פורומים

- למען הקהילה

מהבהבים סמויים

25 בינואר 2006 ב 20:44 10 תגובות 8136 צפיות eranbh
אני מחפש לקנות מהבהבים לתוך הרכב אדום/כחול ניתן להשיג אותי ב 0525504081 תודה
הוספת תגובה
  • 1. רני פלג 24 במאי 2006 ב 21:28

למה?

הוספת תגובה צטט והגב
  • 2. gil 06 בנובמבר 2006 ב 17:16

ניתן להשיג  בחנות גל אור בתל אביב  ובאתר פרו טרק  אבל רק אים יש לך רכב שהוגדר כרכב ביטחון

הוספת תגובה צטט והגב
  • 3. רני פלג 07 בנובמבר 2006 ב 12:54

רכב ביטחון

gil כתב/ה:
    "ניתן להשיג  בחנות גל אור בתל אביב  ובאתר פרו טרק  אבל רק אים יש לך רכב שהוגדר כרכב ביטחון"
    נכון מאוד. העניין הוא שאין למתנדבים אישור של רכב ביטחון, מה שהופך את כל בעלי הצ'קלקות לעבריינים. נקודה רני

הוספת תגובה צטט והגב
  • 4. gil 07 בנובמבר 2006 ב 15:47

תגובה לרני פולג

אים אתה מתנדב בתפקיד ברכב פרטי  מותר לשים צקלקה

הוספת תגובה צטט והגב
  • 5. profile image Ogash Ofer 07 בנובמבר 2006 ב 17:47

התחזות לכוחות ביטחון

הרכב הפרטי הוא פרטי (וכך הוא גם מבוטח ומורשה לנוע על הכביש)
    אין לו אישור להתחזות לרכב ביטחון (שזו עבירה לחוק העונשין)

אבל וזה אבל גדול:
    המתנדבים במשטרה, מתנדבים, משקיעים מזמנם ומכספם (ואת רכבם)
    והמשטרה מתעלמת מכך שהם עוברים עבירה
    (ואל תאמרו כי זה חדש לכם כי ישנן קבוצות אוכלוסייה או עבירות בהן למשטרה נוח להעלים עין)

הוספת תגובה צטט והגב
  • 6. רני פלג 09 בנובמבר 2006 ב 21:00

ofer ogash כתב/ה:
    "הרכב הפרטי הוא פרטי (וכך הוא גם מבוטח ומורשה לנוע על הכביש)
    אין לו אישור להתחזות לרכב ביטחון (שזו עבירה לחוק העונשין)

אבל וזה אבל גדול:
    המתנדבים במשטרה, מתנדבים, משקיעים מזמנם ומכספם (ואת רכבם)
    והמשטרה מתעלמת מכך שהם עוברים עבירה
    (ואל תאמרו כי זה חדש לכם כי ישנן קבוצות אוכלוסייה או עבירות בהן למשטרה נוח להעלים עין)"
    מבלי לזלזל בחשיבות התרומה לקהילה של מתנדבי המשטרה, יש לזכור כי ישנם כאלו הפונים לעבודת התנדבות זו כדי להשיג את תחושת הכוח המתלווה לאחסון פנס כחול במיקום בולט. יש לזכור כי יחד עם ההערכה למתנדבים, עדיין מדובר בעבירה על החוק רני

הוספת תגובה צטט והגב
  • 7. benda_benda 16 בנובמבר 2006 ב 13:51

התחזות לרכב בטחון

קימים רכבים פרטיים שמורשים לנוע עם "צקלקה"באישור משטרתי[מנסיון]לא מדובר כאן ב"התחזות" .ההבדל העיקרי שרכב בטחון רשאי לסוע ב"נסיעה דחופה"למטרות מוגדרות ומותר לו לשם כך לעבור על חוקי התנועה{אור אדום,קו לבן וכד -במקרה של תאונה נהג רכב בטחון אחראי לכל]בעוד שרכב פרטי גם אם הוא מורשה באישור משטרתי לנוע עם "צקלקה"-חייב לציית לכל תקנות הדרך והכביש ודינו כמו רכב פרטי

הוספת תגובה צטט והגב
  • 8. רני פלג 21 בנובמבר 2006 ב 09:49

benda_benda כתב/ה:
    "קימים רכבים פרטיים שמורשים לנוע עם צקלקהבאישור משטרתי[מנסיון]לא מדובר כאן בהתחזות .ההבדל העיקרי שרכב בטחון רשאי לסוע בנסיעה דחופהלמטרות מוגדרות ומותר לו לשם כך לעבור על חוקי התנועה{אור אדום,קו לבן וכד -במקרה של תאונה נהג רכב בטחון אחראי לכל]בעוד שרכב פרטי גם אם הוא מורשה באישור משטרתי לנוע עם צקלקה-חייב לציית לכל תקנות הדרך והכביש ודינו כמו רכב פרטי"
    לא קיימים כלי רכב פרטיים המורשים לנוע עם פנס מהבהב, אלא קיימים קשקשנים שעוברים על החוק. פנס מהבהב קיים כדי לאפשר לרכב ביטחון לנהוג על הכביש באופן חריג ולהזהיר את עם ישראל מפניו. העובדה שקיים כאן ג'ונגל בנושא הזה היא ביזיון, אבל כמו בזיונות אחרים, גם זה ימשיך לשגשג רני

