דרור דבר ראשון אני לא הולך לשת
דרור דבר ראשון אני לא הולך לשתות את המים של היור ואתה כבר מבין למה... עכשיו נחזור לעניננו: בחנוכה עליתי את המעלה ואז לפחות זה היה לאחר שיטפון והשביל היה הרוס ולכן היה יותר קל לעלות מכיוון המדרגה הגדולה ששם אין זוית צד אבל המדרגה גבוהה ויש דרדרת, והיה אפשר לבוא בין המדרגה לשביל שדיברת עליו (שבסופו יש זוית צד קטנה) השביל באמצע מלא בבורות ודרדרת אבל לך עם הנעילה לא נראה לי שתהיה בעיה לעלות אבל הכל היה ככה בחנוכה אני לא יודע מה מצב המעלה עכשיו אני חושב שקל יותר כי עבר זמן מאז השיטפון תקווה שאנשים שיודעים מה מצבו המעודכן של המעלה כי לא כל כך טוב להסתמך על מה שהיה אז...
בפסח לפני שנתיים יצאני ממשק הא
בפסח לפני שנתיים יצאני ממשק האירוח ''''פאטה מורגנה'''' בנאות הכיכר לכיוון שלוחת צלמון. הגענו במהירות למעלה רק כדי לראות שהוא פקוק בחבורה של חברת החשמל שיורדמת מלמעלה בדחילו ורחימו. היו איתנו סופה, סמוראי, GMC, ובלייזר. בגלל הבלגן נאלצתי לפנות מקום בתחתית המעלה לשיירה שירדה בפראות (מרוב פחד). לרגלי המעלה מצד ימין (צפון) יש בולדרים גדולים למדי שלתוכם נכנסתי בזהירות. היציאה זה כבר היה סיפור אחר ויקר. הנעילה האחרוית שרק התקנתי - דטרויט סופט לוקר, היתה אמורה להוציא אותי מהבולדרים. הבעיה היתה שהם היו בשיפוע צד שלא שמתי לב אליו ואז ברוורס מכת גז אחת קטנה הורידה אותי הצידה - הנציב למעלה כאשר הביצה על הסלע הכי גדול שהיה באזור. זה קרה במהירות ועיקם ב4 מעלות בערך את ההאוזינג הימני אחורי. בעברית קוראים לזה לך חפש לך ציר חדש. האוזינג חדש בטויוטה עולה כ 20K ללא ציריות וללא דיפרנציאל. לכן, זהירות עם נעילות קבועות בשיפועי צד בדרדרת וזהירות מהצד הימני תחתון של המעלה - מיד לפני הפניה שמאלה כלפי מעלה למעלה עצמו. משום מה המעלה הזה לא אוהב אותנו - כי באותו מקום באותו יום ה GMC נארוך - אז בלי נעילות - שבר את הדרייבשאפט האחורי. שבועיים אחר כך - כשבאנו ''''לסגור חשבון'''' נקרע לי צינור שמן (גיר אוטומטי) הידראולי בראש המעלה (באנו מלמעלה). היו חסרים לי שני ליטר. ''''התעלקנו על חצי ליטר מכל מכונית בשיירה וכך לי ולכל האחרים היה ''''כמעט מלא'''' שזה בדיוק מה שהיה צריך כדי להגיע לתחנת הדלק בכביש הערבה. התיקון היה פשוט - אבל לא היה לנו די שמן. אחר כך עשינו את זה כמה פעמים נוספות בלי בעיות מיוחדות. אפילו די צחקנו על השטויות בפעמים הראשונות.
באנו חיפשנו ראינו נסענו= דהיינ
באנו חיפשנו ראינו נסענו= דהיינו יש אחלה מדרגה בדיוק בעיקול אבל מישהוא ביצע עבודות מע''''ץ בהייקף בינלאומי ועשה עוקף מדרגה עם קצת דרדרת אז זה ממש בקלי קלות אפילו הסופות בלי נעילות עלו בפעם השניה אז ירדנו לבדוק את המדרגה והיא אכן אכזרית למדי בסך הכל נחמד מאוד מאיר