פורומים

- שטח 4x4

פקקי מים במנוע סי גי

12 במרץ 2001 ב 14:07 4 תגובות 773 צפיות ניר ל
למי ששאל ולמי שעדיין לא , אז ביום שישי תפסתי יוזמה והחלפתי פקקי מים בבלוק ובראש המנוע . ישנם שלושה גדלים של פקקים . על הקיר השמאלי של הבלוק יש שלשה פקקים גדולים , לשניים הקיצוניים ניתן להגיע בלי לפרק את המניפולד , לצורך החלפת האמצעי יש לפרק את המניפולד . באותו צד ישנם עוד שני פקקים קטנים שגם אותם ניתן להחליף לאחר פרוק , אחרי הפרוק ניתן גם להחליף את שלושת הפקקים היותר קטנים שנמצאים על הראש עצמו . בחלק האחורי של הבלוק יש פקק גדול על הראש עצמו ועוד שני פקקים גדולים על הבלוק , לצורך החלפתם יש להוריד את הגיר .
הוספת תגובה
  • 1. ניר ל 12 במרץ 2001 ב 12:17

ההסבר הוא כמובן כללי ביותר , מ

ההסבר הוא כמובן כללי ביותר , מה שאני מציע זה להקדים תרופה למכה ולהחליף את הפקקים שעל הקיר השמאלי , אצל יאנוביץ אפשר להצטייד בפקקים המתאימים ולקנות גם אטם חדש לסעפת , כדאי לנסות להשיג פקקי נחושת . מי שיוצא לו לפרק גיר לצורך החלפת קלאץ למשל שלא ישכח להחליף גם פקקי מים על הדרך . לא מצאתי פירוט לגבי מיקום פקקי מים בספר הטיפולים , אם מישהו נתקל בעוד כמה שיעדכן אותי .

הוספת תגובה צטט והגב
  • 2. מוני הגי''פאי 12 במרץ 2001 ב 12:32

ניר יש לך מושג למה נועדו פקקי

ניר יש לך מושג למה נועדו פקקי המים האלו. בשביל מה להשאיר חורים כאלו בבלוק ובראש ? לא נראה שזה נובע מתהליך היצור של הבלוק והראש ולא לצורך תפקודי כלשהו.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 3. אורח/ת 12 במרץ 2001 ב 12:50

הם נקראים freeze plugs ומהשם א

הם נקראים freeze plugs ומהשם אתה למד שהם קיימים למקרה של קפיאת המים בבלוק. במקום שבלוק המנוע יתפוצץ הפקקים האלה נפרצים.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 4. מוני הגי''פאי 12 במרץ 2001 ב 14:20

חנן איפה ראית שקוראים להם כך ?

חנן איפה ראית שקוראים להם כך ? אני אף פעם לא ראיתי שם אזכור שלהם בצילטון אשמח אם תאיר את עיני.

הוספת תגובה צטט והגב
ביטול