היי מוני, תודה על האירגון והי
היי מוני, תודה על האירגון והיוזמה נהננו מאוד, החילוץ עלינו ;-) גיא וצוות הקיה המורחב,
מוני = פיני
מוני = פיני
היה נחמד מאד על אף החום הרב.
היה נחמד מאד על אף החום הרב. גיא הקיה בהחלט הפתיע אותי ביכולתה.\ בקשר לשקיעות שלי ושל פיני בביצה הטובענית סער הבטיח שיפרסם אותם בקרוב. אני רק מקווה שהוא תפס את הבור בעומק חצי מטר שהגלגל שלי חפר כאשר ניסיתי לצאת. ולא לא סובבתי גלגלים סתם פשוט הבוץ היה כל כך טובעני שרגלית אפשר היה לשקוע הבוץ ברמת הגולן הוא משהו מיוחד תן לו קצת מים ומיד האזור הופך לביצה טובענית. נו זה היה תרגולת חילוץ יפה ולא ארוכה מדי.
חום???? נו... טוב המזגן בקיה
חום???? נו... טוב המזגן בקיה באמת עבד קשה :))
חום???? נו... טוב המזגן בקיה
חום???? נו... טוב המזגן בקיה באמת עבד קשה :))
תודה רבה לכל שמתתפי ומארגיני ה
תודה רבה לכל שמתתפי ומארגיני הטיול. באמת היה נחמד. דרך אגב נסעתי להביא את הפלפון ועכשיו הוא אצלי, תודה לאלון. היה נחמד וחמים . ממתין לטיול הבא. חגי סמוראי ירוק
היה מדליק תודה לכולם נקווה שבפ
היה מדליק תודה לכולם נקווה שבפעם הבאה יהיה חם פחות. ברק ועינת
רק כדי להבהיר כמה נקודות. אני
רק כדי להבהיר כמה נקודות. אני אישית מאוד אוהב את המזגן ''''הטבעי'''' ב CJ פשוט לזרוק את הדלתות אחורה ולהרים ברזנט. אז גם אתה מרגיש את הבריזה וריח הפרחים וגם לא מתענה מהחום. הבעיה היתה אישתי שהחליטה שהוא מפחדת מלנסוע עם ברזנט פתוח וכל הזמן קיטרה לי על החום. אגב גיא בפעם הבאה שאנו נכנסים לאזור עם שפועי צד מרובים תזהיר אותי בבקשה קודם. את אישתי צריך להכין מראש לקטעים כאלו. היה שלב ובו היא כמעט נטשה אותי ואת הרכב לגורלנו. לא נעים להתווכח עם האישה ולנהוג עם גיפ בשיפועי צד של 30 או 40 מעלות עם חריצים לקינוח.
היי מוני, שיפועי צד? (טוב נו.
היי מוני, שיפועי צד? (טוב נו... אצלי המזגן עבד) בכל מקרה מכיוון שאני מגיע מרקע דו-גלגלי אני עדיין לא מתורגל ב''''הוייה הג''יפאית'''' והכל נראה פשוט (גם שיפוע צד של 30-40 מעלות, חריצים של מטר וכד''). בטיול הבא , אני מתכנן בעוד שלושה שבועות לבצע את מסלול עין-עקרבים /אמציהו של ברקאי שמוגדר כטיול בעבירות בינונית/קשה אני אתרגל יותר את ההוייה ע''''מ להפכה לחוייה. מקווה שתתצרפו, פרטים בהמשך. גיא(קיה)
גיא אלא אם כן אשתך בנויה מחומר
גיא אלא אם כן אשתך בנויה מחומר יותר קשוח מאישתי אל תיקח אותה לאתגרי עבירות !!! ואני מדבר מנסיון אישי כואב. בעבר אישתי נסעה איתי הרבה בשטח אבל אז אני עליתי מעט בדרגות הקושי והתחילו בעיות מצד האישה. ופעם אחת זה הגיע למצב בו אישתי פשוט ירדה מהרכב וסירבה לעלות. מאז אני לא משלב קטעי עבירות עם נסיעה משפחתית. כאשר אני רוצה עבירות אני נוסע לבד, עם החברה !!! ולפי התגובות של אישתך נראה לי שהיא לא אהבה ביותר את שיפועי הצד. אז כדאי שמהר תסגור את הענין איתה כדי למנוע בעיות עתידיות. באשר לברקאי מהנסיון שלי איתו המסלולים שלו מבחינת עבירות קלים מסלול בינוני קשה כולל כמה בולדרים ואולי עליה עם מדרגות סלע מתונות. ברקאי מכוון את המסלולים שלו למשפחות. מסלול עם ריבוי שפועי צד וחרצים לא תמצא אצלו. רוצה עבירות - ברצון בא נצא בלי הנשים לאזור חורשן טיול משפחות אצלי לפחות חיב להיות ברמה של ברקאי כדי למנוע בעיות משפחתיות.
