פורומים

- שטח 4x4

פלגים למנוע 232 מי מה מו?

13 במרץ 2001 ב 08:19 17 תגובות 1113 צפיות יוסי שנהב
בוקר טוב. הגיע הזמן להחליף פלגים בג'יפ והוצאת הפלגים הישנים מעלה אצלי מס' שאלות. קודם כל, הישנים, מפויחים ושחורים לגמרי - האם זה תקין או שזה מעיד על בעיה מסויימת? (אין עליהם שמן והמבנה שלהם נראה תקין. רק שהם שחורים מפיח). האם זה יכול לנבוע לקרב' לא מכוון? אתמול דיברתי עם ערן והוא אמר לי שבסיקס בפלאגים שמתאימים למנועים בארץ הם לא הפלגים שמצוינים בספר של היינץ (נכון לגבי מנועי 258) השאלה היא אם משהו יודע איזה פלגים בוודאות מתאימים למנוע 232 שנת 1975 (6 צילינדרים - 3800 סמ"ק). בספר של היינץ ניתנים הדגמים הבאים: N12L / RN12Y / N13L / RN13 L (למנועי 6 ציל' טורי) ואצלי היו מותקנים פלגים מדגם RC12L YC של CHAMPION. האם זה הדגם הנכון? ינוביץ' לא הסכים לתת לי דגם של פלגים כי "למה שהוא יעזור למשהו אחר למכור לי פלגים" אז אני מקווה שאני שמצא תשובה כאן בפורום. בתודה. אורי.
הוספת תגובה
  • 1. אורח/ת 13 במרץ 2001 ב 06:55

אורי, לגבי הפלאגים, קנה מינובי

אורי, לגבי הפלאגים, קנה מינוביץ'' פעם אחת ואז תדע לתמיד מה נכון למנוע שלך. לא נורא אם דווקא הם ירוויחו ממך ולא מישהו אחר, מגיע להם. הם מנקודות האור הבודדות בענף הזה. לגבי זה שהם שחורים, כנראה שיש לך תערובת עשירה מדי, סברה שנתמכת על ידי העובדה שצריכת הדלק אצלך מוגזמת בעליל.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 2. יוסי שנהב 13 במרץ 2001 ב 07:03

כן, אבל אני רוצה לרכוש פלאגים

כן, אבל אני רוצה לרכוש פלאגים של בוש מסדרה טובה מאד (בעלי 4 ראשים).

הוספת תגובה צטט והגב
  • 3. אורח/ת 13 במרץ 2001 ב 07:04

למה?

למה?

הוספת תגובה צטט והגב
  • 4. יוסי שנהב 13 במרץ 2001 ב 07:10

על האיכות של בוש אין עוררין. מ

על האיכות של בוש אין עוררין. מה גם שאני קונה בקומבינה במחיר של הערך 25 ש''''ח ליחידה. אז למה לא ללכת של בוש?

הוספת תגובה צטט והגב
  • 5. אורח/ת 13 במרץ 2001 ב 07:23

אולי כי אתה לא יודע בדיוק איזה

אולי כי אתה לא יודע בדיוק איזה פלאג אתה צריך וניסוי וטעייה בפלאגים יקרים כאלה יעיף לך כסף שנחוץ לדברים חשובים יותר?

הוספת תגובה צטט והגב
  • 6. יוסי שנהב 13 במרץ 2001 ב 07:24

האם לדעתכם יש אתר שיכול לענות

האם לדעתכם יש אתר שיכול לענות לי על השאלה הזאת (לגבי סוג הפלאגים) ומכיר את המנועים שהורכבו הארץ בשנת 75?

הוספת תגובה צטט והגב
  • 7. יוסי שנהב 13 במרץ 2001 ב 07:32

אני לא מדבר על ניסוי וטעיה. פש

אני לא מדבר על ניסוי וטעיה. פשוט אם יהיה לי הדגם של הפלג המתאים, אני אוכל להשיג דגם זהה של בוש. לא ככה?

הוספת תגובה צטט והגב
  • 8. אורח/ת 13 במרץ 2001 ב 07:37

דרגת חום מסוימת, נגיד 12, היא

דרגת חום מסוימת, נגיד 12, היא לא זהה לכל היצרנים. נתונים כבר יש לך מהספר של היינס, אז רק אם יש טבלת המרה של בוש, תוכל לדעת במדויק.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 9. יוסי שנהב 13 במרץ 2001 ב 08:00

או.קיי אבל הבנתי מערן שהנתונים

או.קיי אבל הבנתי מערן שהנתונים בהיינץ לא נכונים למנועים להורכבו הנצרת. מה גם שכתבתי למעלה את רשימת הפלגים לפי היינץ ואת מה שרשום על הפלאג שלי והם לא היו זהים.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 10. מוני הגי''פאי 13 במרץ 2001 ב 08:36

