פורומים

- שטח 4x4

קפיצים חורקים? לא עוד...

18 במרץ 2001 ב 10:10 3 תגובות 1189 צפיות chester
בפרוזה המדוברת, הקפיצים האחוריים (קפיצי עלים) חרקו ורעשו בצורה מחרידה. פניתי למספר מוסכי קפיצים (ליתר דיוק 3) - חמילבסקי בחולון, מוסך קפיצים ברמלה ולמוסך קפיצים בנס ציונה. אם כן, אצל חמילבסקי - דרשו ממני 500 ש"ח בשביל לפתור את הבעיה בטענה שצריך לפרק את כל הקפיץ, להפריד את העלים וכו', המשכי לבדוק וברמלה לא היו מוכנים לנקוב במחיר בטענה כי לחריקות יכולים להיות המון מקורות (?!), ולבסוף הגעתי למוסך הקפיצים בנס ציונה - שם להפתעתי (בלי לראות כלל את הרכב) נקב הבעלים (אהרון - אדם מאוד נחמד) בסכום של עד 200 ש"ח לפתירת הבעיה + אחריות לכל החיים על הרעשים הללו. היום בבוקר הייתי אצלו ולבסוף הוא היה הגון ולקח רק 100 ש"ח על העבודה. בקצור, שלמתי שכר לימוד, אמנם לא גבוה כ"כ, ורציתי לחלוק את הידע שעכשיו יש ברשותי: בפרוזה (וככל הנראה כמעט בכל רכב עם קפיצים מקוריים) יש בין כל עלה בקפיץ מין רצועת גומי/סיליקון, הרצועה הזו גורמת לחופש קל בין העלים וזה מקור החריקות- ישנם שני פתרונות: למרוח גריז (הוגדר לי ע"י הנ"ל - גריז גופריתי ?!) בקצוות רצועת הגומי בין כל עלה ועלה (פעולה פשוטה מאוד - כלים נחוצים: ג'ק ולום) או לפרק את הקפיץ ופשוט להוציא את רצועות הגומי הללו. דבר פשוט שחוסך המון עצבים ולפעמים גם כסף !!! אייל.
הוספת תגובה
  • 1. אורח/ת 18 במרץ 2001 ב 08:41

האם גריז גופריטי זה כמו גריז ש

האם גריז גופריטי זה כמו גריז שחור 106 צבאי ? אם כן אז הוא מיועד לחום גבוהה מאד ...

הוספת תגובה צטט והגב
  • 2. זאביק 18 במרץ 2001 ב 09:23

אני מניח שמדובר בגריז גרפית.

אני מניח שמדובר בגריז גרפית.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 3. אורח/ת 19 במרץ 2001 ב 18:47

מדובר על גריז גרפיט, לא גופרית

מדובר על גריז גרפיט, לא גופרית לא כדאי בכלל להוריד את הרצועות המדוברות הללו, משום שהן מונעות חיכוך של הקפיצים, אשר יוצר חום וחיכוך, ומוריד מנוחות וביצועי הרכב. אפשר פשוט לגרז את זה, אפילו עם ספרי גריז, בלי שום מכשירים, כל פעם שזה מתחיל להרעיש.

הוספת תגובה צטט והגב
ביטול