ל זה המקסימום המותר ללא צורך ברשיון - לא בישראל). רוב האנטנות באמת לא מכויילות למכשיר. את רוב האנטנות ניתן לכייל. יש בורג בתחתית האנטנה שניתן באמצעותו להאריך / לקצר את האנטנה. מדובר בס''''מ בודדים, שעושים המון הבדל. הדרך לדעת אם האנטנה מכוונת היא : 1) באמצעות מד יג''''ע (יחס גלים עומדים - S.W.R) שמתחבר בין האנטנה למכשיר. 2) ניסוי וטעייה - שני מכשירים, שני ניידים והמון סבלנות, לנסות בטווחים שונים, עד ששומעים טוב בטווח הכי רחוק. לא הכי מדוייק, אבל זמין.
עזבו את נושא החוקיות, לא רלוונ
עזבו את נושא החוקיות, לא רלוונטי כי המכשיר ממילא לא חוקי בארצנו. לפי מיטב ידיעתי אורך האנטנה נקבע לפי אורך הגל וניתת לקיצור בכפולות. זאת אומרת שאורך גל של שני מטרים יעבוד טוב עם אנטנה של שני מטרים או לחליפין מטר וגם חצי מטר יעבוד אותו דבר. לא ראיתי בורג כוונון בבסיס האנטנה (אנטנה בעלת בסיס מגנטי שקניתי עם המכשיר) אין ספק שהטווחים שהמכשיר עובד בהם מאכזבים. לעניין הקרינה גם לא רלוונטי כי המכשירים של מוטורולה בעלי הספקים עצומים מקרינים הרבה יותר גם בלי שיפורים. בקיצור אתם מציעים לחפש באינטרנט? יש למישהו קישור התחלתי כדי לחסוך לי זמן?
אדם יקר. כל מה שאני כותב הו
אדם יקר. כל מה שאני כותב הוא, שסביר להניח שהאנטנה המגנטית שלך לא !!! בנויה עבור תידרי הCB יתרה מזאת, על פניו, אורכה של אנטנה העובדת בתחום של 26.5 MHZ ועד 28.8 MHZ צריך להיות 2.83 מטר. אבל נכון ופלאי הטכנולוגיה של שנות השישים שבעים הצליח לקצר אותה ... אבל מפה ועד להגיד שלקחת אנטנה מגנטית קפיצית מצידי עם דגלון למעלה...זה שטות !!! אם תיקח לדוגמא אנטנה של מכשיר כמוטורולה מקסטראק ותחבר אותה לCB זה גם לא יעבוד !!! שוב, אתה צריך לקנות או מצידי לבנות אנטנה מתאימה... זאביק, אתה צודק, ישנו שם בורג שכביכול קובע את האורך המדוייק של האנטנה... (לך אין כזה בורג, כי האנטנה....זה פשוט כמו התמונות האלה של : ''''מה לא שייך ?'''' ת:האנטנה. בכל אופן, ולדעתי האישית - אם כבר אתם משתמשים במכשיר קשר, על מנת להפיק את המיטב, וכמובן כדי שתהיה לי אפשרות לשמוע אותכם מקשקשים...תקנו אנטנה נורמאלית... אגב, אני בCB על תדר 9 מצורפים קישורים למכשירי CB וציוד משלים...Accesories
שני דברים נוספים שבהם אני אענה
שני דברים נוספים שבהם אני אענה על מה שרשמת: 1. אני אישית מאד מאד מרוצה ממכשיר הCB שבאמצעותי. 2. קרינה !!! רק שתדעו זה אינו נושא זניח !!! במיוחד אם יש לכם דברים כגון מקסטרק וכו וכו !!! יצא לי יותר מפעם להעיר לאנשים שפשוט שמו אנטנה בתוך האוטו !!! ודיברו... חברה, זה מסוכן ! לדעתי שמרו על מרחק של לפחות שני מטרים מזה, או לחילופין שימו את זה על הגג (שם אין בעיה)
אריק שלום בנושא להזמנה שלך מה
אריק שלום בנושא להזמנה שלך מהאתר יש לי מספר שאלות: א. מה היה עלות המשלוח ב. כמה זמן לקח לפריטים להגיע ג. מה היה כמות הפריטים וסוגם בתודה גיא
הי אריק בנוסף לשאלה בקודם איזה
הי אריק בנוסף לשאלה בקודם איזה אנטנה קנית?
אנטנה של CB צריכה להיות 2.83 כ
אנטנה של CB צריכה להיות 2.83 כמוש מישהו כתב כאן. יש לי ולאורן (יותר נכון הייתה לא כי גנבו לו אותה לפני כמה ימים) אנטנות של 20 מטר שאבא שלי הכין והטווח שאנחנו מגיעים לקליטה ושידור ברורים ומובנים הוא מקסימום של 15 קילומטר. היינו בטיול על גלעד (מגנום) שיש לו CB חדש של רגיו-שק ואנטנה יעודים מגנטית אורגינאלית קצרה מאד לדעתי פחות ממטר. ולא קלטנו אותו טוב .. בהיזדמנות אחת הייתי ממש מאחוריו פגוש לפגוש ולא הבנתי מה הוא אומר. אפשר לקצר אנטנה בצורה פיזית אם מאריכים אותה בצורה חשמלית על ידי סליל אבל זה לא דבר פשוט שקל לעשות. הרבה יותר קל זה לשים שם מוט ברזל של 2.8 מטר. ואז גם מגיעים לטווחים מקסימליים.
אפשר לקצר אנטנה פיזית, ע''''י
אפשר לקצר אנטנה פיזית, ע''''י הארכה חשמלית (כמו שנאמר). ההארכה היא ע''''י סליל, שאומנם הוא קצר, אבל אם מודדים את אורך הסליל על הליפופים שלו אז הוא האוד ארוך (שימו לב באנטנות של הדיבורית הקבועה ברכב של פלאפון יש את זה). אנטנות של מטר ייעודיות ל-CB, עובדות ואפילו טוב אם!! הן מכוונות. גם אנטנות שנקנות בחנות, לא מכוונות ברגע הקנייה בצורה אופטימלית. ברגע שקניתם אנטנה, תכוונו אותה, רצוי עם מד יג''''ע. לגבי קיצור ע''''פ כפולות, זה ממש לא נכון. אנטנה אופטימלית היא באורך רבע אורך גל. ניתן להאריך בכפולות, אבל לא לקצר.בעייה נוספת באנטנה קצרה, היא רגישות לקליטה. ככל שהיא קטנה יותר, היא קולטת ''''פחות גל'''' ולכן גם אם שומעים שאתם משדרים, לא תמיד תשמעו את התשובה. בתכנון, ייצור של אנטנה ארוכה. ברגע שיהיה, מובטחת כתבה מקיפה.
לקח לי זמן לענות אבל: אני קני
לקח לי זמן לענות אבל: אני קניתי את האנטנה הטובה יותר שראיתי, שזה אומר שם (אם אני זוכר נכון) 4.5 פיט, 1000W וכו וכו... היא עלתה משהו כמו 25 ירוקים... לגבי משלוח, אני עשיתי זאת בדרך היקרה שאומרת ע''''י אתר MUSTOP.COM ושם קיבלתי תא דואר בארה''''ב חינם, ומשלוח של 2.2 דולר ל100 גרם משקל. היום (נמרוד) אני יודע שמשלחים רגילים עושים זאת במחירים של 3.5-4 דולר לקילו !!! זמן ההגעה היה כשבועיים. ביי