זה לפחות מה שאמור להיות. אגב
זה לפחות מה שאמור להיות. אגב אני מסכים עם נימרוד (שאגב אולי כן יהיה לי משהו בשבילך בעניין ששאלת אותי לפני חודש). לדוגמה לפני כמה זמן אידיוט אחד ניסה לעבור מחסום רכבת *סגור* ליד הבונים או משהו כאשר ברכב יש עוד שני טרמפיסטים חיילים עם איזה טנדר אני לא זוכר. בכל מקרה הוא לא הצליח והרכבת פגעה בטנדר. הוא ניפצע קשה מאד והחיילים נהרגו, לדעתי זה פשוט אידיוט שחיפש צרות ומצא אותם ואני מקווה שמיצו איתו את הדין בעניין רצח שני חיילים. אנחנו אחראים על עצמינו ולא מישהו אחר. אדם לא צריך להשתמש בחגורת בטיחות רק כדי שלא יתפוס אותו שוטר. אלא כדי לשמור על חייו במקרה תאונה. ומי שמעדיף לחפף כי השוטר לא תפס אותו וניפגע עקב כך .... מ ג י ע ל ו !! ! ! !
אגב, למרות הנטייה לזלזל בעצמנו
אגב, למרות הנטייה לזלזל בעצמנו, הישראלים, אני רוצה להאיר נקודה חיובית מעניינת... הסתכלתם פעם על רוכבי האופנועים שאנחנו נתקלים בהם בטיולים בשטח? בלי שוטרים ובלי אכיפה, רובם ככולם, משקיעים וקונים וגם לובשים למרות החום הישראלי הנורא בקיץ, קסדות איכותיות, מגפיים יקרות להחריד, מכנסי רכיבה, שריון רכיבה או מעיל אנדורו ממוגן, כפפות איכותיות. עלות של אלפי שקלים והקרבה רצינית של נוחות התנאי האקלים הישראלי. אז לכל מי שזועק ''''אכיפה'''' שיקרא את השורות האלה ויבין שלא אכיפה היא מה שמביא את התופעות האלו, מכיוון שאין שום חוק על מגפי רכיבה אלא מודעות, רק מודעות עצמית, אולי בחלקה הגדול בזכות המגזין ''''מוטו''''. ואני מקווה שעקב רמת תרבות הארבע על ארבע הישראלית שעולה כל הזמן, גם בזכות הפורומים האלה, גם אנחנו עם רכבי השטח נלמד לשים בעצמנו חגורות בטיחות ו/או להשקיע גם בכלוב התהפכות ובהתאם לצורך, כיסא בטיחות וחגורות בטיחות ייעודיות. כנ''''ל מבחינת תחזוקה, אם אתם מחכים לטסט השנתי או למוסך שלכם שיבדוק למשל, את מיסבי הגלגלים האחוריים שלכם (הם לא עושים את זה) אז אתם מסתכנים בנפשכם, ויש כאן מי שיוכל להעיד על גלגל שעף לו תוך כדי נסיעה למרות הטסטים השנתיים, אז אתם מחפשים צרות. עדיף לעבור על החוק ולבדוק את הדברים האלה במוסך המדרכה שלכם. להתראות בשטח. חנן.
חנן? את הלידה ערכתם בבית? למ
חנן? את הלידה ערכתם בבית? למה לא? אני מניח שכל מה שכתבת על ''''האידיוטים במשרד הרישוי או במוסכים'''' אפשר להגיד על חלק ניכר מהמיילדים והאחריות והרופאים. לא? בקיצור: זה החוק! אסור לך לגעת במערכת המתלים בלמים היגוי אם לא הוסמכת. וזה לא ממש מצחיק כי הכביש הוא ארוע ציבורי שבו מה שאתה עושה או לא עושה מעשה או מחדל אצלך באוטו עלול להשפיע על הרבה יותר מאשר רק אתה והרכב שלך. זה אגב הרציונל לחייב רוכבי אופנועים לחבוש קסדות. והיו על זה הרבה מאד מאבקים בארץ ובעיקר בעולם. למה מי זאת המדינה - אומרים הרפובליקאים - שתגיד לי או לא תגי דלי לשמור לעצמי על הראש...וכו''. בקיצור - זה החוק ואת היכול להתווכח אותו אבל אתה לא יכול להפר אותו או כמו שאומרים בשפת העם בטעות: ''''לקחת את החוק לידיים''''. כמו שכבר אמרתי וחזרתי ואמרתי: יש לך ידע רב יותר מהמכונאי הממוצע ואפילו ממנהל המוסך שלו? יופי! לך למוסך שהרמה המקצועית שלו טובה בעיניך. אני בטוח שיתנו לך מקום לעבוד ואישור על איכות הביצוע - אם תיזקק למשל בטסט. אני חושב שאני יודע לא מעט דברים על מכוניות ומכונאות ובכל זאת אני תמיד לומד דברים חדשים מאנשים אחרים. כולל מכונאים ומנהלי מוסכים. שלא יודעים כלום כדבריך. ובכלל גישת האני ואפסי עוד היא אף פעם לא גישה נכונה. אם יש מישהו שהוא לא טוב לך תמצא לך מישהו שכן טוב. זאת זכותך אפילו חובתך כמי שמבין יותר מהרגיל כצרכן.
