פורומים

- שטח 4x4

טרנספר ל cj

15 באפריל 2001 ב 19:24 22 תגובות 1322 צפיות CJBIG
לכל המבינים ב-cj מישהו יודע האים טרנספר של scoutמתאים ל cj? או אם טרנספר של cj5עם גיר 5 הילוכים מתאים ל-cj8 מודל 86?
הוספת תגובה
  • 1. CJBIG 15 באפריל 2001 ב 16:25

סליחה טעות cj5 עם 3 הילוכים?

סליחה טעות cj5 עם 3 הילוכים?

הוספת תגובה צטט והגב
  • 2. מפרסם 15 באפריל 2001 ב 16:50

שאלות קצת מוזרות...א. בעיקרו

שאלות קצת מוזרות... א. בעיקרון כן, הטרנספר של הסקאוט הוא גם דנה 300 כמו בCJ מאוחרים. אני לא בטוח, אבל יתכן שיש הבדלים בציר הכניסה ובתבנית החיבור לגיר. ב. שוב בעקרון כן, גיר 3 הילוכים T150 שהיה מורכב על מנוע 6 צילינדר יתאים להרכבה במקום גיר T176 של סיקס משנת 86. אבל למה? נ.ב. לגבי הסקאוט - אתה סתם שואל או שיש לך אחד כזה? נמרוד קישור מפרסם נמחק

הוספת תגובה צטט והגב
  • 3. אורח/ת 15 באפריל 2001 ב 17:37

יש לו ....

יש לו ....

הוספת תגובה צטט והגב
  • 4. אורח/ת 16 באפריל 2001 ב 03:55

נמרוד לא היה בטוח, אז אפשר לאש

נמרוד לא היה בטוח, אז אפשר לאשר את החששות שלו. ציר הכניסה אל הסקאוט דנה300 הוא עם שש שיניים בעוד זה של הג''יפ דנה 300 הוא עם 23 שיניים וגם תבנית הברגים שונה, לא ילך ללא מתאמים. כנ''''ל טרנספר מוקדם לג''יפ מאוחר, ובנוסף יחס ההעברה בLOW הוא גרוע אז זה לא שיפור אלא פגיעה בביצועי הג''יפ אז כמו שנמרוד שאל, למה? המידע נלקח מ:

http://www.jeeptech.com

הוספת תגובה צטט והגב
  • 5. השועל 16 באפריל 2001 ב 04:30

למען האמת אני לא מבין מדוע להח

למען האמת אני לא מבין מדוע להחליף את הגיר ל5 הילוכים. אומנם גיר 3 הילוכים הוא יותר איטי בכביש ביחס לגיר 5 אבל הוא מפלצת בשטח ,ואפשר לפצות על המהירות בכביש ע''י החלפת יחסי העברה לגבוהים יותר. זה כבר קיים ועובד . הביצועים לא נפגעים ואתה מבסוט מהרכב. בכלל גיר 3 זה גיר חזק ויעיל בשטח ,וכמו שאתה יודע אנחנו מדברים על רכבי שטח...

הוספת תגובה צטט והגב
  • 6. אורח/ת 16 באפריל 2001 ב 04:33

דני, יחס ההעברה בגיר שלושה ההי

דני, יחס ההעברה בגיר שלושה ההילוכים הוא גרוע בהילוך ראשון 1:3 (לדוגמא בגיר ארבעה הילוכים T176 יחס העברה בראשון הוא 1:3.52) אז גם בשטח הוא גרוע יותר מגיר מודרני.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 7. אורח/ת 16 באפריל 2001 ב 04:37

ואם כבר מדברים על גיר חמישה הי

ואם כבר מדברים על גיר חמישה הילוכים כמו של הסופה אז הוא נותן יותר משני הכיוונים: יחס העברה בראשון של 1:3.8 ויחס העברה אוברדרייב בחמישי של 1:0.8 אז הוא עדיף תיאורטית גם בשטח וגם בכביש. למה תיאורטי, מכיון שהגירים המאוחרים שנמצאים בסופה נחשבים ללייט דיוטי ביחס לגירים הישנים יותר שנחשבים להווי או מדיום דיוטי., מבחינת אמינות ועמידות, כמובן.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 8. השועל 16 באפריל 2001 ב 06:20

