פורומים

- שטח 4x4

מסלול טיול סובב הר ההר - הר צין

26 ביולי 2012 ב 12:06 12 תגובות 74980 צפיות profile imageאתר השטח 4X4

במרכזו של נחל צין כשמסביב מדבר פראי ומיוחד, לצד שטחי כרייה ענקיים של פוספטים עומד לו בגאון - הר ההר - הוא הר צין ולמרגלותיו שדה בולבוסים מיוחד. מסלול טיול ג'יפים בעבירות משתנה הסובב את ההר 360 מעלות, מתקרב לבולבוסים ויורד את שלוחת צלמון דרך מעלה מרזבה עד לערבה ומשם בחזרה לדימונה דרך מעלה עקרבים.

לכתבה

הוספת תגובה
  • 1. profile image ES 26 ביולי 2012 ב 13:16

מעלה צלמון

מה לגבי מעלה שלוחת צלמון, מבחינת הקושי?

הוספת תגובה צטט והגב
  • 2. profile image Ogash Ofer 26 ביולי 2012 ב 13:27

מעלה צלמון

ES כתב/ה:
    "מה לגבי מעלה שלוחת צלמון, מבחינת הקושי?"
    כוונתך למעלה המרזבה? בקצה המזרחי של שלוחת צלמון. לירידה הוא סביר אם הנהג עושה זאת לאט וברוגע. לעלייה הוא דורש נהיגה מדוייקת ובוטחת. ורצוי גם מכוון קרקעי טוב.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 3. אורח/ת 27 ביולי 2012 ב 21:42

המרזבה בעלייה...

אני אוסיף ואומר שהמרזבה בעלייה תמים למראה אך ללא מכוון קרקעי ונסיעה מדוייקת אפשר בקלות להיכנס לשיפוע צד בעייתי. במידה ובקבוצה יש רכב נעול רצוי מאוד שהוא יעלה ראשון
    ויאבטח את שאר הרכבים שעולים רצוי גם לעשות קצת מע"צ ולתכנן מראש את העלייה.
    וכמובן כפי שכתב עופר מכוון קרקעי...

הוספת תגובה צטט והגב
  • 4. אורח/ת 29 ביולי 2012 ב 11:13

תגובה

שני דברים בנוסף ולחיזוק המסלול וההסבר המקצועי והמקיף:
    1. המעבר מתחת לגשר הרכבת, אפשרי למעשה רק בפתח השני מימין, כל השאר בעייתיים במיוחד בגלל צמחייה עבותה בסוף המנהרה. לגבי גובה רכב, ג'ימיני ודומיו יכולים להרגיש בטוח. פאג'רו וכו' - להיזהר...
    2. המרזבה זכור לי כמפחיד ביותר, מכוון מקצועי והכנת אבנים חובה. לא להתפשר ולזלזל. אני רואה שגם לרכב הזה אין מיגון גחון, יש לי רכב זהה ושיקשקתי ביצים לפני ובמהלך הירידה. מאוד גבולי....טוב, מותר לי, אינני עופר אוגש ! בהמשך מהירידה ועד כביש הערבה למעשה, נסיעה די מעצבנת, ארוכה ומלאת חתחתים.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 5. kokhsh 31 באוגוסט 2012 ב 17:20

שאלה על העבירות במסלול

ברור שלעלות את מרזבה יהיה אתגר מעניין.
    אך השאלה היא כללית, האם שאר המסלול באופן כללי יהיה אתגרי יותר
    בכיוון ההפוך?
    תודה.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 6. profile image Ogash Ofer 31 באוגוסט 2012 ב 17:42

שאלה על העבירות במסלול

kokhsh כתב/ה:
    "ברור שלעלות את מרזבה יהיה אתגר מעניין.
    אך השאלה היא כללית, האם שאר המסלול באופן כללי יהיה אתגרי יותר
    בכיוון ההפוך?
    תודה.
    "
    העבירות של שאר המסלול בעליה אינה שונה מאשר בירידה.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 7. profile image מדר זיו 14 באוקטובר 2012 ב 00:42