אגב גיא כאשר קראתי עוד פעם את
אגב גיא כאשר קראתי עוד פעם את ההודעה שלך נראה לי שפספסתי משהו שבדיעבד די מדאיג אותי. במהלך הדרך אתה עשית כמה מעברים די פזיזים ובכמה מקומות בחרת את המסלול עם השיפוע היותר חזק ואף הגעת למצב של נדנדה גדולה. אני הנחתי שאתה בעל נסיון ובגלל זה אתה מרשה לעצמך להגיע למצבים אלו. אם אתה חסר נסיון ומגיע למצבים אלו, אתה עלול למצוא את עצמך בעסק ביש. אין דין התהפכות רכב כדין התהפכות אופנוע. אופנוע נופל על הצד וזהו, רכב יכול להמשיך להתגלגל במורד הגבעה. אתה נסעת עם עוד 4 אנשים ולכן אתה צריך להיזהר עוד יותר. אם אתה חסר נסיון אנא בפעם הבאה סע אחרי משהו עם נסיון ולמד ממנו. זה שעברת את המסלול לא אומר שפעם הבאה שתיסע בשיפוע צד לא תיפול לחריץ ותתהפך. תאונות עם גיפ יכלות לגרום למוות !!!
יכולות צ''ל עלולות
יכולות צ''ל עלולות
למוני, א. נשותינו עשויות מאות
למוני, א. נשותינו עשויות מאותו חומר (כולן לא??) בשל כך הצעתי את מסלול אבירם שכן כפי שכתבתה מסלוליו אכן יחסית קלים. לגבי עבירות והר חורשן מ... ובכן בשל כך יש לי את האופנוע :) אכן אני בעל נסיון בשטח ובעבר אף הדרכתי טיולי גי''פים אופנועים ואופני הרים. למרות זאת אף פעם אל תהסס לשאול נהג -- במהלך הנהיגה-- מה מצבו, אתה הנחתה שיש לי נסיון בשטח (ההימור הצליח אבל מה עם לא ??) אל תשכך וזו פניה לכולם בטיחות מעל הכל. אנו יוצרים קשרים דרך מדיה ''''אינטרנט'''' שלא יכולה לתת לנו שום אינדיקצה לגבי רמת הנהיגה של הנהגים ורמת התחזוקה של הרכבים. אל תעצמו עין דאגו לתאום טלפוני ואל תתבישו לשאול שאלה או שתיים. אם נוסעים נפגעים אז הטיול והיום, שבוע ,חודש שלכם נדפקו. כנ''''ל אם מגיע אדם עם כוונות טובות בטיול לציר המעינות אך אתם עם רכבים משופרים ומוכנים והוא עם ראב 4!! אל תקחו סיכונים השטח לא סולח. נ.ב. מוני אצלי כולם היו חגורים כל הזמן , גם מאחור, ואצלך??