חנן בדבר אחד אני לא מסכים איתך

חנן בדבר אחד אני לא מסכים איתך..וזה שהגיר גרוע . לדעתי הגיר חזק בשטח וזה למרות כל הנתונים שהצגת ,אני רואה את זה בשטח מה שסופה עם גיר5 וגי''פ גיר5 מתקשים אני עובר עם גיר3 ללא מאמץ של המנוע ..אנשים עוד שואלים עם יש לי נעילות אז התשובה שלי גיר 3.. גיר3=יותר כח פחות מהירות גיר5=פחות כח יותר מהירות דרך אגב סיימתי את הפרוייקט של הסרנים (ברוך השם) הכתבה בדרך..

הוספת תגובה צטט והגב
  • 9. אורח/ת 16 באפריל 2001 ב 06:38

דני, אחד הכיפים בנושאים טכנולו

דני, אחד הכיפים בנושאים טכנולוגיים, כמו הנדסת מכונות לעומת פסיכולוגיה, זה שדברים כמעט תמיד הם אבסולוטיים, לא עניינים של דעות... תכלס, אם אתה טוען שיחס ההעברה בראשון אצלך הוא לא 1:3 אלא הרבה יותר טוב אז כמה הוא בדיוק? אם אתה לא יודע ואין לך דרך לוודא את זה בספרים אז דרך טובה לדעת סדר גודל היא כזו: סע בהילוך הגבוה, שלישי, בסל''''ד מסוים ומדוד את המהירות. סע בהילוך הנמוך באותו סל''''ד ומדוד את המהירות. חלק את המהירות הראשונה בשנייה ויהיה לך סדר גודל של יחס ההעברה בהילוך ראשון. בהצלחה חנן.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 10. אורח/ת 16 באפריל 2001 ב 06:41

אגב, ההרגשה הסובייקטיבית שלך י

אגב, ההרגשה הסובייקטיבית שלך יכולה לנבוע מסיבות נוספות כמו יחס העברה עדיף בסרנים ומומנט עדיף בסל''''ד נמוך על פני המומנט הנמוך בסל''''ד נמוך של מנוע הסופה. בכל מקרה, כמו בשיר על אריק ''''דברי במספרים, גברת...''''

הוספת תגובה צטט והגב
  • 11. אורח/ת 16 באפריל 2001 ב 07:26

רק בשביל להיות לגמרי בטוח, עשי

רק בשביל להיות לגמרי בטוח, עשיתי סיבוב באתר המוזכר למעלה, ואין, פשוט אין גיר שלושה הילוכים ששימש לCJים עם יחס העברה יותר טוב מ 1:3.1 בראשון. יש גיר אחד ששימש לפיקאפ וויליס שגם אם הוא מושתל אצלך יחס העברה אצלו הוא 1:3.44

הוספת תגובה צטט והגב
  • 12. השועל 16 באפריל 2001 ב 07:44

שאלה .. אני עומד ברמזור ליד ג

שאלה .. אני עומד ברמזור ליד גיפ גיר5 שנינו מאיצים הגיפ שלידי כבר העביר להילוך שני ואני עדיין מאיץ בראשון. מה זה אומר על יחסי העברה בין הכלים ,שאצלי יחס העברה יותר נמוך?