הוספת תגובה צטט והגב
  • 9. profile image עדי וייזל 16 באפריל 2008 ב 08:18

רני פלג כתב/ה:
    "[b]benda_benda כתב/ה: [/b]קימים רכבים פרטיים שמורשים לנוע עם צקלקהבאישור משטרתי[מנסיון]לא מדובר כאן בהתחזות .ההבדל העיקרי שרכב בטחון רשאי לסוע בנסיעה דחופהלמטרות מוגדרות ומותר לו לשם כך לעבור על חוקי התנועה{אור אדום,קו לבן וכד -במקרה של תאונה נהג רכב בטחון אחראי לכל]בעוד שרכב פרטי גם אם הוא מורשה באישור משטרתי לנוע עם צקלקה-חייב לציית לכל תקנות הדרך והכביש ודינו כמו רכב פרטילא קיימים כלי רכב פרטיים המורשים לנוע עם פנס מהבהב, אלא קיימים קשקשנים שעוברים על החוק. פנס מהבהב קיים כדי לאפשר לרכב ביטחון לנהוג על הכביש באופן חריג ולהזהיר את עם ישראל מפניו. העובדה שקיים כאן ג'ונגל בנושא הזה היא ביזיון, אבל כמו בזיונות אחרים, גם זה ימשיך לשגשג רני"
    פלג אין לי מושג מאיפה אתם שואבים את המידע הזה מה מותר ומה אסור. אני מתנדב מזה כשנתיים ביחידה שנקראת יחפצ (יחידת פינוי צירים) יחידה ששיכת בלעדית למתנא (משטרת התנועה הארצית). המפקד מטעם המשטרה של היחידה זה בחור בשם ג'יבלי והוא אחראי על כל ניידות התנועה בארץ. ברגע שמזניקים את אחד הרכבים שלנו לאירוע (בדכ תאונה או רכב שנתקע על הכביש ) ובו רכב שמפריע לתנועה בכביש בינעירוני, מכל סיבה שהיא, אנחנו נרשמים או בשם המבצעי- אנחנו מוצבים ביומן מתנא, והרכב שלנו הופך לרכב משטרתי לכל דבר (למעט מס' הגבלות חד משמעיות שאפרטם מייד), אנחנו מחוייבים!!! להניח את הפנס הכחול על גג הרכב (ולא בשום מקום אחר - אפשר בנוסף לגג במקום נוסף אבל לא במקום הגג), מחוייבים!!1 ללבוש אפוד של היחידה או של המשטרה. ברגע שאנחנו מגיעים לאיזור האירוע ומסיבה כלשהי יש פקק שלא מאפשר לי להגיע למקום האירוע, אני מבקש במירס אישור מהמשלט (יחידת הפיקווד של המרחב) מבקש אישור  לנסיעה בשוליים, וכן בקשה להפעיל אמצעים כלומר ברגע שניתן לי אישור כזה אני מוסמך לנסוע בשוליים! וכן להפעיל סירנה שגם קיימת לי ברכב. עכשיו הדבר מעוגן בתקנות של יחידות המתנדבים (יתמ) של משטרת התנועה ואין שימוש ציני בדבר שאסור על החוק. אנחנו מגובים בכל שרשרת הפיקוד ואתה מוזמן להשתלב ביחידה ולראות את המסמכים והתקנות שחתומים עי קצין בדרגת ניצב - מפקד משטרת התנועה. לגבי ההגבלות - אסור בתכלית האיסור לרכבים שלנו לעבור ברמזור אדום ולא משנה מה הדחיפות. אסור לרכבים שלנו בתכלית האיסור לבצע פניות פרסה באמצע כביש בינעירוני במה שמסומן מעבר בטחון. (דרך אגב איסור כזה חל גם על ניידות אלא אם מדובר באירוע חירום שהוגדר ככזה. מעבר לזה אנחנו ניית משטרה לכל דבר עד סיום האירוע וההגעה הביתה בחזרה. אם אתה חולק עליי תתנדב ותתרשם - אבל אני בטוח שזה מחוסר ידיעה ולא אחרת. חג פסח 08 שמח

הוספת תגובה צטט והגב
  • 10. profile image Ogash Ofer 24 באפריל 2008 ב 18:41

האם מותר לרכב פרטי להתנהג כרכב בטחון?

התשובה היא מאוד ברורה - לא! ואין זה משנה מי מאפשר לו זאת (אפילו מדובר במפקד מצוין במשטרה) ואין זה משנה עד כמה הנהג ברכב הוא אדם חיובי ומתנדב במשטרה. רכב ביטחון הוא אך ורק רכב שרשום ככזה במשרד הרישוי - וזו לשון החוק (ראו סעיף 62 ב תקנות התעבורה) . עצם זה שיש סדר ונהלים פנימיים של המשטרה - זה חשוב ומצוין, רק שיש בעייה אחת - אין חוק או תקנה (שמבחינה היררכית הם מעל הנהליים) שמאפשרים למשטרה להוציא הנחיות שכאלו. חשוב לי להבהיר: אין בדברי כדי לפגוע במתנדבים או להרפות ידיהם אלא רק להזכירם כי למרות שהם מתנדבים, נותנים מעצמם, מזמנם ומרכבם עליהם לזכור כי הם כפופים לחוק וכאשר הם עוברים על החוק (גם כשזה נעשה באישור קצין בכיר במשטרה) עליהם להיזהר. לדוגמה: במקרה של תאונה, חס וחלילה, אני לא בטוח כי ביטוח הרכב יאהב את הרעיון כי הרכב ביצע עבירות תנועה בחסות משטרת ישראל.

הוספת תגובה צטט והגב
ביטול