יניב גולן העמיס את הרוביקון ג'יפ שלו בחלפים, כלי עבודה, ציוד גרירה וחילוץ, הרבה אוכל, ציוד שינה, בני משפחה ויצא יחד עם חבורת ג'יפאים לטפס את נחל כמריר - במסלול הקשה והאתגרי ביותר בישראל.
יניב גולן העמיס את הרוביקון ג'יפ שלו בחלפים, כלי עבודה, ציוד גרירה וחילוץ, הרבה אוכל, ציוד שינה, בני משפחה ויצא יחד עם חבורת ג'יפאים לטפס את נחל כמריר - במסלול הקשה והאתגרי ביותר בישראל.
המעז - מנצח!! מרשים מאוד!
כל הכבוד על היוזמה, הנחישות, עבודת הצוות והמקצועיות.
זה מאוד מרגש לפתוח ציר חדש (וזו תחשה שאני מכיר היטב מהמסעות בעולם) אבל ציר עבירות חדש בארץ - זה בהחלט מיוחד ומרגש.
נהניתי מכל רגע בקריאת הכתבה.
כל הכבוד
דבר ראשון כל הכבוד כתבה מעניינת כייף לקרוא אהבתי את הדימוים במיוחד את שמשון ויובב. revadim
כתבה יפה
וכול הכבוד על האומץ והנחישות
תעלו TWL
שגם נוכל לבדוק את העניין :-)
מדהים וכתוב יפה. כל הכבוד
כל כבוד לחברים של גולן
חברים יקרים - כל הכבוד. מסלול מדהים ויפה. רק נשמור על נופי בראשית של ארצנו. סלמת ובריאות לכולם. חיים
כתבה מאלפת
יניב, כתבה מאלפת התחלתי לקרא והיא אפשר להפסיק באמצע הצלחתה להעביר לי את כל האנדרנלין שספגתם שם כתיבה מדהימה! כל הכבוד חבל שאין לי רוביקון כדי לעבור את החוויה
תודה לכולם על הפירגון
תודה לכולם על הפירגון, מעריך מאוד את המחמאות, היה מרגש לעבור את המסלול, ותענוג צרוף לכתוב את הכתבה, בהמשך נעלה קובץ של המסלול.
תמונות יפות מאד
ישר כח
תעלו TWL
כל הכבוד, אבל-
קצת מפריע לי שבשביל אתגרי עבירות, מענגים וקשים ככל שיהיו, אתם מרשים לעצמכם לשנות את תוואי הנחל, ולנסוע לא בשבילים.
מי אמר TWL ולא קיבל?
להלן קישור למסלול של נחל כמריר בקובץ TWL עם הנחיות בטיחות מקדימות:
מסלול הרוביקון הישראלי
כל הכבוד, אבל-
כל הכבוד
הכתבה מעניינת ומרתקת. בעיקר כבש את לבי רוח הצוות שהיה תנאי הכרחי להצליח במשימה כל כך קשה. כל הכבוד לכם !!!!
"עלק" מסלול ג'יפים
סגרו לכם את חופי הרחצה כדי שלא תדרסו תיירות אז עברתם לדריסת בתי גידול של בעלי חיים? בושה וחרפה!
יצרתם תקדים, ומה שיקרה עכשיו זה כאוס אחד גדול!
ג'יפאים עם פטישונים לאן הגענו...
"עלק" מסלול ג'יפים
סיגל יקירתי, אני הייתי מסתכל על המסלול מזווית אחרת של הג'יפאות - אלו שמחפשים אתגרי עבירות. ובטח לא בצורה קיצונית כמוך! ראשית בחופים אסור לנסוע, זה החוק ויש לכבדו! (למרות שכבר כתבתי בעבר שלא יזיק שיהיו כמה חופים שיהיו מאושרים לנסיעה - כך שהאיזון יהיה שונה ולא קיצוני ואוסר לגמרי). לגבי כמריר - זה אזור מותר לנסיעה! ויפה להם לג'יפאים שהצליחו לטפס מעלה!! הם לא הורסים את הטבע יותר ממך - בזמן כשאת מרימה אבנים (זה בית גידול) לצד הדרך על מנת לבנות מדרגה או למלא בור על שביל מסומן. והם לא הורסים את הטבע יותר ממך - בזמן כשאת מעלה אבק לבן בנסיעה על שביל כבוש . אבק שהורג את הצמחייה שלצד הצד. דיון ארוך יותר בנושא התפתח בשרשור של מסלול הטיול - קישור.
יומן מסע: נחל כמריר - מסלול הרוביקון הישראלי
מה אומר ומה אגיד,אוגש כל מילה שלך בסלע!!!
כתבתי תגובה יותר מפורטת אך לא הצלחתי להעלותה,מוזר.
