פורומים

- שטח 4x4

4X2 LOW ..... כחול לבן ו......

14 במרץ 2001 ב 21:11 3 תגובות 473 צפיות אורח/ת
הכל התחיל כשקראתי את הכתבה של חנן על סוגי הטרנספרים השונים. תוך כדי הקריאה נתקלתי בתמונה של הקיט האמריקאי המאפשר נסיעה ב LOW 4X2 (שתי ידיות הילוכים.... אחת ל HIGH ו – LOW ואחת להנעה קדמית/אחורית) ומייד נפל האסימון והיה לי ברור שאת זה אני רוצה. נסעתי לרועי מעולם השטח באילת שהיה עסוק באותה עת בהתקנה משעממת של וו גרירה סטנדרטי והתחלתי לשכנעו להקדיש זמן ומחשבה לעניין.... אם האמריקאים יכולים הרי אנו יכולים גם כן... (ועוד טוב יותר). דנו בנושא באופן תאורטי, נעזרנו בנסיונו רב השנים של אביו (אברהם), מצאנו טרנספר מפורק במוסך, ניסינו עליו את רעיונותינו (בעיקר של רועי ואברהם אם נשאר קרובים למציאות) ולבסוף בשעת ערב הוחלט שמחר יכין רועי את הקיט וינסה אותו על הטרנספר המפורק ואם אכן יצליח נפרק את הטרנספר שלי ונעבוד "על באמת". לא אלאה אתכם בפרטי הריתוך וההרכבה מה עוד שזכויות היוצרים אינן שלי אך לבסוף לאחר התגברות על כל המכשולים הורכב הטרנספר המשופר על הג'יפ שלי. רבותי (וגבירותי) מה זה נותן לנו? קודם כל את אופציית הנסיעה ב LOW 4X2 ומעבר ל 4X4 LOW ללא צורך בקפיצה פנימה והחוצה מהג'יפ ופתיחה וסגירת לוקים. מי מאיתנו לא יעדיף זאת כך? בצורה זו אנחנו יכולים לעבור בנוחות בין המצבים ללא נסיונות לעבור מעברים באופן לא נכון רק בשל העצלנות לצאת החוצה ולשלב או לנתק לוקים, שלא לדבר על גשם לדוגמא וקצת בוץ שבכלל הופכים זאת לחוויה עוד פחות נעימה. בנוסף ובאופן מפתיע, אני מוכרח להודות, הפכה החלפת ההילוכים בשתי הידיות לקלה הרבה יותר מן המאבקים שהיו לי עם הידית האחת. אולי זו תוצאה יחודית רק לג'יפ שלי ואולי לא. נשמח לשמוע דעות מאלו שכבר ביצעו החלפה זו או יעשו אותה בעתיד. אז….. לכל בעלי הנעילה הקדמית האוטומטית שהפרעות ההיגוי ב 4X4 מטרידות אותם....בבקשה..... קבלו נסיעה נעימה וחלקה ב LOW 4X2 מתי שתרצו. ולכל אלו "שסתם" רוצים להפיק מהג'יפ שלהם את כל מה שהוא יכול לתת..... אני מזמין אתכם לאילת, לרועי ב"עולם השטח" לבצע את אותו שיפור ולהנות מכל העולמות. ולבסוף מילה אחת בנושא עולם השיפורים והמשפרים הישראלי. קראתי בעיון ובעניין רב את כל הדיונים בנושא והשוותי את הכתוב אל המציאות שאני מכיר. ומאחר ודעות "רעות" הושמעו ונכתבו רבות רציתי לציין גם דעה חיובית (ברשותכם)..... אני בניתי ג'יפ שלם (פחות או יותר) אצל אברהם ורועי מאוברול מנוע עד לקפיצים דרך בולמים ומשולשים, דרך כננת ונעילות יחד עם גיר וקלאץ'....ועוד כל מה שאתם רוצים ותמיד יצאתי בהרגשה טובה. אף פעם לא ניסו השניים לעשות משהו שאינם יכולים לבצע, אף פעם לא היססו להוציא את צמד המילים "לא יודע" כאשר באמת לא ידעו והיו מוכנים להתייעץ עם הספרות, האינטרנט, עם חנן ואחרים. תמיד היו פתוחים לרעיונות טובים ו"הורידו" אותי מרעיונות גרועים, תמיד היו זמינים לעבודה ותמיד לקחו אחריות על כל דבר שלא יצא כמו שרציתי. ושיהיה ברור באופן חד משמעי!! כל הכתוב מעל אינו איזה חלק מעיסקה כזו או אחרת שעשיתי עם רועי תמורת ההתקנה. מעולם לא הסכמתי לעסקה מעין זו ולעולם גם לא אסכים לה. אני חושב שהבהרתי את עצמי היטב. לשאלות מקצועיות ניתן לפנות לרועי בטלפון: 052/706181 או 08/6378085 הייתי עונה ברצון גם כן אבל כאמור..... זכויות יוצרים..... להתראות בשטח
הוספת תגובה
  • 1. פרסום 14 במרץ 2001 ב 21:06

