פסגה - זה כל הסיפור! בעבודה קשה, לאחר 3 ימי הליכה בעלייה ולמחרת עוד 8 שעות בטיפוס לפסגת ההר הגבוה ביבשת אפריקה הצלחנו כל הקבוצה להתייצב על פסגת הקילימנג'רו - 5,896 מטרים. הישג קבוצתי! והישג אישי לכל אחד מאתנו!!
פסגה - זה כל הסיפור! בעבודה קשה, לאחר 3 ימי הליכה בעלייה ולמחרת עוד 8 שעות בטיפוס לפסגת ההר הגבוה ביבשת אפריקה הצלחנו כל הקבוצה להתייצב על פסגת הקילימנג'רו - 5,896 מטרים. הישג קבוצתי! והישג אישי לכל אחד מאתנו!!
אין כמו להגיע לפסגה
מרגש
מרגש וכיף לראות כל פעם מחדש.
עופר, כתיבה נהדרת וקולעת.
נראה לי שכולנו נפגש בקרוב לרגל חגיגות אזרחות הכבוד שארנון יקבל מתימן.
עופר, מתי אתה מפיץ את כל התמונות שלך???
מתי.
נראה סבבה לגמרי, בעיקר הירידה...
מרגש
פסגת הקילימנג'ארו 2013 - ההר הגבוה באפריקה
שישי 5/7/13 אני מציג את יומן המסע מהקילימנג'רו בראש אתר השטח. עכשיו נשאר להדפיס את ספר המסע ולהיפגש בטקס חלוקת התעודות (שכבר מודפסות ומחכות במשרד של אתר השטח).
עדיין
כבר חודש עבר ואני עדיין (באובססיביות מסוימת) קוראת,מסתכלת בתמונות,חיה מחדש את הנסיעה, הטיפוס, החוויה.
מבינה שזה לא יימשך לנצח אבל נהנית מכל רגע של הנסיקה כל עוד היא נמשכת:)
מתגעגעת לכולכם וחושבת על עוד פסגות.
סולי
חזרה לאפריקה
נולדתי באפריקה!
בשבילי המסע לטנזניה היה יותר ממסע או הרפתקה!!
בשבילי זה היה חזרה לאפריקה אבל הפעם עם הבן שלי גל ועוד 10 איש שלא הכרתי (עופר היה מדריך שלי בניווט בשנת 2009)
חזרה לאפריקה שכל כך אהבתי, ליבשת הכי יפה בעולם. אין כמו הטבע באפריקה,ההרים,העצים,הנופים והשקט...
אבל יותר חשוב האנשים - תמימים נחמדים שמחים למרות העוני מסביבם - קראתי פעם שאם העולם היה משקיע 2% מכל עסקי הנשק השנתיים בכלכלת אפריקה היבשת הייתה פורחת.
הר קילימנג'ארו היה יותר ממסע וטיפוס בהר.
חמשת הימים הוכיחו לכל אחת מאיתנו מה הוא יכול לעשות פיזית ומנטאלית (ולא מה שהוא לא יכול לעשות) כל אחת מאיתנו עשה מעשה שמיליונים בעולם לא חשבו ולא העיזו לעשות - אי אפשר לקחת את זה מאיתנו - הצלחנו לטפס להר הכי גבוה בעולם שעומד לבד.
על פי הסטטיסטיקה 30,000 מנסים להגיע לפסגת אוהורו ורק 20,000 מצליחים. כ-12 עד 25 מתים כל שנה על ההר.
למדנו על עצמינו על כוח הפנימי שיש לכל אחת הסיבולת וזה ילווה כל אחת ליתר ימי חייו....זה היה השיג אדיר!!!
אחרי שחזרתי חשבתי ושאלתי את עצמי מה קבלתי מהמסע?
מעבר להישג הפיזי והמנטאלי ראיתי מהפסגה כיוון חדש בחיים מלמעלה כל דבר נראה אחרת. ראיתי והבנתי מה חשוב ומה טפל. יכולתי להבחין בין כל הכיוונים בחיים. פתאום הכל התבהר - זה מה שלקחתי מהקילימנג'ארו.
כנראה הייתי צריך לנסוע אלפי קמ לטנזניה לטפס כ- 6,000 מטרים בגובה, ללכת כ-80 קמ ולסבול בירידה על מנת להבין את חשיבות החיים.
לבנאדם יש צורך ל-4 מרכיבים סולידיים בחיים: בריאות, משפחה, פרנסה ושקט נפשי.
המסע להר קילימנג'ארו החזיר אילי שקט נפשי ועל זה אני לא אשכח.
הכוח של ההר החזיר אותי את הפרופורציה בחיים - מה חשוב ומה a waste of time
תודה למיכל, גיא, אפי, מתי, דני, דרור, ארנון, רחלי, מירב, סולי וכמובן לעופר בלעדיו לא היינו מגיעים לאן שהגענו.
וגל הבן שלי לא אשכח את החוויה המשותפת במשך 8 ימים - כמעט אין אבות שיכולים להגיד טיפסתי את הר קילימנג'ארו עם הבן שלי!.
ותודה מיוחדת לסבלים הטנזניים אשר סחבו את התיקים שלנו, בישלו, וניקו אחרינו ודאגו לנו - להם אני מקדיש את מחשבותיי.
סטנלי פרלמן
קילימנג'ארו 2013 -קישור לספארי של דרור
נוספו תמונות ממפגש חלוקת התעודות אתמול
תודה לכולם.
תודה מיוחדת לדרור על ההפקה הקולינרית המדהימה!