פורומים

- שטח 4x4

שאלה למוני ומבינים בכיוון מנוע

26 במרץ 2001 ב 13:36 3 תגובות 373 צפיות אורח/ת
לפי מה שאני יודע, בג'יפ עם מנוע 258 את כיוון ההצתה מכוונים קדימה ככל האפשר. מכוונים כך שהמנוע על סף צלצול אך לא יצלצל. נכון? האם מישהו יודע מה מרווח הפלאגים המומלץ?
הוספת תגובה
  • 1. מוני הגי''פאי 26 במרץ 2001 ב 11:59

בקשר לכוון מנוע. באף ספר לא כת

בקשר לכוון מנוע. באף ספר לא כתובה שיטה זו. מה שכן כתוב זו המידה המדויקת, הצרה שמדובר על הדגמים האמרקאים ולא בני התערובת שלנו. בכל מקרה נראה לי שבין שש לשמונה מעלות לפני, היא המידה. חנן מכוון לפי האוזן בשיטה שתארת אז אולי כדאי שתשאל אותו בענין בקשר למרווח בפלגים אני לא זוכר בדיוק אבל אני חושב ש 0.035 אינץ. כדאי שתסתכל בספר.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 2. אורח/ת 26 במרץ 2001 ב 18:20

תודה. אני כיוונתי את המרווח בפ

תודה. אני כיוונתי את המרווח בפלאגים לפי הספר. את כוון ההצתה עשיתי לפי הגבול של צילצול המנוע. הוא פועל מצויין.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 3. asafk 26 במרץ 2001 ב 20:11

מומלץ מאוד לכוון בעזרת שעון וו

מומלץ מאוד לכוון בעזרת שעון וואקום - לא עולה הרבה והוראות הכיוון מופיעות באריזה, אבל בקצרה: מחברים את שעון הוואקום לסעפת היניקה (לאחד מפתחי הוואקום- לדוגמא של קידום ההצתה), מזיזים את נקודת ההצתה עד שמתקבל וואקום מירבי - משהו באזור 18 עד 21. אם הקריאה לא יציבה או מחוץ לתחום, זה אומר שיש בעיה עם המנוע, או במערכת היניקה. היתרון בשיטה לעומת כיוון לפי מעלות , הוא שככה נלקח בחשבון מצב המנוע המדוייק, סוג הדלק ועוד. יש מנועים שצריך להחזיר את ההצתה טיפה אחורה על מנת למנוע צלצולים, (בערך חצי שנתה בשעון), אבל במנוע של ג''יפ לא צריך. בהצלחה.

הוספת תגובה צטט והגב
ביטול