פורומים

- שטח 4x4

מכתב לרשות שמורות הטבע- טיולי

13 באפריל 2001 ב 11:48 3 תגובות 591 צפיות צצק''''ס
שלום הייתי רוצה להציג בפניכם בעייה אליה אני חשוף זה מספר שנים. אני חובב ג'יפים מושבע מאלו שכל מרצם וכספם זה להכין את הג'יפ למקסימום יכולת וכמובן אבזורו לטיולים . לאחר שיצא לי לטייל בחול המועד פסח בנגב ולראות את עבודתכם שם , אני חייב לציין בחיוב רב , כי עבודת סימון השבילים וניקיונם היא מצויינת ,נהנו מאד , אני וחבריי לטיול ,לנסוע בהם . אנו שומרים בכל טיול על התנהגות נהותה בשמירה על הטבע כגון : אסיפת הלכלוך שלנו וגם של אחרים למקומות מסודרים , שמירה על החי , נסיעה על שבילים וכד' . אבל - כמה פעמים נתקלתי בפקח רשות שטען כי אסור לנו לנסוע בשבילים מסויימים משום : עבירות קשה מידי , שביל לא מסומן בצבע אשר מסומן במפה וכו' . אני מאד מבקש שתבינו קצת את הצד שלנו הג'יפיאים הקבועים - בארה"ב ישנם מסלולים שנקראים TRAILS מותרים לנסיעה ואשר עוברים בשמורות טבע ( רוביקון ,ניו מקסיקו, טיהו ועוד ) , במסלולים הללו הנסיעה קשה להחריד , בולדרים בגבהים של מטרים , נחלים זורמים , עליות ירידות ובכל זאת חובב טבע ועבירות עולה על ריכבו לטיול קסם של 3-4 ימים ומטייל בהם. לנו בארצנו הקטנטונת אין הרבה מקומות לנסיעה , מה עוד שצה"ל מתאמן ברוב השטחים בדרום , תוסיפו לזה את העבודה שאני וחבריי דתיים והזמן היחיד שנותר לנו לנו לטייל הינו שבועיים בשנה ( פסח וסוכות ) שמהם יש רק 5-6 ימים . ברגע שאתם אוסרים על נסיעה בנחל ערוד שהוא מן היפים והקשים בנגב , או ברגע שציר המצלעות שהינו ציר - שביל קסום ביופיו , או שמעלה שגיא שהינו עלייה מתונה , או ששלחות עריף שהיא מן היפות ביותר שני מכיר ועוד רבים וטובים אסורים לנסיעה בצורה קולקטיבית , זה משאיר לנו מעט מאד שבילים , מה עוד שעם כל הכבוד לאותם שבילים מסומנים ,איתם לא ניתן לראות את יופיו האמיתי של המדבר !! זה מתסכל ולפעמים אין לי חשק להחזיק ג'יפ משום שאין לי לאן לנסוע !!! אם יורשה לי ,אציע הצעה - תאפשרו נסיעה בחלון זמן ספיציפי בשנה ( חול המועד ) לקבוצות מטיילים שייבדקו על ידכם , בכל ציר המאפשר זאת כולל הקשים ביותר והמרוחקים ביותר . אם מגיעה קבוצה עם מפות מסודרות , GPS , ציוד חרום וחילוץ , היגיון בריא והכי חשוב ג'יפים מאובזרים מפיסת ונטיל ועד שנורקל בבקשה לנסיעה , לא לאפשר זאת ,לדעתי , זו אטימות אלא אם כן ישנה תופעת טבע יחודית שאינה מאפשרת זאת . ישנם צדדים חיוביים רבים לאפשר טיולים - הכרת הארץ , מודעות לטבע , שמירה עליו, לנו המטיילים ולכם כרשות . אנא גלו הבנה גם לצדנו כמו שאנו בהחלט מגלים הבנה לטבע . אודה לכם באם תשיבו על מכתבי בכל אמצעי .
הוספת תגובה
  • 1. אורח/ת 13 באפריל 2001 ב 09:20

אני מצטרף לקריאה שלך אבל אני ח

אני מצטרף לקריאה שלך אבל אני חושב שהכתובת היותר מתאימה היא : http://www.spni.org/

http://www.spni.org/

הוספת תגובה צטט והגב
  • 2. toy4x4 13 באפריל 2001 ב 10:10

חברים לא לבלבל בין החברה להגנת

חברים לא לבלבל בין החברה להגנת הטבע לבין רשות שמורות הטבע והגנים הלאומיים. הכתובת שלנו היא ''''הרשות'''' ולא ''''החברה''''. החברה עוסקת בתחומים אחרים לחלוטין שבעיקרם נוגעים לחינוך ולתיירות בעוד הרשות היא רשות סטטוטורית ממשלתית שתפקידה לשמור על שטחים פתוחים, שמורות טבע, ערכי טבע, בעלי חיים וכו''. הפקחים עם הג''יפים - האיפונים והטארנו הירוקים הם אנשי הרשות או אנשי הסיירת הירוקה המסונפת אליהם בצורה די מורכבת ומסובכת אם כי אחד המה.

http://www.parks.org.il/

הוספת תגובה צטט והגב
  • 3. zvikabar 13 באפריל 2001 ב 17:37

הייתי מעוניין לדעת מי הפקח שאמ

הייתי מעוניין לדעת מי הפקח שאמר לכם שאסורה הנסיעה בנחל ערוד הנחל למיטב הבנתי פתוח לתנועה עברתי לאורכו ביום חמישי בנחת במשך שבע שעות לא שראיתי נפש חיה ועשה לך מנהג ידידי במקום להתרפס לרשויות ולהציע כל מיני הצעות של חוכמולוגים עם GPS בדוק את זכויותיך בדוק את חובתם של משרתי הצבור וכן ודאי שכן שמור גם על חובותיך אתה חומר כיד היוצר בידי פקידים שאתה לא מעניין אותם אבל לעצמם יקחו כל זכות לטייל איפה שבא להם לקרוביהם מכריהם אחותם החבר של אחותם וכדומה להיות אזרח זה לא קל במדינה בהצלחה בשטח

הוספת תגובה צטט והגב
ביטול