המסלול מתאריך 12.10.12

עשיתי את המסלול השבוע. לא רצוי לעשות אותו הפוך אלא אם מחפשים מסלול אתגרי עם אפשרות לנזקים. המסלול מדוייק יש לרדת בזהירות את המדרגה האחרונה ועשיתי זאת עם רכבים גדולים(סילברדו).
      תודה לעופר אוגש על המסלול ואני וחבריי נמשיך לטייל במסלולים שלך. תודה מדר זיו.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 8. profile image Ogash Ofer 14 באוקטובר 2012 ב 06:37

המסלול מתאריך 12.10.12

מדר זיו כתב/ה:
    " עשיתי את המסלול השבוע. לא רצוי לעשות אותו הפוך אלא אם מחפשים מסלול אתגרי עם אפשרות לנזקים. המסלול מדוייק יש לרדת בזהירות את המדרגה האחרונה ועשיתי זאת עם רכבים גדולים(סילברדו).
      תודה לעופר אוגש על המסלול ואני וחבריי נמשיך לטייל במסלולים שלך. תודה מדר זיו. "
    תודה רבה על הפידבק.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 9. rogel-y 16 בדצמבר 2015 ב 16:24

עבירות

האם המסלול עביר לסוזוקי גרנד ויטרה ממוגן ומוגבה ?

הוספת תגובה צטט והגב
  • 10. alonr123 26 באוקטובר 2016 ב 19:09

עדכונים מסלול טיול סובב הר ההר - הר צין

הי טיילנו בסוכות , מסלול נהדר . 2 עידכונים:
    1. מעבר מתחת לפסי הרכבת בנחל חוה מוגבל ל 2 מטר ( כידוע ) . לכן כשיש גגון נהגנו לחצות במעבר העוקף של המפעלים ( כ 500 מטר מזרחית לגשרים התחתיים) . המעבר היה סגור בחג ( 2 שערים שתמיד היו פתוחים ) לכן היה צריך לעלות בשביל צמוד לגשרים לכיוון הפסים ושם לחצות בין השערים- אפשרי אבל דורש זהירות. בדיבור עם פקח של הרשות לא יהיה פתרון קרוב
    2. מדרגת מרזבה עבירה לגמרי עם בנייה נכונה של אבנים וחייב חייב כיוונון ( אנחנו ירדנו)
    בזהירות ..
    אלון

הוספת תגובה צטט והגב
  • 11. profile image Ogash Ofer 26 באוקטובר 2016 ב 20:47

עבירות לגרנד ויטארה

rogel-y כתב/ה:
    "האם המסלול עביר לסוזוקי גרנד ויטרה ממוגן ומוגבה ?"
    קצת באיחור... המסלול מתאים לגרנד ויטארה, אך נדרש נהג עם ניסיון (בגלל הירידה של המרזבה שהיא לא מאוד קשה אבל מסוכנת!)

הוספת תגובה צטט והגב
  • 12. profile image Ogash Ofer 26 באוקטובר 2016 ב 20:50

עדכונים מסלול טיול סובב הר ההר - הר צין

alonr123 כתב/ה:
    " הי טיילנו בסוכות , מסלול נהדר . 2 עידכונים:
    1. מעבר מתחת לפסי הרכבת בנחל חוה מוגבל ל 2 מטר ( כידוע ) . לכן כשיש גגון נהגנו לחצות במעבר העוקף של המפעלים ( כ 500 מטר מזרחית לגשרים התחתיים) . המעבר היה סגור בחג ( 2 שערים שתמיד היו פתוחים ) לכן היה צריך לעלות בשביל צמוד לגשרים לכיוון הפסים ושם לחצות בין השערים- אפשרי אבל דורש זהירות. בדיבור עם פקח של הרשות לא יהיה פתרון קרוב
    2. מדרגת מרזבה עבירה לגמרי עם בנייה נכונה של אבנים וחייב חייב כיוונון ( אנחנו ירדנו)
    בזהירות ..
    אלון "
    אלון - תודה רבה על העדכונים. זה חשוב ועוזר למטיילים הבאים. שימו לב שהמדרגה של המרזבה יותר מסוכנת מאשר קשה (בטח שלא באמת קשה בירידה) וחשוב ללכת ברגל את הירידה ולבחור ציר ירידה נכון.    

הוספת תגובה צטט והגב
ביטול