כתבה חדשה: טיפים לנהיגה בשטח, מסלולי טיול להורדה ומקומות אחרונים בטיולי חג סוכות
כתבה חדשה: קאובוי עירוני : מיני קאנטרימן - MINI Countryman
כתבה חדשה: טיול מועדון סוזוקי אל נחל צין - 28/9/24
מרצדס AMG ONE שוברת את שיא ההקפה במסלול נורבורגרינג Nürburgring
כתבה חדשה: שנה למלחמה, 101 חטופים בשבי וצה"ל עדיין נלחם ב-7 חזיתות
כתבה חדשה: מבחן דרכים: סובארו פורסטר 2024
ה- PEF (או בשמה המלא: The Palestine Exploration Fund ) הוקמה בבריטניה תחת חסות המלכה ויקטוריה בשנת 1865 במטרה לתור ולחקור את המזרח התיכון, לאסוף מידע, למפות ולמצוא שרידי ארכיאולוגיה. בתקופה זו שלטו באיזור המזרח התיכון התורכים העותמנים שראו במשלחת מקור הכנסה ולא הבינו את הפוטנציאל המודיעיני - הצבאי של משלחת מחקר זו - עוד גורם שהייה להם לרועץ במלחמת העולם הראשונה - עת הסיגו הבריטים את התורכים וכבשו את כל המזרח התיכון.
הקרן לחקר ארץ ישראל - PEF היא הראשונה שמיפתה האופן יסודי את הארץ וקבעה רשת קואורדינאטות מסודרת לקביעת נ.צ. במרחב של סיני, ארץ ישראל ועבר הירדן המזרחי (ירדן). שיטת המיפוי של תחילת המאה ה-20 התבססה של קביעת נקודות טריאנגולציה (נ. טריג, בשפת הנווטים). השיטה קובעת נקודת טריאנגולציה חדשה משתי נקודת טריג קיימות אליהן יש קשר עין. במפות הטופוגרפיות בשימוש הצבא והמטיילים (מפות של מפ''י - המרכז למיפוי ישראל) אפשר לזהות נ. גובה - נקודה שחורה ולידה מספר המבטא את הגובה המוחלט מעל פני הים. ונקודות נ. טריג - נ. גובה מוקף במשולש. בעבר נקודות הטריג היו מסומנות בשטח ע''י מוט ברזל. אך כיום רוב הסימנים נעקרו מהמקום ונ. הטריג הן כמו נ. גובה. על בסיס מיפוי זה קבע המנדט את רשת ישראל הישנה - רשת הקואורדינאטות ששימשה באופן רשמי את מדינת ישראל עד שנת 1994 (אז קבע המרכז למיפוי ישראל את רשת ישראל החדשה) ומשמשת את המטיילים ונווטי ג'יפים / אופנועים / טרקטורונים והולכי רגל עד היום.
קישור למסלולי טיול באתר השטח (עם רשימות נ.צ. ברשת ישראל הישנה).
קישור לכתבות הניווט באתר השטח
על סלע זה סימנו אנשי הקרן למחקר של ישראל בתחילת המאה -20 את גובה המפלס של ים המלח. כיום הסלע נמצא מעל כביש 90 בקטע שמדרום לאבן דרך 274 ק''מ ומתחת למצוק של ראש צורים (בין קלי''ה לאבנת). בשנת 1900 ובשנת 1917 שאנשי הקרן סימנו את המפלס הם הגיעו לסלע מתוך ים המלח באמצעות סירה (כך שאפשר לראות עד כמה ירד מפלס ים המלח ב-100 שנים האחרונות).
http://www.pef.org.uk/