אולי הפעם ניסיון שני עופר יקירי! מי החליט שנחל כמריר הינו איזור מותר לנסיעה?נכון שהמקום אינו שמורת טבע אבל הכלל הוא שיש לנסוע בשבילים קיימים בכדי לא הגדיל את הנזק לטבע! נחל כמריר אינו שביל קיים למעשה אינו שביל כלל! הוא ערוץ נחל ולערוצים חשיבות גדולה מבחינת שימור מגוון הצומח והחי.אכן נסיעות בשבילים קיימים שלי ושל אחרים מעלים אבק המזיק אך הינם רע הכרחי בכדי לאזן בין ערכי הטבע והצורך שלנו להגיע ולחוות אותם. ג'יפאות הורסת ערכי טבע מספיק לא צריך להוסיף לכך עבודות עם פטישים ואיזמילים )
סיגל היקרה
סיגל היקרה, ההשוואה בינינו לבין כאלה "שדורסים תיירות בחוף הים" היא הרבה מעבר למקוממת. למען הסר הספק, שלא יהיו לך טעויות, אני אוהב את הטבע לא פחות מימך או כל שוחר טבע אחר. זה שאני אוהב אתגרים והעובדה שאני משלב את האתגר הזה עם הג'יפאות לא הופכת אותי לבן אדם פחות טוב מימך או מכל שוחר טבע אחר.
סוגיית החופים אותה ציינת היא הדוגמה הטובה ביותר להמחשת המצוקה אליה נקלעו הג'יפאים במדינה, העובדה כי הרשויות לא מצאו לנכון להקצות ולו חלקה אחת לרווחת קהל הג'יפאים היא זו הגורמת לאחרים לצפצף על החוק ולעשות כרצונם. אילו היינו חיים במדינה מתוקנת, הרשויות היו הופכות את הנחל הזה למסלול יעודי לג'יפאים שאוהבים אתגר, וגם היו גובות תשלום בעבור כל ג'יפ שנכנס, כמו בכל מקום אחר בעולם המערבי!!!
בכסף שהיה מתקבל היה אפשר לעשות שימוש בין אם זה לשיקום החי והצומח בארצנו או לכל מטרה אחרת, וכך גם בדיוק בחופים המיועדים לג'יפים...
אבל למה שיעשו כן? יותר קל לומר שהכל אסור, ולהפוך כל ג'יפאי שרוצה ללכת לים לעברין בעל כורחו, בדוק כמו עם מכמונות המהירות שנפרסו ברחבי הכבישים בארץ, יותר קל לקנוס אנשים, מאשר למצוא פתרונות אמיתיים לבעיות, וזה באמת צודק...
לטעמי, חייב להיות איזון בין המותר לאדם, לחי ולצומח. כל עוד לא יהיה איזון כזה מוגדר על ידי הרשויות, הג'יפאים ימשיכו לדרוס תיירות בחופים בזמן שהם בורחים מהפקחים... וכדאי שתחשבי רגע על מה שכתבתי לפני שאת עונה באינסטינקט...
סיגל היקרה
סיגל אני מבין את הטענות שלך אבל הם מופנות לאדם ולגוף הלא נכון. רשות הטבע והגנים ( רטג ) ועוד לפניו רשות שמורות הטבע - קבעו כי במקומות מסויימים שלגביהם הוחלט כי יש לשמר את החי/צומח וכד' - המקום יוכרז כשמורה. החוקים לגבי נסיעה בשטחי שמורה מוגדרים בצורה שאינה ניתנת לדו משמעות ואם את מאוד רוצה את מוזמנת לקרוא את תקנות שמורות הטבע . ואם לא אז בקיצור - מקום שהוכרז כשמורה! שזה באזורים בהם ראתה לנכון הרשות לשמר את החי והצומח - חל איסור מוחלט לנסוע בו בשעות הלילה, בשמורות בהם יש שטח אש, חל איסור לנסוע ללא תיאום מראש, וחל איסור מוחלט לנוע בשבילים שאינם שבילים מסומנים . אני חייב לומר לך כי הגוף הגדול ביותר שלא עומד בתנאי החוק הוא צהל - לא ראיתי אותך מתקוממת כנגד צהל - אלא אם כן עשית זאת ואשמח מאוד לראות פנייתך לצהל. צהל, לא אחת נוסע בשטחי שמורה בשבילים שאינם מסומנים ואם אני אעז לנסוע שם אני אקבל קנס גדול. לעינייננו - את מתארת לעצמך כי אם הטיול שיניב גולן נטל בו חלק, היה עובר בשטחי שמורה ובניגוד לחוק, הוא לא היה מקבל את התמיכה,פרסום או הפרגון של האתר וחזקה על עופר שהדבר - מבחינה חוקית , תקין. את חייבת להבין כי יש חוג גדול מאוד של מטיילים