פורומים

- שטח 4x4

יומן מסע: הטיפוס לפסגת קילימנג'רו 2014

20 ביוני 2014 ב 08:09 5 תגובות 24023 צפיות profile imageאתר השטח 4X4

15 ישראלים מכל קצוות הארץ יחד עם צוות של 47 טנזנים יצאו בדרך לכבוש את פסגת ההר הגבוה ביבשת אפריקה - קילימנג'ארו, 5,895 מטרים מעל פני הים. לאחר 4 ימי הליכה, בהם יום טיפוס אתגרי ומאוד מוצלח עד לפסגה הגבוהה ביבשת ועוד יום וחצי של ירידה הרפתקנית התגבשנו לקבוצה מיוחדת במינה (שלא לכתוב רועשת במיוחד...).

לכתבה

הוספת תגובה
  • 1. אורח/ת 20 ביוני 2014 ב 10:04

לא בומ"ף

אלא בגד כפת בראש מילה ולאחר שוא נח...

הוספת תגובה צטט והגב
  • 2. אורח/ת 21 ביוני 2014 ב 09:43

We did it again

הגעה לפסגה כזאת או אחרת, פסגה אישית, מקצועית או סתם פסגה של הר היא נקודה בזמן שבה אדם עוצר לשנייה ומתבונן פנימה.
    מנסה לפענח מי הוא, מה מניע אותו, מה הוא עשה עד כה ומה חלומותיו. מי הם יקיריו היום ומי הם אלו שאינם עוד.

לפני מספר ימים בעומדי עם חבריי החדשים שדרכנו הצטלבו, במקרה או שלא, לנקודת שיא זאת בפסגת הקילמנז'רו עצרתי לשנייה לחשוב.

האמת היא שהייתי עייף מכדי לעשות כל דבר אחר ובעודי אוסף את נשמותיי, מלקט טיפות חמצן קטנטנות, חשבתי על עידו.
    בתהליך שהגיע לשיאו בפסגה והחל עוד בתחתית ההר הרגשתי צורך עז כמעט משיחי לשתף את חבריי החדשים בסיפור חייו של עידו, לצרף אותם למשפחה הגדולה של בני האדם שעידו נגע בהם. בעודי עומד בפסגת ההר אוחז בתמונתו לא יכולתי שלא לחשוב על העובדה שפסגה נוספת נכנסה לרשימה של עידו. האיש שעבורו פסגה בלתי מושגת של אחד הייתה עבורו לא יותר מנקודת מעבר קלילה לפסגה אחרת, האחד שעבורו הכל היה אפשרי וכל מה שנחוץ זה לחלום, החבר שדאג תמיד לפעול ולעיתים גם להפעיל את חבריו כדי להשלים יחדיו כיבוש פסגות עשה זאת שוב. החיוך על פניו המוכר כל כך אומר, We did it again, ומיד מתכנן את היעד הבא. וכל מה שנותר לי לומר הוא "עידו, עשינו זאת שוב."

הוספת תגובה צטט והגב
  • 3. אורח/ת 21 ביוני 2014 ב 15:43

אני ניצחתי !

הי עופר :-)
    אני עדין באופוריה ...מאוד קשה לחזור..החוויה הייתה עצומה ! מכול הבחינות.. וגם השג וסגירת מעגל אישי...
    ב 13 ליוני 2014 כבשתי את הפסגה בשיא הכושר ובשיא האושר..המשמעות הייתה אדירה..אני ניצחתי !
    זה לא היה קורה בלעדייך ועל כך אני מודה וחייבת לך..הרבה.
    שוב תודה על הכול בהחלט שולחת לך חיבוק חזק תמשיך לרגש אנשים ולהגשים להם חלומות זה בהחלט היעוד שלך...
    נסיעה טובה במוצ"ש...
    אנחנו בטוח ניפגש ובטוח נטייל שוב! דליה.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 4. MSHTEIF 29 ביוני 2014 ב 20:20

הטיפוס לפסגת קילימנג'רו 2014

לעופר האחד היחיד והמיוחד........זמן סיום הוא התחלה של תחושה שהתגבשה ואוחדה בדבק החששות הלבטים הנוגעים לנימי האתגר של הנפש והגוף . געגוע לכיבוש ,ההגשמה לחברות שנוצרה .......מהצעירים בני ה-50

הוספת תגובה צטט והגב
  • 5. אורח/ת 12 ביולי 2014 ב 19:45

הטיפוס לפסגת הקילימנג'רו 2014- תודה

אני קוראת את יומן המסע, וחושבת על כל החוויות שחווינו יחד כקבוצה, ומתרגשת.
    כמו שכתבת, הקבוצה התגבשה מהר, והייתה שמחה ומלאת טוב לב. השיחה והבדיחות בינינו קלחו, ונתנו הרגשה טובה ויכולת ללכת יחד, כקבוצה, ולהגיע לפסגה.
    במקביל וכחלק בלתי נפרד מהחוויה, זכינו לראות ולחוות את יופיו ועוצמתו של הטבע הייחודי לאזור זה. נופים שיד אדם כמעט ולא נגעה בהם, ובכך נשארו כפי שהם נוצרו. וזו חוויה שמשרה שלווה וענווה.
    עופר, לך מגיעה התודה.
    ההדרכה המדוייקת מבחינת הסברים על הדרך, המענה לשאלות בנועם ובחיוך, המתן כבוד שלך למדריכים המקומיים, האנסט ואנטוני, והכלתם כחלק אינטגרלי מהקבוצה (דבר שבא לידי ביטוי גם בתמונות בכתבה). יכולת ההקשבה לרחשי הקבוצה, והדאגה שלך לכולנו, יחד עם יכולת הארגון והתיאום הלוגיסטי המעולה, הם אלו שעשו את הטיול/מסע לכל מוצלח וחוויתי עבור כולנו.
    מי יתן ונוכל לטייל יחדיו בישראל ובחו"ל גם בעתיד.

הוספת תגובה צטט והגב
ביטול