מסלול טיול אתגרי בחלק המזרחי של סכיני דימונה. המסלול מטפס במרעולים - שבילים צרים, משופעים ומלאי אבנים חדות, לעבר הר כמריר, הר קדים, הר דיה ויורד צפונה בשבילים רחבים יותר לתוך אזור האוהלים של הפזורה הבדואית אשר מדרום לנבטים.
מסלול טיול אתגרי בחלק המזרחי של סכיני דימונה. המסלול מטפס במרעולים - שבילים צרים, משופעים ומלאי אבנים חדות, לעבר הר כמריר, הר קדים, הר דיה ויורד צפונה בשבילים רחבים יותר לתוך אזור האוהלים של הפזורה הבדואית אשר מדרום לנבטים.
השוואה למסלול סכיני דימונה
עופר שלום
שתי שאלות, האחת, האם רמת המורכבות והסיכון בשיפועי הצד דומה למסלול "סכיני דימונה" או שיפועי הצד מורכבים יותר?
השניה, האם בהר דיה, היכן שציינת סלעי צור חדים, יש סכמה מאוד רצינית לפנצרים, או שמבחינת פנצרים דומה לכלל המסלול?
עד הר כמריר המסלול הזה והמסלול של סכיני דימונה דומה, הפיצול הינו לאחר כמריר.
מסלול חדש - סכינים בדרך לפסגת הר כמריר
עדי שלום
ראשית אנחנו מכירים ,,, לפני מספר חודשים יצאתי אתך לטיול של טויו OFFROAD לסרטבא.
את המסלול של סכיני דימונה אני מכיר. בצעתי אותו בשנה שעברה, ולכן שאלתי על המסלול החדש בהשוואה לסכיני דימונה המוכר לי. אכן, העליה בסכין השלישית בסיום המסלול מאוד מיוחדת.
אני משער שבהזדמנות אני אצא גם למסלול החדש, הר כמריר (אולי נחכה לעונה קרירה יותר).
תודה
מסכים עם כל מה שעדי הסביר וכתב.
שיפועי הצד מחייבים זהירות, אך אפשריים בהחלט וללא סכנה מיוחדת.
האבנים החדות הן רק בראש הר דיה ואת ה-50 מטרים הללו לא חייבים לטפס עם הרכב.
בעתיד אפרסם מסלול נוסף הכולל את הסכינים המערביים יותר וכך יושלם מסלול סכיני דימונה.
אכן מסלול אתגרי
ביצענו את המסלול היום,
אכן המסלול אתגרי ומהנה מאוד..
מסלול לנהגים מנוסים גם בניווט (לא כל השבילים ברורים)
תמשיכו לפרסם מסלולים כאלו...תודה רבה
סכינים בדרך לפסגת הר כמריר
אחלה מסלול
מסלול מרתק
עשינו מספר גיפים את המסלול על פי ההכוונה שלך לא היו בעיות המסלול נהדר , אחד הגיפים היה טרופר לא נעול שהצליח לטפס את רוב המעלות בפעם אחת .
תודה
תבורך איש יקר.
מסלול מרתק
האם מישהו עשה את המסלול לאחרונה מה המצב שלו תודה