צ-ו-ד-ק!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
צ-ו-ד-ק!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
על הר כרכום אפשר להתווכח. נחל
על הר כרכום אפשר להתווכח. נחל ערוד- מבארות עודד ועד לכביש מצפה כביש מס 40 בנ.צ. 144598 979630 הוא שביל מסומן בשחור. בחלק מן התוואי כתוב במפורש שהתוואי עשוי להשתנות עקב שטפונות - לאמור: אין שביל ברור למרות הסימון במפה. לכן אתה יכול לשלוח את הפקח לחפש את השביל. על המפה הוא קיים. בהר כרכום - אם אתה מגיע מחניון הלילה של מצוקי לוץ (שביל אדום בין נחל ברוקה לנחל מעזר נצ 120907 980750 הרי שאתה עבריין מועד! יש שם שלטים אדומים של צבא זר אבל ידידותי..... אם אתה בא מכביש הגבול המערבי - פחות או יותר בקו ישר - מנצ 115019 968519 לכיוון מזרח - בדרך כלל הפקחים לא בעייתיים. אפילו יש חניון לילה מתחת להר. פרופ'' ענתי מעמיד שם את אוהלי מחקריו מדי חופשת פסח. מישהו פגש אותו השנה?
אין ספק שאתה צודק אבל לא ברור
אין ספק שאתה צודק אבל לא ברורה הסיבה - בגלל שאין סימון ? ? ? ? לפני מספר חודשים טיילנו מספר רכבים באזורים שציינת ללא שום בעייה, אולי היה סגור בגלל איזשהו אימון ? כמובן שהשנה הגזימו בסגירת שטחי אש בזמן החג ישנם מספיק ימים בהם אפשר לבצע אימונים. אולי באמת הגיע הזמן להביע את דברנו באיזו שהיא הפגנה רצינית הרי עומדים גם להעביר חוק שיאסור כניסה גם לחופים וקירבתם, כך שלא ברור היכן בסופו של דבר נוכל לנפוש- אולי אצל היו''ר בעזה ?!
בלי להיכנס לפרטים - כי אני גם
בלי להיכנס לפרטים - כי אני גם לא יודע....אני מניח שהצבא הזר - אבל הידידותי המוכר לנו כח''''א.....נאלץ גם בחג הזה לאפס כוונות במטווחיו לפני הרטוב בחצר של היו''''ר. לכן היו השנה בלגנים. מעבר לזה הערוד פתוח ושלא יבלבלו לך את המוח. אם יש המלטות צבאים או חמורי בר (פראים) שיגידו. לדובר הרשות שי מספיק אמצעים להודיע מראש. הם גם מכירים את הפורומים שלנו. ענייני צבא אינם קשורים לרשות. לצבא יש אמצעים משלו להודיע לציבור על סגירת שטחים ואין זה מתפקידה של הרשות. נושא השבילים המסומנים הוא אכן בעיה והפקחים - לפעמים מקפידים יותר ולפעמים פחות. הם לא רוצים לבוא לחלץ את המשפחות עם תינוקות בני חמישה חודשים עם טאטא מהערוד - ובצדק! לכן, אם אתם שיירה סבירה עם מפות וGPS וציוד כננות וכו'' - הם בדרך כלל לא עושים בעיות. הכל אבל בדרך ארץ. פעם פגשנו פקח חדש - שלא מכיר אותנו - באזור המעבר רק''''מ הדרומי. יש שם מיליון שבילים של הצבא....חתכנו דרך אחד מהם - קוליס מה זה ברור, והוא רדף אחרינו כאחוז תזזית. עצרנו ביראת הכבוד הראויה וזה הלך ככה: ''''יש לכם מפה''''? - כן ''''תראו לי אותה''''! הוצאנו את המפה והראנו לו. ''''אתם רואים פה שביל מסומן''''? -לא ''''אז למה אתם נוסעים פה''''? וכו'' וכו''. בקיצור - יש ויש. צריך רק לתקשר איתם נכון. הם לא מחפשים אותנו. הם מחפשים עבריינים. לזכותם אפשר לומר שהם מבחינים היטב בין טיול משפחות של חובבי טבע אמיתיים לבין חובבי שבירת הטבע. לא קשה להבחין. תאמין לי.