הוספת תגובה צטט והגב
  • 13. מוני הגי''פאי 16 באפריל 2001 ב 07:58

שועל אתה שוכח את ההבדלים בין ה

שועל אתה שוכח את ההבדלים בין ה 258 שלך (או אם יש לך גיפ ממש ישן 232) לבין ה 4 ליטר שיש לסופה) ה 258 מפתח מומנט גבוה בטורים נמוכים ואלו ה 4 ליטר בטורים גבוהים. ןלכן בדרך כלל ה CJ יאיץ יותר טוב בהתחלה אבל אז הסופה תשיג אותו. בגלל שהראשון של הסופה נמוך יותר משלך הוא חיב להעביר לשני כדי להגיע למומנט המרבי במהירות מרבית. השני אצלו הוא הראשון אצלך. שמתי לב להבדלים אלו כאשר נסעתי על סופה של חבר היתי צריך כל הזמן לעלות בטורים הרבה מעבר למה שאני רגיל כדי להאיץ טוב. בסופה הראשון צריך להיות קצר מאוד אם בכלל.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 14. מוני הגי''פאי 16 באפריל 2001 ב 08:06

אבל לדעתי אתה בכלל מפספס את הנ

אבל לדעתי אתה בכלל מפספס את הנקודה. מה זה משנה באיזה מהירות אתה מאיץ, זו לא מכונית מרוץ אלא זחל סלעים. תכניס לראשון נמוך וסע ותשווה לעומת CJ8 בראשון נמוך תופתע לגלות שהוא יכול לנסוע הרבה יותר לאט ממך במצב זה. וזה היתרון הגדול של 4 לעומת שלושה הילוכים. הסופה תסע עוד יותר לאט אלא מה בגלל המומנט הנמוך שלה בטורים נמוכים המנוע יכבה בעליה הקטנה ביותר שהרכב יעלה זה היתרון הגדול של ה 258 לעומט 4 הליטר. החיסרון הוא הקרבורטור הדפוק.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 15. אורח/ת 16 באפריל 2001 ב 08:23

שועל, זה שהוא עבר מהר ממך לשני

שועל, זה שהוא עבר מהר ממך לשני זה אומר שבגלל יחס העברה קצר יותר אצלו המנוע סיפק יותר מומנט לגלגלים ולכן הג''יפ שלו האיץ מהר יותר והמנוע הגיע מהר יותר לפולגז והוא היה צריך להעביר לשני, מה שמראה על יחס העברה קצר יותר אצלו. אבל, עזוב, זה לא רציני. נכנסים כאן כל הרבה נתונים אחרים, כמו הספק מנוע, מומנט, משקל רכב, יחס העברה בסרנים, סל''''ד מנוע שבו עוברים להילוך הבא ועוד... לכל גיר יש יחס העברה שנתון במספרים. זה הדבר היחיד שמעניין ואפשר לגלות אותו בצורה שהסברתי קודם או על ידי סיבוב המנוע כאשר הרכב בהילוך ראשון וגלגלים אחוריים באוויר, סיבוב המנוע עם ידית כוח וספירת סיבובים בגל ההינע, כך תוכל לדעת בצורה מדויקת לחלוטין מהו יחס ההעברה אצלך. ניתן, כמובן גם להציץ באתר שהזכרתי, ועל פי דגם ושנת ייצור הCJ שלך לדעת איזה גיר מותקן בו, אלא אם כן מישהו השתיל לך גיר שונה בג''יפ.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 16. אריק2 16 באפריל 2001 ב 09:28

מוני, רק רציתי להוסיף דבר קטן

מוני, רק רציתי להוסיף דבר קטן שבו לדעתי אתה טועה... בסופה, אומנם המומנט המופק בסל''''ד נמוך הוא קטן יותר...אך עם זאת, עם יחסי העברה טובים יותר, מע'' הזרקה ומגבר הצתה (דברים סטנדרטיים בסופה) אין לי שום בעיה לעלות גם את הנ.ג ללא שמוש כלל ברגל ימין...פשוט מאד, הרכב לא נכבה ! והוא עולה בלי לעצור ! מעבר לזה, דני, ככל שהילוך ארוך יותר - יחס ההעברה נמוך יותר... ואל תחזירו לי את הגלגל בהתגלמות איזו שברולט נובה אוטומאטית שני הילוכים עם יחסי העברה עדיפים...