אני לא בטוח שאם תשאלו את מר יש
אני לא בטוח שאם תשאלו את מר ישראלי המצוי אם יש לא ניסיון הוא יענה שלא . ועוד דבר תמיד יש מה ללימוד גם למנוסים ביותר (ראיתם את פיני) . לגבי נשים ,אז אצלי לפחות בכל מצב מסוכן פחות או יותר קודם כל אישתי יוצאת מהרכב. פעם עוד הייתי מתעצבן על כך, אבל היום אין לי בעיה שתלך קצת ברגל. לגבי לתת לי לסוע עם החברה זה ספור אחר ,היא חייב לבוא ליראות שאני לא עושה שטויות אז היא מצטרפת. חגי נ.ב גם אנחנו היינו חגורים ולמרות שעשיתי המון טיולים השיפועים האלו עדיין מפחידים אותי.
סליכה :)) סליחה על שגיאות הכתי
סליכה :)) סליחה על שגיאות הכתיב: מיהרתי, האצבעות החליקו, נתקעתי בבוץ, לא היה לי שאקלים, שכחתי את הכננת בבית... התלת אופן מפונצ''ר...... נו טוב, תהרגו אותי וזהו !!
אחרון ודי (להיום) אם אתם או א
אחרון ודי (להיום) אם אתם או אדם מהקוראים מכירים, את האנשים שכתבו את המסלול (פורסם .בהגה האחרון) נא למסור להם שיזהרו !! ורצוי שיפרסמו הבהרות לגבי המסלול. אם המסלול הפחיד אנשים שמטיילים לרוב, בשל שיפועי הצד . אולי היה צריך לציין את זה יותר טוב בחוברת. החוברת והמסלולים מיועדים לכלל האוכלוסיה ולא הייתי רוצה לראות נהג מתחיל בשביל המדובר שבס''''הכ לקח פעם ראשונה את הג''יפ החדש נופל לחריץ או מתהפך.
קודם כל, תודה למארגנים, היה 10
קודם כל, תודה למארגנים, היה 10 לגבי אופי המסלול, הוא מסווג כבינוני וככזה ברור שישנם גם שיפועי צד, אם נוסעים בזהירות (וחגורים !) אז אין בעיה, וככה צריך ליסוע. אני מקווה לפרסם ,הכינו את התירוצים :) את תמונת השקיעה בסוף השבוע, דרך אגב, אני נאלץ לצאת להפסקה עד למציאת ג''יפ חדש (הויטארה נמכרה)
סער, מזל טוב ובהצלחה בבחירה הח
סער, מזל טוב ובהצלחה בבחירה החדשה
תנו לנשים לעלות על ההגה ותראו
תנו לנשים לעלות על ההגה ותראו איך שהן נהנות. מה לעשות לשבת ליד הנהג זה לא מציאה גדולה לעומת זה שאוחז בהגה. יתרה מזאת, לאחר שההגה בידיים מבינים יותר. אצלנו, אשתי החלה לנהוג ומאז יש לנו חלוקה על ההגה - כ''''א מתי שבא לו, לרוב היא ואני עם מפה. הכי חשוב, בלימוד לא ללחוץ ולהיות שיא הסבלניים כי בד''''כ להן אין רקע כמו של גברים (מכוניות מגיל 0- גברים ). ברגע שיש הבנה, ויש הגה בידיים, הסיפור הופך לאחר. כולם נהנים, הן צריכות לעשות את כל הטעויות שאתם עשיתם מאחר כי צריכות ללמוד,ואתם - לאפשר להן לעשות טעויות!! אז שימו לכם למטרה להעלות עוד שותפה להגה, וגם ברגעים הקשים, לא תהיו לבד - מנסיון.
על איזה מסלול מדובר ?
על איזה מסלול מדובר ?
המסלול אשר פורסם בירחון הגה הא
המסלול אשר פורסם בירחון הגה האחרון (בחלק השטח) והוא מקביל למסלול ברקאי מס''13 עם תיבול