פורומים

- שטח 4x4

החלפת ראש של ה 258 בראש של 4 ל

01 באפריל 2001 ב 16:22 6 תגובות 937 צפיות מוני הגי''פאי
קראתי בפורומים אמרקאים שניתן להחליף ראש מנוע של 258 (המנוע של ה CJ) בראש של 4 ליטר עם כל מערכת ההזרקה (המנוע של סופה). מובן שהחלפה כזו מענינת אותי ולו כדי להפתר מהקרבורטור הבעיתי של ה 258. גם צינו שיש שיפור בכוח מנוע וחיסכון בדלק. האם משהו עשה המרה כזו או יודע אם היא אכן אפשרית ?
הוספת תגובה
  • 1. מוני הגי''פאי 01 באפריל 2001 ב 15:36

ורק כדי להראות שזה לא בדיחה קי

ורק כדי להראות שזה לא בדיחה קישור לאחד שעשה את ההמרה. אגב חנן/נמרוד תסתכלו גם באתר הראשי. יש שם כמה מאמרים מאוד מאוד מענינים (כולל המרה של קלץ להדראולי ןעוד) האמרקאים לוקחים את הגיפים שלהם ברצינות !!!

האתר

הוספת תגובה צטט והגב
  • 2. אורח/ת 01 באפריל 2001 ב 18:38

האם המרה כזו לא הופכת את המנוע

האם המרה כזו לא הופכת את המנוע למנוע ה 4 ליטר? מה ההבדל? מה כלכך בעייתי בקרבורטור! הבעיה היחידה שלו זאת זוית עלייה חדה מאוד.. אבל יש לזה פתרון.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 3. פרסום 01 באפריל 2001 ב 22:19

מוני, אתה לא עוקב...הקישור לאת

מוני, אתה לא עוקב...הקישור לאתר הזה נמצא במדור קישורים אצלנו מפתיחת האתר. ערן, בין מנוע הארבעה ליטר למנוע ה258 יש הבדלים משמעותיים מאוד של יחס מהלך בוכנה לקוטר והם אלו שנותנים את המומנט הגבוה בסל''''ד נמוך ל258 ואת היכולת להגיע לטורים גבוהים מאוד, מה שנותן הספק גבוה למנוע ארבעת הליטרים. החלפת ראש המנוע לא משנה את היחס מהלך/קדח. חנן

הוספת תגובה צטט והגב
  • 4. יוסי שנהב 01 באפריל 2001 ב 22:32

אהלן מוני. אני כבר בררתי לגבי

אהלן מוני. אני כבר בררתי לגבי קיט כזה (מי שעושה את זה בארץ זה ג''יפבריש מירושלים) המדובר פה על משהו כמו 10K של מרשרשים (בארץ, כולל ההרכבה). קיט כזה יתן בנוסף לכוח, גם שקט מבעיות התנעה וכמובן סוף לבעיות הקשורות לקרב'' הארור (למרות שלמדנו שגם על זה אפשר לבתגבר) ואל תשכך גם איזה שיפורון בצריכת דלק. ראיתי כזה קיט על ג''יפ של משהו מינוביץ''. אם תשאל אותי הקיט הזה מתאים רק למי שבאמת, אבל באמת השקיע את כל כספו בג''יפ וחסר לו מה לעשות עם הכסף, או שהוא נוסע על ג''יפ משופר מאד ומה שחסר לו זה הזרקה והוא מעדיף להזריק את הג''יפ שלו במרום לקנות ג''יפ אחר. ועוד משהו (לא שזה סיבה לא לקנות), מערכת יותר מסובכת עלולה לגרור תקלות שבתנאי שטח אתה לא יכול להתגבר עליהם. נ.ב קיט כזה אמור לעלות משהו כמו 1500 דולר אם אני לא טועה. הקיצר. בקרוב אני גומר את הקורס ה.. הזה, אז אולי נוכל להפגש.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 5. מוני הגי''פאי 02 באפריל 2001 ב 07:09

חנן באמת חוסר מקצועיות מצידי ש

חנן באמת חוסר מקצועיות מצידי שלא עקבתי אחר כל הקישורים באתר שלכם !!! אבל זה יתוקן ברגע שיהיה לי קצת שקט. אבל לא אמרת לי מה דעתך בקשר להחלפה. האם זה באמת נותן את כל היתרונות ? אורי החלפה להזרקה באמת מסבכת את המנוע, אבל אחרי שנסעתי בסופה ראיתי את היתרונות של הספק בטורים גבוהים (האצה) למה לא להחליף לסופה פשוט (וגם יותר זול) כי אני מאוהב במומנט בטורים נמוכים. בעוד שבסופה צריך להרים טורים ולפעמים להשתולל כדי להגיע למומנט נורמלי. וכמו כן המכלולים העדפים (מלבד הדנה 60) שיש ל CJ. אני רוצה את שתי העולמות גם מומנט בטורים נמוכים גם הספק בגבוהים וגם מערכת הזרקה (מסובכת אומנם) שתפתור אותי מבעיות קרבורטור (שעל אף מצערת היד מספק עוד כמה) כמובן ששיפור כזה אני אעשה רק כאשר יהיה לי נעילה קידמית מתלים גלגלים ועוד ירקות. אבל צריך להתכונן לעתיד. אפשר לקנות סופה משאריות צבא (משהו כמו 4000 שח) לשפץ אצ הראש ומערכת ההזרקה ולהתקין (לבד כמובן) באותה הזדמנות גם לשדוד מהסופה את הדנה 60 שלה. זה רעיון !!! אגב חנן מה שם הילדה ?

הוספת תגובה צטט והגב
  • 6. פרסום 02 באפריל 2001 ב 10:51

מוני, לא כתבתי את דעתי על העני

מוני, לא כתבתי את דעתי על העניין כי אין לי ממש דיעה מגובשת. מצד אחד בתהליך כזה אתה מבטל את הפרימיטיביות שנתנה לCJ את האמינות הבסיסית שלו ומצד שני...נשבר הז... מהקרטר BBD. מה שכן, הבנתי שיש בעייה מסוימת של צלצולים עם הקומבינציה הנ''''ל. ואל תשכח שיש עלות נוספת של משאבת דלק בלחץ גבוה שבסופה היא מותקנת בתוך מיכל הדלק, ואז זה אומר החלפת מיכל דלק, ושל הסופה הוא הרי רחב יותר אז אני לא יודע אם הוא יכנס לתוך השילדה הצרה של הCJ. סעפת פליטה, סעפת יניקה, תיאומים, עניינים, אני מניח שהסיפור לא טריוויאלי כמו שהוא נשמע או כמו שמרפי אומר: Nothing is as easy as it looks like. בינינו: למרות השיפור המאוד קורץ אני מעריך שאני הייתי הולך לכיוון של מאייד יותר טוב, הוובר 32/36 או משהו אחר שנורא בא לי לעשות, זה לאמץ הזרקת דלק TBI Throttle base injection בניגוד להזרקה של הסופה שהיא MPI multy port injection אולי לשדוד כזאת מאיזה רכב אמריקאי ישן, לוודא שזו מערכת בחוג פתוח על מנת לא להסתבך עם המון חיישנים ולקוות לטוב. יאללה ביי חנן נ.ב. לילדה קוראים אופיר.

הוספת תגובה צטט והגב
ביטול