הוספת תגובה צטט והגב
  • 17. אורח/ת 16 באפריל 2001 ב 10:17

אריק, זה יפה ככה לדרוך על יבלו

אריק, זה יפה ככה לדרוך על יבלות? אז מה אם אנחנו לא יכולים לנצל את המומנט הגבוה בסל''''ד נמוך של הסיקס כי המנוע מגמגם בעלייה? זה יפה לצחוק על מומים? :-(

הוספת תגובה צטט והגב
  • 18. השועל 16 באפריל 2001 ב 10:36

נכון,זה לא יפה מצדך א ר י ק..

נכון,זה לא יפה מצדך א ר י ק.. :-(

הוספת תגובה צטט והגב
  • 19. מוני הגי''פאי 16 באפריל 2001 ב 10:52

אריק לא מכבסים כביסה מלוכלכת ל

אריק לא מכבסים כביסה מלוכלכת לפני זרים :> גם להזכיר את ה קרטר BBD המחורבו שאם היתי תופס את מי שתכנן אותו היתי מראה לו מאיפה משתנים דלק. וגם להזכיר את ה נג שכידוע הוא נקודה כואבת בעברי. אבל אני מתאר לי שזה מגיע לי שחיללתי את שם סופתך האהובה !!! אקיצר מה ביום שבת אתה מגיע סוף סוף לטיול בצפון ? יש לי כמה שיפורים שאני צריך לנסות בשטח !!! ואגב ראש הגזר עדין מתחנן לנעילה - אז מה עם דוד שלך ?

הוספת תגובה צטט והגב
  • 20. אריק2 16 באפריל 2001 ב 11:26

מוני...סופתי לא נפגעה כלל !!!

מוני...סופתי לא נפגעה כלל !!! אבל היא משתדלת לעמוד על המשמר...כנגד כוחות האופל... בקשר לשבת, אני לא חושב...יש לי סיבה !!! ביום חמישי האחרון, קיבלתי מפתחות לדירה...ומאז אני כמעט ללא הפסקה טרוד בנקיונות, צביעות וכו וכו... בשבת כנראה שאצטרך להביא פועל זר שיצבע את התקרות בבית וימשיך לנקות... אבל בקרוב...יהיה מקום נוסף שישמש כ''''מוסך'''' חצר... אני אבדוק לגבי השבת שאחרי, ואם זה יוצא יום העצמאות...אזי זאת שאחריה וזה בטוח ! תכין את פיני... נ.ב בקשר לדוד שלי...צפה פגיעה בקרוב ! ביי ביי בנתיים.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 21. מוני הגי''פאי 16 באפריל 2001 ב 12:02

אריק החברה חזרה ופתאום אתה מתח

אריק החברה חזרה ופתאום אתה מתחיל לדבר על בית :) נא טוב ידעתי שגם אתה תתברגן בסופו של דבר !!! הצעה קטנה מבעל נסיון, נסה לערב אותה כמה שיותר בעניני הגיפ אחרת תאכל מרורים בכל פעם שתרצה לצאת לשטח או לטפל בסופה האהובה. שמור טוב טוב שלא תהיה שום תחרות בין הסופה לאישה כי שנינו יודעים מי ינצח בסופו של דבר :(

הוספת תגובה צטט והגב
  • 22. אריק2 16 באפריל 2001 ב 19:35

מוני, אכן כן...השכרתי דירה מדה

מוני, אכן כן...השכרתי דירה מדהימה...אני (אנחנו) עדיין בקטעי צביעה ונקיון...אבל תוך ימים מספר נתחיל להעביר את מרכולתנו... בקשר לרכב...if you cant beat them - join them היא הבינה שמולה ניצב מתחרה רציני, ואפילו לפני שבועיים לקחתי אותה דרומה איתי...ושבת האחרונה שוב יצאתי לבדי... בקיצור בנתייים אין בעיה ! ובקרוב ייפתח לו ''''מוסך לחברים'''' בחצר ביתי... :-))

הוספת תגובה צטט והגב
ביטול