הי דניאל, הסמוראי הוא רכב טוב
הי דניאל, הסמוראי הוא רכב טוב ואמין, הוא אכן חסכוני ולא ''''טוחן דלק'''' הרכב עביר מאוד, ניתן לשיפור בקלות וניתן לבצע כמעט את כל הטיפולים והתיקונים ללא מוסך (בעזרת ספר) לגבי הדגם, עדיף ומומלץ דגם 87 והלאה, בשנתון זה הורחבו הסרנים ויציבות הרכב שופרה, מבחינת מנוע, משנת 86 הסמוראי מגיע עם מנוע 1300 וחמישה הילוכים וזהו יתרון גדול מאוד על דגם 84 (מנוע 1000 4 הילוכים) שהינו חלש מדי בנסיעת כביש. לסמוראי יש גם חסרונות, הגדול שבהם (בעיקר לנהג מתחיל) הוא חוסר יציבות ונטיה להתהפכות הרכב הזה מתהפך בקלות מדהימה. זהירות !!! החסרונות האחרים פחות משמעותיים עבורך (סביר להניח) הם חוסר נוחות (קפיצות) וחוסר מקום לציוד/אנשים בקיצור, לדעתי הבחירה נכונה אך נדרשת זהירות ובגרות ע''''מ להנות מהרכב... דבר נוסף, כמו כל סוזוקי החלקים אינם זולים, כדי לבדוק את הרכב היטב לפני קנייה.
היי סער ותודה רבה על התגובה הע
היי סער ותודה רבה על התגובה העניינת :) יש לי שאלה אחת בקשר למה שכתבת. שאתה אומר שהרכב יכול להתפך וכ''''ו, אתה מתכוון בתנאי שטח כמובן, נכון? בכביש היא כלי רכב רגיל לכל דבר... (שחס וחלילה בפניות, אני לא אמצא את עצמי אל הרצפה) :) תודה שוב, דניאל.
אחלה של בחירה !!!!!!!!!!!!!!!!
אחלה של בחירה !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! אבל צריך מאוד להיזהר איתו גם בכביש גם שטח וחוץ מזה קשה אבל מאוד קשה למצוא סוזוקי במצב סביר ואני מדגיש סביר טני כבר חודשיים מחפש ורק עכשיו אולי מצאתי את האחד! בכל שיהיה חג שמח!!!!!!
אהלן דניאל! אני כיום בן 18.5,
אהלן דניאל! אני כיום בן 18.5, וקניתי את הסמוראי לפני שנה, כשהייתי בערך בגילך. כעיקרון, הרכב אמין, אבל תבדוק אותו טוב במכון לפני שאתה קונה - אתה קונה אוטו בן מעל 10 שנים. אל תקנה מתחת ל86, ששם יש מנוע 1000 סמ''''ק - שזו טעות שאני כן עשיתי. אני התהפכתי פעם אחת בשטח, בגלל טעות שלי. צריך לנהוג עליו בזהירות. אני מניח שעדיין לא נהגת על ג''יפ בכביש, אז - הסמוראי הוא גבוה וצר. אתה צריך לנהוג בזהירות בכביש, אחרת אתה יכול להתהפך בכביש - והתוצאות יהיו הרבה יותר נוראות מהתוצאות שנגרמו לי מההתהפכות (דפיקה בפח). לא צריך לעשות פניה ב10 קמ''''ש, אבל גם לא לעשות במעל 40 קמ''''ש פניות (ואני מתכוון לפניות של כביש מהיר, לא לפניות בתוך העיר - שם לא לעבור את ה20-30). האוטו לא הכי נוח - אבל לא נורא, לפחות לא עבורי. אין הרבה מקום - שוב, אין לך משפחה להסיע... אם אתה רוצה, תן צלצול - 054-605616, אם יש לך עוד שאלות, או תרצה לסוע פעם (אם אתה מהמרכז). העבירות שלו בשטח היא בהחלט ברמה של הגדולים. אבי שוע
לדניאל שלום אני מחזיק בסמור
לדניאל שלום אני מחזיק בסמוראי 1300 מודל 91 והוא אחלה רכב העבירות שלו עולה על רוב ריכבי השטח בארץ אבל יש לו בעיה של נוחות ושל יציבות שכבר דיבו עליהה מיקודם בקשר לבעיות מוכרות יש כמה : קפיצה של ידית הכוח LOW שניתנת לפיתרון פשוט צלבים שהולכים כשהאוטו טובע במים בערך 150 ש''''ח לצלב אבל יש שישה כאלה (לא תמיד כולם הולכים ביחד) כיסא אחורי נוטה להישבר אז תבדוק את המצב שלו דבר נוסף הוא שהקשת המקורית לא כל כך חזקה אז רצוי להוסיף אחת נוספת להגדלת הבטיחות אתה צריך לזכור שרכב פתוח (שאני מעאמין שאתה תבחר בכזה) צריך לתחזק הרבה את הברזנט חורף שלו כי הקליפסים כל הזמן נהרסים ולבדוק שהוא לא קרוע כי זה ממש מפריע בחורף והכי חשוב שהחימום יהיה תקין בכל מקרה זה רכב טוב חוץ מזה שהוא קופצני מדי וראיתי את זה כשהתקנתי בו מחשב רכב וכל שניה הוא הפסיק לעבוד כי הוא חטף איזה מכה לסיכום אני ממליץ מאוד על הרכב למרות הפאקים הקטנים שלו כי אני לפחות מאוד נהנה ממנו רק תזכור : אם משתוללים משלמים תיקונים להיתראות זאביק
עוד דעה של ג''יפולוג שעבר שנתי
עוד דעה של ג''יפולוג שעבר שנתיים עם סמי ועבר לJEEP תוכל למצוא במדור שאלות ותשובות באתר שלנו. חנן http://www.jeepolog.com
היי חברה ותודה על התגובות :)
היי חברה ותודה על התגובות :) הייתי רוצה לקבל עוד תגובות ואם זאת רציתי גם לשאול את אותה השאלה הראשונית שלי, לגביי LADA NIVA. שוב תודה, דניאל. (האם האוטו נפוץ ויש חלקיח חילוף וכ''''ו?)
לדעתי, ולא מנסיוני שלי, אלא מש
לדעתי, ולא מנסיוני שלי, אלא משל חברים - לא מומלץ כלל...תישאר עם הסמוראי שאיתו אפשר לעשות המון.
הכל חוץ מניבה!!!!!!!!!!!!!!!!!
הכל חוץ מניבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
קודם כל- למה להיות שליליים? נ
קודם כל- למה להיות שליליים? ניבה במצב סביר ושנת 93 94 אפשר למצוא בערך בחצי מהמחיר של סמוראי שנת 86 ובמצב מחורבן. מה זה אומר? אם תשקיע ותסדר את הבעיות העיקריות של הניבה (חשמל, גיר), יש לך אחלה ג''יפ, שאוהב לנסוע בשטח, לא צורך יותר מדי דלק, חלפים עולים גרושים, בכביש הוא יותר נוח מרוב רכבי השטח הקשוחים (ובמיוחד מהסמוראי). רק מה? בניבה צריך לבצע טיפולים שוטפים באדיקות!!! ניבה מוזנחת- מתקלקלת! ניבה מטופלת- לא מתקלקלת- יש בעלי נסיון רבים שיעידו. ובכסף שנשאר לך ממה שתיכננת על הסמוראי, אפשר לעשות עוד הרבה דברים טובים. בהצלחה!