פורומים

- שטח 4x4

מה לעשות??????

25 במרץ 2001 ב 20:11 9 תגובות 1130 צפיות אורח/ת
שלום ידידי המנוע שלי לפי מה שהבנתי מלא בפיח לא משוא שמפריע סתם כששמים שמן אז הוא מיד נעשה שחור לכן שאלתי היא כיצד ניתן לנקות זאת בדרך הטובה היעילה והזולה????
הוספת תגובה
  • 1. פרסום 25 במרץ 2001 ב 18:18

אל תעשה כלום! זה מצב נורמלי ש

אל תעשה כלום! זה מצב נורמלי של מנוע שכבר לא לגמרי חדש. אל תתן לאף אחד להכניס לך למנוע חומרים בלתי מזוהים. חנן

הוספת תגובה צטט והגב
  • 2. אורח/ת 25 במרץ 2001 ב 19:22

מישהו אמר לי על חומר שמכניסים

מישהו אמר לי על חומר שמכניסים למנוע לפני שמוציאים את השמן הישן עובדים איתו 10 דקות ואז כשמוציאים את השמן הוא לוקח איתו גם את השחור .. אבל אני לא ניסיתי את זה.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 3. toy4x4 25 במרץ 2001 ב 19:29

יש חומר כזה שקוןראים לו פלאש.

יש חומר כזה שקוןראים לו פלאש. יש הרבה מאד חברות שמייצרות את זה וכולם סבירים. כולל STP TRADCO ואחרים. החומר הוא מעין ''''סבון'''' - דטרגנט - שממיס את הפיח ואת הבוצה ומאפשר להן להישטף החוצה עם החלפת השמן. אחרי פלאש חייבים כמובן להחליף פילטר שמן. הוראות ההפעלה רשומות על הפחית אבל בדרך כלל יש להכניס לפני שנוסעים למוסך ולא להעמיס על המנוע! לא יותר מ 15 דקות בתוך המנוע. לכן אם המוסך רחוק - עצרו בצד 15 דקות נסיעה לפני שפכו לתוך אגן השמן וסעו בזהירות - 2000 סל''''ד - למוסך. תזכירו להם להחליף את המסנן בחדש. מנסיוני זה עובד טוב בשת''''פ עם חומר לניקוי שסתומים למשל TK וכו, או אם יש לכם אפשרות - אז אינפוזיה ישירה למערכת הואקום. יש כמובן מי שמתנגד לכך בחריפות וטוען כי החומר ממיס גם מה שהוא לא אמור להמיס - למשל אטמים מחזיקי שמן וגומיות. ואפילו מובילי שסתומים (בעיקר בסמוראי) אז זה המצב. אני מציע לכולכם מכל מקום להשתמש בשמן מאיכות טובה ואפילו להשקיע בסינטטי - אם אין נזילות....

הוספת תגובה צטט והגב
  • 4. אורח/ת 25 במרץ 2001 ב 20:27

נאמר לי גם כי יש אפשרות לעשות

נאמר לי גם כי יש אפשרות לעשות שטיפה בלחץ מה זה אמור להביע????? בקשר לכול החומרים אני ראיתי למחירה חומר שמנקה את המנוע של מוטור אפ האם זה יעיל והאם כדי לעשות את הפרוצדורה גם אם אני לא זקוק לטיפול 10,000 אלא סתם כך????