אורי לכל מנוע יכולים להיות מספ

אורי לכל מנוע יכולים להיות מספר סוגי פלגים זה מאוד תלוי בסוג הנסיעה שלך אם היא נסיעות קצרות אזי עדיף פלג חם. הם לא יתחממו מספיק בשביל להשרף. אם נסיעות ארוכות מאוד אזי עדיף פלג קר יותר כדי שלא ישרף. היצרנים ממלצים על משהו באמצע. אצלי במנוע יש בדיוק את מה שמומלץ וזה פלג חם . לכל המצתים יש טבלת המרה ראיתי אחת באוטו דיפו. אם לא תמצא חפש מצת דומה באופן וזואלי לשלך זה יהיה הימור מספיק טוב. מכסימום אורך החיים שלו יהיה יותר קצר.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 11. אורח/ת 13 במרץ 2001 ב 08:48

פלאג חם מדיי, יגרום לדטונציה ש

פלאג חם מדיי, יגרום לדטונציה שתיצור חורים בבוכנות. לא נעים.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 12. מוני הגי''פאי 13 במרץ 2001 ב 08:56

ופלג קר מדי יגרום שהמנוע יוצף

ופלג קר מדי יגרום שהמנוע יוצף בקלות. חנן ידעתי שתכתוב את זה ולכן הלכתי ומצאתי כתבה טובה על פלגים. אגב אורי חפש את האתרים של חברות המצתים תמצא שם הרבה מידע.

הכתבה

הוספת תגובה צטט והגב
  • 13. מוני הגי''פאי 13 במרץ 2001 ב 09:30

ועוד אתר טוב המסביר מה מהי שפת

ועוד אתר טוב המסביר מה מהי שפת הסתרים של הפלגים

האתר

הוספת תגובה צטט והגב
  • 14. מפרסם 13 במרץ 2001 ב 11:11

אורי, מה שכתוב בספר זה טוב ונכ

אורי, מה שכתוב בספר זה טוב ונכון. קנה בינוביץ או לא בינוביץ, אין שום סיבה לבזבז כסף על סופרפלאגים, כי גם ככה המנוע שלך ישן ומיושן ולא מושלם, כל יתרון תיאורטי של הפלאגים החדשים האלו יהיה בטל בשישים בהתחשב במערכת ההצתה המיושנת, שלא כל רכיביה חדשים גם ככה. קנה פלאגים רגילים כמו צ''מפיון, בדיוק כמו שכתוב בספר. לי לא היתה שום בעייה למצוא כאלו בחנויות חלפים פשוטות. לגבי הטענה של ערן, אני לא יודע על מה היא מבוססת, אבל אשמח ללמוד.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 15. יוסי שנהב 13 במרץ 2001 ב 11:29

או.קיי תודה לכולכם. לגבי המס''

או.קיי תודה לכולכם. לגבי המס'' 12/13 הוא יותר נועד להתאמה אל הפלג לארץ לבו המנוע עובד כלומר פלג חס לארץ קרה (13 לפלג קר לארץ חמה 12) לכן הפלג שהיה מותקן אצלי הוא מסודג 12 שעשוי לפלטיניום שזה יותר טוב מנחושת הסטנדרטי. (המידע האדיבות דלפק שירות לקוחות של יבואני בוש). ועכשיו לחלק הפחות נחמד: מכל 800 הדגמים ש''''בוש'''' מביאים לארץ אין דגם שמתאים לג''יפים האלו :-( נו שויין..

הוספת תגובה צטט והגב
  • 16. אורח/ת 13 במרץ 2001 ב 16:46

לא נורא אורי. הפלאגים הסטנדרטי

לא נורא אורי. הפלאגים הסטנדרטיים מצויינים, וזולים. אבל לפני שאתה עושה את זה הייתי הולך לשיפוץ קרבורטור, או עושה לבד אם ניראה לך שאתה יכול בעצמך. ולא לשכוח לבדוק, או להחליף כבלי הצתה, כויל ומפלג. ולכוון!!! ושים לב שמותקן אצלך טרמוסטט במערכת הקירור, ושהמנוע פועל בחום נורמאלי.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 17. אורח/ת 13 במרץ 2001 ב 16:56

היי אורי. הרשה לי להמליץ על ש

היי אורי. הרשה לי להמליץ על שיפוץ קרבורטור וכיוון כללי למנוע במקביל עם הרכבת הפלאגים החדשים. אחרת הפלאגים יתלכלכו ויהיה קשה לכוון את המנוע לאחר מכן. ואת המידע לגבי פלאגים לא נכונים בספר של היינס, קיבלתי ע''''י העובדה שהפלאגים אצלי ואצלך הם לא הפלאגים הרשומים כמתאימים למנוע 258 אלא למנוע 4 בוכנות 150. Champion RFN14LY

הוספת תגובה צטט והגב
ביטול