אופיר שלום! היה כדאי להתעמק ק

אופיר שלום! היה כדאי להתעמק קצת יותר טוב באינטרנט, במיוחד באתר של טרהפלקס www.teraflx.com השיפור שעשיתם יוצר בעייה של קפיצת הילוך בטרנספר. זו הסיבה שנהיה לך קל לעבור בין המצבים, זה כל כך קל עד שלפעמים זה קורה בצורה עצמאית. למה זה קורה? מכיוון שלציר הימני והשמאלי של המזלגות שאחראים על הסעת גלגלי השיניים קדימה ואחורה יש חורים שלתוכם קופצות כדוריות מתכת מוחזקות על ידי קפיץ שמונעות תזוזה עצמאית של המוטות האלה. כל מוט מגבה את השני מבחינת החוזק של ההחזקה וברגע שהפרדת ביניהם, כל מוט לעצמו ומוחזק פחות טוב במצבו. הדרך לפתור את הבעייה היא לעשות חורי החזקה עמוקים יותר על הצירים של המזלגות ואז המצבים מוחזקים יותר טוב על ידי כדוריות המתכת. אם לא הצלחתי להבהיר את עצמי, הרם אליי טלפון. ביי חנן-ג''יפולוג

הוספת תגובה צטט והגב
  • 2. מוני הגי''פאי 15 במרץ 2001 ב 07:43

חנן אני לא משוכנע שמה שאתה אומ

חנן אני לא משוכנע שמה שאתה אומר נכון קראתי הרבה באינטרנט על אנשים שעשו זאת ללא בעיות. ומה שטרה ולפקס נותנים הוא מטו חדש בגלל שהם צרכים אותו לקיט שלהם ואז כדרך אגב הם גם נותנים מוט עם חורים יותר עמוקים. אבל הנה ההזדמנות הטובה ביותר לבדיקה. המציאות. נראה אם רועי ידווח עם קפץ לו הטרנספר באיזשהו שלב. ורועי כל הכבוד על היוזמה. אני גם רצתי לעשות זאת ואספתי הרבה חומר. אבל מפאת חוסר זמן לא עשיתי זאת.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 3. אורח/ת 15 במרץ 2001 ב 07:50

מוני, מה שכתבתי, מבוסס לא רק ע

מוני, מה שכתבתי, מבוסס לא רק על המוטות המשופרים של טרהפלקס אלא גם על דיווחים בפורומים אמריקאיים שהשיפור גורם לקפיצת הילוך. מצד שני, לך תדע על אלו יחסי העברה צמיגים ומנועים הם מדברים אז אולי הניסיון הישראלי יהיה יותר מוצלח.

הוספת תגובה צטט והגב
ביטול