פורומים

- שטח 4x4

שאלת ג''נטים

18 במרץ 2001 ב 18:50 7 תגובות 815 צפיות אורח/ת
האם אפשר לשים ג'נטים של סיקס על סמוראי ? מבחינת ברגים זה מתאים ומבחינת צמיגים הם רק ניראים יותר חייתי ם השאלה הגדולה היא האם הרוחב החדש שבטח עוזר בעניין הזויות צד לא מעמיס יותר מידי על המכלולים השונים כגון ציריות / בולמים / קפיצים משהו ... ? תודה
הוספת תגובה
  • 1. נמרוד 18 במרץ 2001 ב 18:46

גיא שלום, צריך להתאים את רוחב

גיא שלום, צריך להתאים את רוחב החישוק לצמיג. מצ''''ב קישור לטבלת צמיגים מהאתר של קופר, אם אני לא טועה זה מה יש לך. שים לב שחישוק בקוטר 5.5 אינץ'' (המידה המקורית של סמוראי) הוא בגבול התחתון של המותר. חישוק מקורי של סיקס (ברוחב 7 אינץ'') הוא בגבול העליון. אם כן, באופן עקרוני, אתה יכול להרכיב צמיגי 215/75/15 על חישוק 7 אינץ''. מה שתקבל יהיה צמיג שנראה רחב יותר באופן משמעותי, ובפירוש יבלוט יותר מחוץ לכנפיים. תוספת הרוחב בכל צד תהיה אמיתית אבל קטנה, פחות מאינץ'' לצד. אבל - חסרון גדול מאד, דופנות הצמיג יבלטו ויהיו פגיעות מאד. קריעת דופן בתנאי שטח קשים היא פגע מהנפוצים, והתקנת צמיג על חישוק רחב מגדילה את הסיכוי באופן משמעותי. לכן, לדעתי, החישוק ברוחב הקטן עדיף. קשה לכמת עד כמה הדופו פגיעה יותר, אבל אני חושב שאני לא מגזים אם אבטיח לך שמעבר לחישוקים רחבים מדי יגרום לך לנזקים לצמיגים, כמובן בהנחה של נסיעה רבה בשטחים סלעיים קשים.

http://www.coopertire.com/tire_cooper/ltsuv.asp?id=28

הוספת תגובה צטט והגב
  • 2. נמרוד 18 במרץ 2001 ב 18:49

שכחתי... ההשפעה על שאר המכלול

שכחתי... ההשפעה על שאר המכלולים שציינת לא משמעותית. יתכן שיופעל מומנט גדול יותר על המיסבים, אבל זה תלוי באופסט של החישוק החדש, ואת זה אני לא יודע. החסרון העיקרי הוא כאמור פגיעות מוגדלת של דופן הצמיג.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 3. zvikabar 18 במרץ 2001 ב 20:09

שאלה לנמרוד אתה רואה בעיה מיו

שאלה לנמרוד אתה רואה בעיה מיוחדת למרות שזה לא בגבולות המותר הקלאסי לשים 235/75/15 על חישוקי 5.5 כשהתחתון זה 6??

הוספת תגובה צטט והגב
  • 4. אורח/ת 18 במרץ 2001 ב 21:25

תודה על כל התשובות איך אני יוד

תודה על כל התשובות איך אני יודע מה הרוחב של הג''נטים ?? 5.5 או 6 ?

הוספת תגובה צטט והגב
  • 5. אורח/ת 18 במרץ 2001 ב 21:35

דרך אגב הצמיגים שלי זה הנקוק ח

דרך אגב הצמיגים שלי זה הנקוק חגי אולי אתה מכיר אתץ האתר שלהם ? ואיך היה בתורכיה ??

הוספת תגובה צטט והגב
  • 6. מפרסם 19 במרץ 2001 ב 07:36

גיא שלום, רוחב החישוק חרוט בצ

גיא שלום, רוחב החישוק חרוט בצורה 5.5JJ או6J על החישוק, בדרך כלל בצד הפנימי. צריך לנקות טוב את החישוק כדי לראות את זה. או שכמובן אפשר פשוט למדוד. החישוק המקורי של הסמוראי הוא ברוחב 5.5 אינץ'' בכל מקרה. צביקה - נתקלתי בצמיגים 235/75/15 על החישוקים המקוריים של סמוראי, ולא נראה שהייתה בעייה מיוחדת, אבל זה לא אומר הרבה. ההחלטה שלך.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 7. אורח/ת 19 במרץ 2001 ב 08:17

יש לי חבר עם סמוראי (שאגב מוצע

יש לי חבר עם סמוראי (שאגב מוצע למכירה) עם צמיגים 235 על חישוק מקורי אבל השאלה היא יש לי חישוקים של CJ ןאני חושב שהרוחב רק יועיל לסמוראי המיסכן שלא אוהב זויות צד. עד כמה מסוכן לדפנות הצמיג השינוי הזה ??

הוספת תגובה צטט והגב
ביטול