בזמנו כשהיה לי אופנוע גם היתי
בזמנו כשהיה לי אופנוע גם היתי צריך להתיצב כל שנה ולהרשם. מעולם לא גיסו אותו. מדובר רק במצב חרום אמיתי ולא כאשר לאיזה שמנדריק צבאי יתחשק לנסוע לך על הרכב. ואז אם יש נזק הצבא משלם. בפועל עוד לא שמעתי על איש שגיסו לו את הרכב.
הסיקס שלי היה מגויס, גם כשהיה
הסיקס שלי היה מגויס, גם כשהיה בן 6-7 שנים. כל שנה הייתי חייב להתייצב (ניתן היה להתייצב אחר הצהריים, לא יאומן כי יסופר) ולחתום. במשך 8-10 שנים שהג''יפים שלי היו ''''מגויסים'''' - מעולם לא נקראו לשרות בפועל. היה תרגיל גיוס אחד, והיה צרך להגיע לנקודת המפגש (25 ק''''מ מהבית. פוציתי בסכום כספי סביר, שהיה גבוה מעלות הדלק. הסר דאגה מליבך. אם זכרוני איני מטעני, מר ''''שטח בטוח'''' עוסק בכך במדים.
האם זה חובה ולמה לא כול בעל
האם זה חובה ולמה לא כול בעלי הג''יפים מקבלים את זה במה זה תלויי????
סמוראי גם יכוך להיות מגויס?
סמוראי גם יכוך להיות מגויס?
כן גם סמוראי. שלי מודל 86 מגוי
כן גם סמוראי. שלי מודל 86 מגוייס
ו ה- CJ שנת 90 שלי לא מגוייס!!
ו ה- CJ שנת 90 שלי לא מגוייס!!!!
תגיד תודה..
תגיד תודה..
א לא כל רכבי השטח מגוייסים
א לא כל רכבי השטח מגוייסים ב קשה מאד עד בלתי אפשרי להתחמק כרגיל במקומותינו צריך קשרים תאימים במקומות הנכונים ג נכון הרכבים מגוייסים רק בשעת חרום אבל לצורך העניין מלחמת המפרץ נחשבה לשעת חרום ואכן גוייסו בה רכבים ד אכן צה''''ל אמור לפצות על הנזקים והבלאי אבל כרגיל עדיף לא להתנסות בחוייה ואם כבר התנסתם כנראה שרק תביעה משפטית אולי תגרום לפיצוי מלא (רק ברמת העקרון - העלויות המלאות לעולם לא יכוסו) ה לא ברור לי איך לא הוקמה עמותה או איך לא הוגש בג''''ץ על הנושא. הגיוס נעשה לפי קריטריונים שהצבא אינו מפרסם (כאמור לא כל הרכבים מגוייסים) וללא התחשבות בתרומה אחרת של בעל הרכב. למשל - מספר ימי המילואים או היחידה (אני למשל עושה כל שנה בין 25 ל - 30 יום ורכבי גוייס ויש לי חברים עם רכב מדגם זהה שאינם עושים מילואים כלל ורכבם לא גוייס ו גם הדירה שלי צופה לים ויכולה לשמש כנקודת תצפית טובה