שאוהב לתור את הארץ באמצעות רכבי שטח ולא באמצעות הליכה רגלית או שוטטות באינטרנט.... והרטג לא נותן מענה לקבוצה הזו. הדוגמא של הקצאת רצועות חוף לגיפאים היא רק דוגמא אחת, אבל הרחבת השבילים בהם ניתן לנוע בתוך השמורות זו דוגמא נוספת - כפי שאמרתי לך יש שבילים רבים בהם משתמש הצבא, השבילים בולטים וניתן לראות בבירור כי נעשה בהם שימוש - מדוע כאשר הצבא נוסע בהם - ערכי הטבע לא עומדים בראש סדר העדיפויות אבל כאשר מטייל/אזרח כמוני וכמוך רוצתה לנוע בהם, חל עליו האיסור?? מדוע קיימים שבילים למעיינות, שבילים שללא ספק לא יצמח עליהם ולו עשב בר אחד, הרטג לא מאפשר לגיפאים לנוע בהם ומכריח אותם לצעוד ברגל קמ רבים כדי להינות מהנוף,המעיין ומממיו - האם שכחתם כי יש אנשים שלא יכולים לצעוד ברגל בשל נכות למשל או סתם לא רוצה להתאמץ - האם אנשים כאלה, לא עומדת להם הזכות להנות?! ( לא שחלילה במקרה הזה המדובר בנכים אבל אני מאיר את עינייך כי אם את רוצה לבוא בטענות אז תכירי בעובדות.) לעניין נחל כמריר - את מוזמנת להגיע למקום - כמובן ברגל כי עם רכב זה נראה לך בעייתי- רק תדאגי להגיע לשם בזמן שיטפון - מחר למשל יהיה שם זרימה כי יורד גשם בדרום, ואם תביני מה זרימה מעוללת לשטח תביני מהר מאוד כי נסיעה של גיפים לא מזיקה לטבע - . חומר למחשבה...
סיגל היקרה
חברים יקרים!
כנראה שלא נצא עם הסכמות בעיניין. מחד אני מקבלת את העובדה שיש גורמים הפוגעים בטבע יותר מהג'יפאים כמו הצבא ,מאידך עדיין אני חושבת שמוטלת עלינו החובה לנהוג בטבע במשנה זהירות דווקא משום שאנו כג'יפאים נהנים ממנו יותר ממרבית עם ישראל.
שבת שלום
באשר לדריסת תיירות
ציטוט: "סגרו לכם את חופי הרחצה כדי שלא תדרסו תיירות אז עברתם לדריסת בתי גידול של בעלי חיים? בושה וחרפה!" סוף ציטוט.
על המשפט הזה, הייתי מצפה להתנצלות, אבל איש איש בדרכו ובהתלהמותו...
שבת שלום
בקיצור שברתם את הנחל
חבל
באשר לשבירת הנחל
סלח לי אורח נכבד, אבל זה פשוט שנמע לי מגוכח לרשום דבר כזה. כל מי שהיה בנחל כמריר יודע ששום דבר לא יכול לשבור את הנחל הזה, אם כבר ההיפך הוא הנכון...
עבירות לטרקטורונים
המסלול יכול להיות עביר לטרקטורונים בתנאי שיש להם כננת.
רמת עבירות
האם ג'יפים עם צמיגי 31 יצלחו את הנחל (סרנים חיים, נעולים כפול)?
לפי התמונות נראה שאתם על צמיגי 35 או שזה רק נדמה לי?
תודה
רמת עבירות
רמת עבירות
מקצועיות הגורם האנושי ברורה לחלוטין, השאלה על גודל צמיגים נשאלה מתוך הנחת עבודה שכל היתר קיים.
ובכל זאת לפעמים הגודל הוא ה'זיז' האחרון שקובע האם הבוהן תורם למעלה או למטה...
אז אני חוזר על השאלה - האם אותם נהגים, אותו צוות, היה צולח את הנחל גם עם צמיגי 31?
תודה
הרסת וגם התגעת
הרס ברוטלי של הטבע
חוסר התחשבות בכלום
זהום הסביבה
אני חושב שזה מספיק
פעם הבאה תעשה את זה ברגל או באופנים -נראה אותך
רמת עבירות
גלגל 31 עבר בכמריר ללא כננת!
שלום לכולם.
כל בעלי הרוביקונים שהשתתפו בפריצת המסלול עבדו כמו חמורים, שבירת סלעים ומילוי סלעים, שימוש רב בכננות כי רק כך יכלו לעלות את המפלים שהם בעלי גלגלים 37 אינץ'.
ואז הגיע ששון עם היילקס גלגל 31 אינץ' עלה את כל הכמריר ללא כננת!!
.
גלגל 31 עבר בכמריר ללא כננת!
עצוב מאוד
טיילתי בנחל ברגל לאחר מעבר הקבוצה המהוללת. עצוב לראות את סימני ההרס שהם השאירו אחריהם.