הוספת תגובה צטט והגב
  • 5. בעז סופה 25 במרץ 2001 ב 21:48

לא לעשות כלום!!השמן משחיר?-סימ

לא לעשות כלום!!השמן משחיר?-סימן שהוא עושה את עבודתו היטב-ומנקה את הפיח

הוספת תגובה צטט והגב
  • 6. bennyt11 26 במרץ 2001 ב 07:10

ברק שלום מניסיוני לא כדאי להו

ברק שלום מניסיוני לא כדאי להוסיף בד''''כ חומרים לא ידועים והיום לרוע המזל יש הרבה בשוק המקומי אולם אם החלטת בכל זאת אז כדאי שתתיעץ עם מוסכניק אמין לגבי המנוע הספציפי שלך (היות ולא ציינת סוג הרכב) חשוב גם לזכור שיש הבדל גדול בין טיפול כזה למנוע בנזין ומנוע דיזל אז שים לב הכי טוב לברר מוסכניק אמין מקצועי ומורשה. אני בסופה כדי לעשות פלשינג השתמשתי בפלש אפ של מוטור אפ אבל פעם אחת בלבד ולא יותר כי זה לא מומלץ וכתוסף לשמן, אם זה שמן יחסית זול השתמשתי בזמנו במוצר שנקרא מוליקוט הוא על בסיס פריט ומוריד את גורם החיכוך בין הצילינדר לרינגים ביחוד בזמן ההתנעה הראשונית כאשר המערכת עדיין לא משומנת הוספתי אותו אחרי כל החלפת שמן אולם לאחר הפלשינג הוספתי במקום המוליקוט את המוטור אפ הרבה יותר טוב וגם פועל בצורה אחרת (גם הרבה יותר יקר) אז תיקח בחשבון מחיר לדעתי אם תשאל אותי כדאי יותר להשקיע בשמנים הסינטטים היקרים ולא להוסיף את התוספים רק תוודא על קופסת השמן במדבקה איזה חברות נתנו אשור להשתמש בשמן הנ''''ל (מרצדס פורד שברולט וכו'' בקיצור חברות גדולות)ואיזה תקנים קיבל (תקן אירופאי ותקן אמריקאי חשוב) ולא לשכוח להחליף בטיפול כזה גם מסנן שמן בהצלחה.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 7. מוני הגי''פאי 26 במרץ 2001 ב 07:23

ראשית כל חנן כמובן צודק במנוע

ראשית כל חנן כמובן צודק במנוע ישן השמן באמת משחיר, אבל לא בצבע שחור כהה כפי שהוא נראה אחרי זמן עבודה רב. הסיבה, כמה שלא תנקה עדין ישארו חלקים מהשמן הישן שישחירו את החדש, ועוד הפיח. הפלש הוא באופן עקרוני דבר טוב. אחרי שטפלתי בפלש עלה לי לחץ השמן במנוע בצורה משמעותית. אלא מה אם יש לך נזילות שמן הם יגדלו. אותו ליכלוך שסותם את המעברים במנוע סותם חלקית גם את הנזילות. אז צפה לזה שנזילות עלולות לגדול. שמן סינטטי זה דבר מעולה, אבל אם יש לך נזילות גדולות או המנוע ''''אוכל שמן'''' לא כדאי להכניס אותו כי הוא יגמר מהר. רק אחרי שתעשה פעם אחת פלש ותבדוק שאין איבוד שמן תכניס סינטטי. אשר לתוספי שמן קשה מאוד להכליל בין כולם. בעקרון כל התוספות האמורות למנוע אכילת שמן ממנוע גמור לא טובות. הם מסמיכות את השמן וגורמות לחוסר בשמן במנוע.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 8. עופר פרוזה 26 במרץ 2001 ב 13:15

לידיעתכם כל תוספי השמן הם באמת

לידיעתכם כל תוספי השמן הם באמת שמנים צמיגיים יותר וכל תפקידם הוא ''''לסתום'''' מעברים ז''''א להקטין מרווח בין בוכנה שחוקה ורינגים שחוקים לבין הצילינדר לבדיקת הטיעון קחו מנוע גמור (רינגים שחוקים) ובצעו לו בדיקת קומפרסיה תוסיפו את תוספי השמן ותבצעו בדיקת קומפרסיה נוספת תווחכו לראות כי פתאום מנוע גמור הינו בעל קומפרסיה טובה יש לשים לב לזה בבדיקת רכב משומש

הוספת תגובה צטט והגב
  • 9. אורח/ת 27 במרץ 2001 ב 05:29

אם כך עופר ידידי אתה אומר כי מ

אם כך עופר ידידי אתה אומר כי מומלץ לשים תוספי שמן אם כך אז על איזה תוספים אתה ממליץ והאם יש איזה שהוא טיפול שצריך לעשות לפני או אחרי החדרת התוסף????

הוספת תגובה צטט והגב
ביטול