פורומים

- שטח 4x4

כתבה חדשה - מגלגל לסרטבא - בקעת הירדן 28.11.09 מדריך : וייזל עדי

04 בדצמבר 2009 ב 13:20 12 תגובות 17852 צפיות profile imageאתר השטח 4X4
הוספת תגובה
  • 1. it27 04 בדצמבר 2009 ב 17:33

תמונות יפות אבל למה לא בפוקוס????

הוספת תגובה צטט והגב
  • 2. profile image עדי וייזל 05 בדצמבר 2009 ב 08:35

התמונות לא בפוקוס כי :

מישהו המליץ לי לכווץ אותם בשיטה שונה ממה שהייתי רגיל עד כה - ולצערי השיטה לא עבדה כפי שאתם רואים . אין לי עותק מהתמונות המקוריות ולכן ניתן לראות רק בגודל המקורי לצערי...
    עדי

הוספת תגובה צטט והגב
  • 3. talfef 05 בדצמבר 2009 ב 10:51

תמונות נוספות לטיול

https://picasaweb.google.com/lh/sredir?uname=talfef

הוספת תגובה צטט והגב
  • 4. profile image עדי וייזל 05 בדצמבר 2009 ב 13:32

טל או טלי - מעולה תודה רבה

הוספת הלינק הייתה במקום - זה בהחלט מסייע לכולנו לראות כמו שצריך תמונות מהמסע.
    תודה עדי

הוספת תגובה צטט והגב
  • 5. profile image קופיטו 06 בדצמבר 2009 ב 00:09

תמונות יפות חבל שלא יכולתי להצטרף בפעם הבאה

הוספת תגובה צטט והגב
  • 6. profile image whisky 14 בדצמבר 2009 ב 10:18

אין קשר בין אבני הלב לאהבה של הורדוס

חבל, כי הטיול נראה ממש נחמד, אבל אין קשר בין אבני הלב לאהבה של הורדוס לשלומציון, אלא אלו אבני זווית לשתי קשתות שנמצאים גם במקומות אחרים.

ראה למשל: "הפסגה עצמה קטנה ורוחבה 30-40 מטר. בולטים בייחודם עמודי פינה בעלי חתך לב שניתן לראות במבנים מהתקופה ההלניסטית (אלכסנדריה), הרומית (שומרון, גמלא) והביזנטית (כפר נחום)." מתוך אתר yoaview.com

https://www.yoaview.com/Yoaview/SITE/?action=showobject

הוספת תגובה צטט והגב
  • 7. profile image עדי וייזל 15 בדצמבר 2009 ב 07:12

whisky כתב/ה:
    "חבל, כי הטיול נראה ממש נחמד, אבל אין קשר בין אבני הלב לאהבה של הורדוס לשלומציון, אלא אלו אבני זווית לשתי קשתות שנמצאים גם במקומות אחרים.

ראה למשל: הפסגה עצמה קטנה ורוחבה 30-40 מטר. בולטים בייחודם עמודי פינה בעלי חתך לב שניתן לראות במבנים מהתקופה ההלניסטית (אלכסנדריה), הרומית (שומרון, גמלא) והביזנטית (כפר נחום). מתוך אתר yoaview.com

https://www.yoaview.com/Yoaview/SITE/?action=showobject"
    ניסיתי לאתר את המקור ממנו כתבתי את מה שכתבתי אבל טרם הצלחתי. אתה אוליי מתכוון לאבנים שנמצאות בראש הקשת הבנויה - אבן תומכת . לא לזה הכונה. יש מקום ממנו שאבתי את המידע הזה לפיו הורדוס היה במילים שלנו משוגע רצח ילדים כדי שלא ימלכו ולא ילחמו על הממלכה שלו. עוד נאמר שם כי אבני הלב הענקיות הינן עדות לאהבתו העזה לאשתו שלומציון. אני מבטיח שאם אמצא את המקור, אוסיף אותו לשרשור.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 8. profile image whisky 15 בדצמבר 2009 ב 16:50

אבני הלב

עדי שלום,

אני לא יודע מה המקורות שלך, אבל האנשים שהסבירו לי הם אלו:
    1. חיליק אברג'יל, שהדריך וריכז בביס"ש עפרה, ושהיה רכז מנהל ההכשרה ופיתוח התכנים בחברה להגנת הטבע ומעביר סיורים בקרן הסרטבה, שזו לו החצר האחורית.
    2. כתביו ומחקריו של פרופ' יורם צפריר שחקר את הסרטבה וניהל את עונת החפירות היחידה שנערכה במקום (זה גם מה שיואב מסתמך עליו).
    3. צורת הלב באותם הימים לא שימשה כסימן לאהבה כמו בימים אלו, למעשה היא לא שימשה לכלום אלא לדברים מעשיים.
    4. במקומות אחרים, מבנים בני אותה תקופה חשמונאית משתמשים באבני בסיס בצורת לב כדי לבנות על בסיסן שתי קשתות בתשעים מעלות האחת לשניה בלי שום קשר להורדוס. זה נראה כאילו מאוד נהניתם, אני אהיה שם ביום שישי הקרוב (אם ירצה המז"א), שיהיה בכיף . יריב שמרון

הוספת תגובה צטט והגב
  • 9. profile image ישראל אמיר 15 בדצמבר 2009 ב 19:28

שלומציון והורדוס.

עדי!!! שלומציון המלכה נפחה נשמתה כשהורדוס היה עול ימים , בן שבע לערך . כך  שלא מתקבל על הדעת שהיה מאוהב בה  או נשוי לה . ישראל .

הוספת תגובה צטט והגב
  • 10. profile image עדי וייזל 16 בדצמבר 2009 ב 07:53

כתבה חדשה - מגלגל לסרטבא - בקעת הירדן 28.11.09 מדריך : וייזל עדי

אולי אני מתבלבל עם מרים החשמונאית ?!
    בכל מקרה לא הייתי אומר לגבי האבנים אם לא הייתי קורא את זה איפשהו ב web בכל מקרה אם האבנים האלו לא מסמלות את אהבתו של הורדוס למרים החשמונאית - אני הוטעתי ולכן הטעתי ועמכם הסליחה - אני מבטיח לא להתייאש ולמצוא את מקור הטעות - הרי היסטוריון אף פעם לא הייתי ועם מומחים כמו שציינת - קטונתי

הוספת תגובה צטט והגב
  • 11. אורח/ת 18 בדצמבר 2009 ב 10:35

רכבי שטח

איין שם גם רכבי שטח אחרים

הוספת תגובה צטט והגב
  • 12. profile image whisky 21 בדצמבר 2009 ב 11:04

טיול בסרטבה, איזה באסה

אז הייתי אמור לבקר בסרטבה עם חברים, אבל לגנבים תוכניות משלהם, פרצו לי לרכב וביליתי את יום שישי בא.א. גלס במקום בטיול בארץ אהבתי.

נשבר כבר מהגנבים האלו.

אני סומך עליכם שנהנהתים במקומי.

יריב

הוספת תגובה צטט והגב
ביטול