הזוית בה האישה יורדת מהג''יפ :
הזוית בה האישה יורדת מהג''יפ :-))
הכוונה כמובן כאשר אתה נוסע ללא
הכוונה כמובן כאשר אתה נוסע ללא גורמים מגבלים (כמו בו הזוג( חגי בא לא נהיה גזענים (: אבל ברצינות אף פעם לא ראיתי נתון זה. אפשר לחשבו לפי הגאומטריה של הרכב אבל אני בטוח שמשהו כבר עשה את זה.
ועכשיו ברצינות !! לרוב את השי
ועכשיו ברצינות !! לרוב את השיפוע המירבי בודקים בעזרת משטח הידראולי שעליו קושרים את הרכב ומטים אותו עד שהרכב ''''רוצה'''' ליפול הצידה. החישוב המתמטי לא יעזור שכן תמיד יש גורמים משפיעים כגון מהלך מתלה, קשיחות מתלה, עומס ,צמיגים ולחץ אוויר וכד''. נ.ב. זו הסיבה שבטיול בחרתי לעיתים בנתיב הפחות ''''נוח'''' = הנדנדה הגדולה במקום לרדת לתוך החריץ ולעלות שוב, כמובן שבקיה עם בסיס גלגלים של טרנו ארוך (אכן כן) ומרכז כובד נמוך, ניתן ''''לשחק'''' יותר מאשר עם הcj תנסה לחפש את הנתון באתר של קריזלר.
מובן שהנתון התאורטי לא יתן לי
מובן שהנתון התאורטי לא יתן לי את הזווית המרבית של הרכב שלי. הרי הוא הוגבה ושונה מהסטנדרט. אבל זה יתן לי נקודת התיחסות. בכל מקרה אני סומך רק על הנסיון שלי ועל ההרגשה. הרי בל נשכח שרכב הוא דינמי ולא סטטי. כאשר אתה נוסע מופעל עליך כוח צנטרפוגלי וכוח המומנט. שני כוחות אלו עשוים להגדיל בהרבה את זווית הצד המרבית שלך. אגב עדיף להכנס לנדנדה ולא לזווית צד בדרך כלל אבל יש להזהר לא לעצור בבת אחת באמצע בגלל שהנידנוד עם המומנט עלול להפוך אותך. בכל מקרה לא כדאי להכנס לחריץ עם צד אחד של הרכב. בסיס הגלגלים של קיה הוא באותו גודל אם לא יותר קטן משל ה CJ. ברוחב ה CJ גדול בכמה סנטמטרים מה שמחפה על מרכז כובד גבוה. אגב בקיה בגלל מהלך מתלים מאוד מגבל ניתן להכנס בקלות לנדנדה גדולה (כמו שאתה נכנסת) ואז צריך מאוד להיזהר לא לנדנד את הרכב. היו מקרים שהגלגל שלח היה רחוק בכ 30 סנטימטר מהשטח. במקרה של התנדנדות הרכב היה סיכוי טוב מאוד שהקיה תתהפך. מה שמזכיר לי מקרה מאוד מענין שראיתי באחת מתחרויות העבירות. הרכב נאלץ לבצע סיבוב עם השביל שהיה בשיפוע צד חזק מאוד (להערכתי מעל 45 מעלות) כל עוד הרכב נסע הוא לא התהפך ברגע שהנהג עצר בפתאומיות בגלל מכשול הרכב התהפך מידית. ארוע זה הראה יפה עד כמה כוחות דינמים (צנטרפוגלי במקרה זה) משפיע על הרכב). אופס יצא לי ממש מגילה - אני צריך לחזור לעבודה ומיד. אבל נושא מענין לא כך גיא ?!.
אכן נושא מעניין. ו.. נכון רצו
אכן נושא מעניין. ו.. נכון רצוי תמיד להמשיך בתנועה, למרות שמרחק של 30 ס''''מ לא יכול לגרום להפיכת הרכב אכן רצוי להמשיך. אחת מהסיבות הנה שבעצירה/בלימה פורקים הקפיצים עומס דבר שעלול לגרום לרכב לצאת מהאיזון העדין, כמו במקרה הנדנדה. בשל כך הקפדתי על מגמת תנועה באיטיות מירבית אבל עדיין בתנועה ותמיד עם רגל רגישה על הגז ולא על הבלם ע''''מ שלא לשנות את איזון הרכב. גם שעצרתי בנדנדה (שהיתה במגמת עליה קלה ביותר, לא לנסות בירידה!!!) נתתי לרכב לעצור לבד ורק אז בעדינות החזקתי אותו עם הבלם. בתחילת התנועה לאחר מכן עשיתי מעין ''''זינוק בעליה'''' (קל עם רכב אוט'') בשביל להתחיל תנועה בדרך החלקה ביותר ללא שינוי איזון הרכב.(ולא לשכוח שאני עם דיפרנציאל מוגבל החלקה) בנוסף מצאתי מס'' אתרי cj למרות שאני עדיין מחפש את הנתון בשבילך.
את האתר של קרזלר ושל הסקרמבלר
את האתר של קרזלר ושל הסקרמבלר כבר חרשתי ממזמן, אבל תודה על המאמץ (:. אם תרצה לראות עוד כמה אתרים נחמדים על CJ תוכל להסתכל ברשימת הקישורים באתר של חנן. אגב משום מה את האספקט הזה של תחביב הגיפאות כולם באופן קבוע מסרבים לדבר עליו. פעם כשפתחתי דיון עליו בפורום הוא מיד גלש לבולמים ומתלים. נהיגה בגיפ לא תלויה רק עד כמה אתה משפר אותו אלא גם בחוקים פזקלים שצריך להכיר ולדעת להשתמש בהם. וזה מה שעושה את ההבדל - קריאת והבנת השטח. אני שמח מאוד שאתה מוצא נושא זה מענין.
ואחרונה חביבה, שבה אתה יכול לר
ואחרונה חביבה, שבה אתה יכול לראות גם את הבולם האחורי, הוא מבריק מכיוון שהגלגל היה נוגע בו במצבים קיצוניים.
ואחרונה חביבה, שבה אתה יכול לר
ואחרונה חביבה, שבה אתה יכול לראות גם את הבולם האחורי, הוא מבריק מכיוון שהגלגל היה נוגע בו במצבים קיצוניים.
לא שי אנחנו מדברים על מצב יותר
לא שי אנחנו מדברים על מצב יותר קיצוני שבו --- שני גלגלים באויר -- לדוגמה מעל חריץ עמוק עם כניסה אלכסונית... מ... חבל שלא צילמנו