פורומים

- שטח 4x4

טוב יש לי שתי מסקנות בנתיים

26 במרץ 2001 ב 15:07 17 תגובות 1024 צפיות אורח/ת
בעניין הקשת עקב הקוצר הנוראי של הסמי. הקשת צריכה להיות או מאוד צרה ככה שהיא תעבור ליד הכיסאות בערך באמצע הכיסא או עם כיפוף בחלק התחתון כמו שניסיתי לצייר בתמונה הבאה.

הוספת תגובה
  • 1. אורח/ת 26 במרץ 2001 ב 13:12

אופציה אידיוטית נוספת היא לשי

אופציה אידיוטית נוספת היא לשים את הקשת עצמה בזוית כמו שניסיתי לצייר פה. בקיצור מה האופציה הפחות אידיוטית ?

הוספת תגובה צטט והגב
  • 2. מוני הגי''פאי 26 במרץ 2001 ב 13:38

גיא קשת התהפכות זו לא מספיק טו

גיא קשת התהפכות זו לא מספיק טובה כי היא לא מגינה על החלק הקידמי. מסגרת השמשה היא לא מספיק חזקה והיא תקרוס בהתהפכות. לדעתי אם כבר אז צריך לעשות כלוב התהפכות שלם כמו שעושים ב CJ וסופה. גם קשת קידמית עם חיזוקים לריצפה מחוברת לקשת אחורית במרכז. כמובן שלא חיבים לעשות את זה כל כך מסיבי כמו ב CJ כי מדובר על משקל יותר קטן.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 3. אריק2 26 במרץ 2001 ב 14:59

גיא, מה שציירת אינו מספיק כלל

גיא, מה שציירת אינו מספיק כלל ! זוהי קשת התהפכות וממש לא כלוב. אם תקרא ותבין מה לדוגמא קרה בדרום בשבת, אז הקשת הזו נשארה שלמה, הגג (פיברגלס) נשבר והתנתק, ואילו כל החלון הקידמי קרס ! בקיצור קשת כזו, ולדעתי אפילו גם קשת קידמית דומה, לא ייעזרו במאום בהתהפכויות כאלה. הן צריכות להיות מחוברות ביניהן ככלוב (ואפילו עם בארים אלכסוניים)

הוספת תגובה צטט והגב
  • 4. אורח/ת 26 במרץ 2001 ב 16:27

יכול להיות שאתם צודקים אבל בהת

יכול להיות שאתם צודקים אבל בהתחשבות ברמת הנהיגה שלי וברמת הסיכונים שאני נוטל וכשמוסיפים את העובדה שאני כן נוהג להשתמש בחגורת הבטיחות (אם כבר מתיחסים למה שקרה בשבת) אז אני חושב שזה מספיק. השאלה היא רק לגבי הכיפופים בחלק התחתון של הקשת ...

הוספת תגובה צטט והגב
  • 5. חגי 26 במרץ 2001 ב 17:05

לידיעתכם לפני כחודש בקרתי בפר

לידיעתכם לפני כחודש בקרתי בפרוגיפ את גיא רפאלי ובדיוק עמדה שם סופה של משהו שלא אזכיר את שמו שהתהפכה על הגג. לנהג שהיה גם במוסך לא קרה כלום. לסופה נמעך כל החלון הקידמי והגג. הגג נמעך בדיוק עד לקשת ההיתהפכות שדרך אגב נראתה לי די דקה. הסופה הייתה ארוכה וסגורה. כאמור רק לידיעתכם. חגי

הוספת תגובה צטט והגב
  • 6. אורח/ת 26 במרץ 2001 ב 19:12

ועוד משהו רציתי להוסיף. בלי ל

ועוד משהו רציתי להוסיף. בלי להתיחס למה שקרה בשבת. לא צריך להכנס לאטרף של כלובים וחגורות של מכוניות מרוץ. יש כאן מכוניות שאין להם אפילו קשת. וקשת אפילו מצוקמקת כמו שנסיתי לצייר אני מניח הרבה יותר טובה מכלום.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 7. גדי מאיר 26 במרץ 2001 ב 20:02

גיא, סחטין על התרשימים היפים,

גיא, סחטין על התרשימים היפים, כל הכבוד. בקישורים הבאים תמצא כלובים שונים לסמוראים, אחד של המומחה בהא הידיעה - מר גלן וייקפילד, שמסביר כיצד לבנות כלוב התהפכות 6 נקודות לסמוראי. שים לב שהחלק האחורי של הכלוב שהוא בנה מחובר לשלדת הסמוראי דרך הרצפה ולא לקשתות הגלגלים האחוריות, שהן חלשות יותר. הקישור השני הוא דוגמה ל-sports bar ש-calmini מוכרים לסמוראי, ומחליף את הקשת המקורית הנוספת שיש בארה''''ב לסמוראים (בעקבות בטענות על בהתהפכויות, התקינו בארה''''ב קשתות נוספות לסמוראים). הקשת הזו היא לדעתי מה שאתה מתכוון. באתר של rocky-road יש דוגמה לכלוב שהם מוכרים ב-279$, אתה יכול להתרשם.