אפרופו חדר לידה, למזלנו אחות ש
אפרופו חדר לידה, למזלנו אחות של טלי היא אחות מיילדת במקצועה, ואת כמות הפשלות שהיא ראתה ותיקנה בחדר הלידה שלנו...אלוהים ישמור על מי שבא לשם והיחידים שיש לו לסמוך עליהן אלו הצוות הרפואי. אני לא רוצה אפילו לחשוב על כמות הילדים הפגועים בארץ כתוצאה מטיפול לקוי בלידה ואשר המידע שההורים קיבלו הסתיר את המקור האמיתי לבעייה של הילד. אני ממש לא צוחק :-( אני גם נתקלתי בזה אישית כאשר לאחר שבר נדיר בצורתו בעצם הבריח שלי (התהפכות בנחל שורק עם אופני הרים) שני רופאים/ליצנים שלחו אותי הביתה ואמרו ''''זה יתאחה לבד'''' ורק ביקור יקר אצל רופא פרטי שלח אותי בבהילות לניתוח וחסך לי נכות לכל החיים. אז אם תשים לב למה שכתוב בג''יפולוג לגבי עבודה בבית, יש שם יוצאים מהכלל וביניהם הוא המצב שבו אין לך ציוד או ידע מספק לביצוע העבודה. וזה המצב גם לגבי חדר הלידה. אין לי מוניטור, אינפוזיות, חומרים ובטח לא ידע לגבי מה שצריך ולכן לא אבצע דבר כזה בבית. ובוא לא נהיה תמימים, כל אחד מאיתנו לוקח כשנראה לו את החוק לידיים, וגם ראש מחוקקינו אשר נראה בוידאו נוסע עם שני נכדיו על טרקטורון, כמובן, ללא קסדות. ולמה מוכרים באוטו-דיפו סט כלים לטיפול בבלמים, סטנדים, מפתחות למסנני שמן ועוד? על מנת להציב ליופי על המדף בסלון? לא נראה לי. אגב, מדבריך משתמע כאילו קראתי לבוחנים ''''מטומטמים'''' או משהו בסגנון לכל המכונאים אז זה לא המצב. אני פשוט לא נתקלתי במכונאים הטובים וההגונים, למעט חגי פרג מלכיש שבידיו הפקדתי את האופנועים שלי ללא שום חשש, אבל אנחנו מדברים על ג''יפים אז זה לא רלבנטי. יאללה ביי. חנן.
בנוסף, רוני, אם הייתי חושב שאי
בנוסף, רוני, אם הייתי חושב שאין לי מה ללמוד ממכונאים לא הייתי מפנה, שאלות ליורם, אפאק או ליורמי על גבי הפורום שלך והאתר של יובל. אין לי שום בעייה עם זה כמו שראית, כאשר אני חושב שמישהו אחר, מנוסה יותר ממני יכול לעזור לי. למה חשבת אחרת? ביי חנן.
רוני לכל אחד יש סיפורים ואני ב
רוני לכל אחד יש סיפורים ואני בטוח שגם אתה ניתקלת במוסכים שלשם לא תיכנס שוב. נכון ? רוצה דוגמה קטנה ? הנה .... מנהל מוסך יבואן של איזה רכב שטח שלא אגיד את שמו שגם הוא עצמו ג''יפאי ויוצא לטיולים עם רכב שטח שבבעלותו ולא מהיום הוא איש שטח. נתן לאחד מעובדיו מחב העמים לטפל לי באוטו נגיד ביטול חופש בהגה. אחרי שאני באתי ועמדתי לידו וראיתי מה שהוא מעולל לי ללוקרים מיד קראתי למנהל אותו אחד ממקודם שמיד צעק על הרוסי ''''מה אתה עושה ? למה אתה לא שואל אם אתה לא יודע? '''' ... וניסה להרכיב את הלוקר המפורק לחלקיו לתוך הנאבה. הצעתי בעדינות אולי להרכיב את זה קודם ... המנהל הלך להתיעץ בספרים בנתיים אני הרכבתי את הלוקר. ורציתי להרכיב אותו לאוטו .. אני אקצר פה קצת. אחרי שהיה מורכב הלוקר המנהל נעל אותו וסובב את הגלגל ! שומו שמיים !! הdriveshaft לא הסתובב !!! ניסה מפה וניסה משם שוב אני אקצר אני רק אציין שהלוקר המסכן פורק שוב והורכב שוב ! בסוף שאלתי בחיל ורעד אולי כדאי לנעול גם את הלוקר השני כדי שלא יברח הכוח לציריה השניה .... מנהל מוסך ותיק מאד ומורשה מטעם היבואן לטיפול ברכב .....
לרוני החוק אכן הוא חוק גם אם
לרוני החוק אכן הוא חוק גם אם לא אוהבים אותו או שהוא לא נח לנו האכיפה והענישה לא תמיד רלוונטים לחוק או לרוחו והובעים משקולי נוחות פוליטיקה אוזלת יד ואטימות ביחד לחוד או בעירבוביה לכן ורק בגלל זה אתה מוכר בולמים גם לא למוסכים מורשים מתוך הבהנה שיש הבדל בין מכירה חוקית להרכבה לא חוקית במודע -ואני חוזר על כך -- במודע חנן יכול לעשות מה שבא לו כל זמ ןשזה הוא השאלה היא האם זה נכון לקרוא לאנשים מן השורה לעשות כמוהו ולטעמי התשובה אינה פשוטה מי לא מתקן חשמל בביתו?? מחליף חוט מאריך?? וכדומה גם זה אסור על פי החוק איפה שהוא האיזון בא מהתוצאות!!! הרוב לא מסתכנים אישית ומסתכנים אצל בעל מקצוע שהם נותנים בידיו את בטחונם האישי כמובן שלא תמיד בהגיון אבל גם הם לא יודעים דבר חנן מצא אלטרנטיבה בשטח אחד השני צובע את ביתו השלישי עושה אינסלציה לבד והרביעי חוטא בחשמל עכשיו נשאר רק לא להתחשמל לא לטבוע לא ליפול מסולם ולא לאבד בלמים וואלה לא פשוט בהצלחה