אורי, לגבי המקרה הראשון, מדובר
אורי, לגבי המקרה הראשון, מדובר כנראה במה שנקרא axle wrap וזה נובע, כנראה, מקפיצים חלשים ו/או בולמי זעזועים לא תקינים או חלשים מדי. דיר-בלק לנסוע כך, כשהקפיצות מתחילות, מכיוון שזה ישבור לך משהו בסרן האחורי, פשוט תוריד אוויר כשזה קורה או שתמצא דרך אחרת, העיקר שלא תנסע עם הקפיצות האלה. לגבי המקרה השני, מדובר בתופעה טבעית של נעילה אוטומטית אחורית, שמור על האצה קלה תוך כדי הסיבוב ולא תתקל בזה. להתראות בשטח חנן-ג''יפולוג
אגב אורי התקנת כבר את הנעילה ה
אגב אורי התקנת כבר את הנעילה הקדמית. כי אם אתה לא מענין בה אני מכיר משהו (אני) שיהיה מאוד מעונין בה
בולמים אני מחליף אוטוטו. אז נר
בולמים אני מחליף אוטוטו. אז נראה עם זה פותר את הרעידות. יש למשהו נסיון עם בולמי גז של פרו-קומפ? איך הם לעומת מונרו? מוני.. נ ר א ה ל ך ????
אגב, ההסבר היותר מעמיק של התופ
אגב, ההסבר היותר מעמיק של התופעה הראשונה הוא כזה: בגלל המאמץ, לפני שהגלגל מסתובב הקפיץ מתפתל במידה מסוימת ומאפשר לכל הסרן להסתובב סביב צירו כך, שהפיניון עולה למעלה. ואז, כשהקפיץ כבר לא יכול להתפתל יותר הגלגל נותן קפיצה וכל הלחץ הזה משתחרר. לאחר שחרור הלחץ כל התהליך מתחיל מהתחלה והסיפור הזה קורה בתדירות גבוהה למדי של כ5-7 פעמים בשניה. מכאן מובן למה קפיץ חלש או בולם זעזועים חלש הוא הגורם לתופעה ומההסבר אמור להיות מובן גם למה פועלים כוחות אדירים על מכלולי הסרן שעלולים לשבור אותם אם ממשיכים לנסוע כאשר התופעה קורית. זה קורה בעיקר בחול או עם גלגלים גדולים כאשר ההתנגדות לסיבוב הגלגל גדולה מהכוח שצריך כדי לפתל את הקפיץ ודרך טובה להימנע מזה, היא להוריד אוויר בחול ואז ההתנגדות לסיבוב הגלגל קטנה יותר. דרך מסובכת יותר להימנע מזה היא על ידי התקנת track bar שזה מעין סולם שמחבר בין הסרן לשילדה ולא מאפשר לסרן להסתובב סביב עצמו. חנן-ג''יפולוג