http://www.off-road.com/suzuki/samurai/rollcage.htm

http://www.calmini.com/images2/bar.jpg

http://www.rocky-road.com/zukarmor.html

הוספת תגובה צטט והגב
  • 8. שחר 26 במרץ 2001 ב 21:13

אני הוא זה שהתהפך עם הסופה ולמ

אני הוא זה שהתהפך עם הסופה ולמזלי הייתה לי קשת התהפכות בתוך הרכש שאגב לא אני התקנתי. לפי דעתי הקשת הזאת היא שמנעה ממני להיפצע. הקשת היתה קשת שממוקמת מאחורי המושבים הקדמיים. אחרי ההתהפכות מסגרת השמה הקדמית שקעה, ככה גם המסגרת האחורית וכל הגג. בגלל שהייתה לי רק קשת ולא כלוב גם היא התעקמה אבל החזיקה את הגג. שלא תחשבו שאני חכם גדול רק שבוע לפני כן היה לי ויכוח עם מישהו ואמרתי לו שלפי דעתי אין צורך להוסיף קשתות ברכב סגור כי הגג מספיק. וכמובן שבסופה החדשה שקניתי כבר דאגתי להתקין כלוב התהפכות, חגורת בטיחות 3 נקודות של ספארקו והדבר הבא הוא כיסא קצת יותר בטיחותי. לא כיסא אמבטיה כדי שאפשר יהיה עדיין ליסוע האוטו בנוחות. אני מבטיח להכניס תמונות של הרכב המעוך כדי להמחיש את הענין

הוספת תגובה צטט והגב
  • 9. אורח/ת 27 במרץ 2001 ב 07:31

הנה התמונה של קלמיני זה בדיוק

הנה התמונה של קלמיני זה בדיוק מה שאני רוצה לבנות.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 10. אורח/ת 27 במרץ 2001 ב 07:42

קשת כן מספיקה. מוני ואריק שימ

קשת כן מספיקה. מוני ואריק שימו לב !! http://www.izook.com/trails/claytonlaborday/claytonlaborday.html

קשת התהפכות

הוספת תגובה צטט והגב
  • 11. מוני הגי''פאי 27 במרץ 2001 ב 08:21

קשת הסטנדרטית אכן תספיק אם זה

קשת הסטנדרטית אכן תספיק אם זה רק גלגול אחד איטי כמו שהיה לבחור. אבל בכמה גלגולים מהירים לא תחזיק. אגב הבחור שיפר את הסאמוראי על ידי גלגלי 31 אינץ והגבהה. הוא התהפך בגלל שהסליפ יוק באמצע נפתח לו (לא מספיק ארוך). המסקנה שים לב טוב לכול האפקטים שיש לשיפור על הרכב.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 12. מוני הגי''פאי 27 במרץ 2001 ב 08:22

קשת הסטנדרטית אכן תספיק אם זה

קשת הסטנדרטית אכן תספיק אם זה רק גלגול אחד איטי כמו שהיה לבחור. אבל בכמה גלגולים מהירים לא תחזיק. אגב הבחור שיפר את הסאמוראי על ידי גלגלי 31 אינץ והגבהה. הוא התהפך בגלל שהסליפ יוק באמצע נפתח לו (לא מספיק ארוך). המסקנה שים לב טוב לכול האפקטים שיש לשיפור על הרכב. ועוד מסקנה אם היה לו גם נעילה קידמית הוא היה עולה את המדרגה בכיף וללא צורך במומנט או בסיבוב גלגלים. זו דוגמא קלסית מדוע נעילה קידמית עוזרת מאוד גם במקרים לא קיצונים (כמו שכולם חושבים).

הוספת תגובה צטט והגב
  • 13. אריק2 27 במרץ 2001 ב 08:26

גיא, אני אגיע בשישי למפגש שלכם

גיא, אני אגיע בשישי למפגש שלכם, ונוכל לדבר על כל ההיבטים... בכל אופן, קשת נוספת יכולה לעזור...אבל זה ממש לא מספיק, לא לסמוראי אפילו כי עדיין, סמוראי לא בנוי במדינתנו לרוק קרוולינג שיכול לגרום לגלגול או חצי גלגול...אבל הוא בנוי בהחלט לנסיון טיפוס מעלה זה או אחר שכרוך בסיכון בכמה גלגולים.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 14. אורח/ת 27 במרץ 2001 ב 08:43

אני ממתין ליום שישי בקוצר רוח

אני ממתין ליום שישי בקוצר רוח :)) ובנתיים, אני לא מעוניין לדעת אפילו וזה גם לא רלונטי למה התהפך הבחור ההוא בארצות הברית. הדברים שאני עושה עם האוטו הזה הם בדיוק טיפוס מדרגה או ירידת מדרגה וטיפוס מעלות ארוכים ומסוכנים ממש לא מדבר אלי. האוטו שלי אולי לא בנוי לרוק-קרולינג אבל זה מה שיש ועם זה ננצח ! ובכל מקרה אין תקציב לכלוב ואין גם צורך בכלוב. ועדיף קשה ''''פשוטה'''' מכלום על זה בטח תסכימו איתי ?! רוק

הוספת תגובה צטט והגב
  • 15. מוני הגי''פאי 27 במרץ 2001 ב 09:07

גיא חכה עוד כמה זמן ואז תראה ש

גיא חכה עוד כמה זמן ואז תראה שפתאום תתחיל לדבר על עלית ה נג או לנסוע לנגב לעלות את זיק או מחמל. לא יעזור לך ראיתי את החידק בעינים שלך !!!.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 16. זאבון 28 במרץ 2001 ב 02:28

תסתכלו בתמונה המצורפת איזה קשת

תסתכלו בתמונה המצורפת איזה קשת יש לסמוראי ובאיזה מצב הוא נימצא הקשת לא ממש ברורה אבל אפשר לראות אותה אז אם היא מחזיקה את הסמוראי הזה אני לא חושב שהיא לא תחזיק סמוראי סידרתי כמו שלנו

הוספת תגובה צטט והגב
  • 17. זאבון 28 במרץ 2001 ב 02:31

וכאן תוכלו לראות יותר טוב איך

וכאן תוכלו לראות יותר טוב איך הקשת בנויה

הוספת תגובה צטט והגב
ביטול