שטח 4X4 > כתבות > בישול בשטח

מתכונים מיוחדים לבישול בשטח

לצאת לטיול ג'יפים זו משימה מרגשת במיוחד, בדרך כלל אנו עוברים חוויות מאופיינות אתגרי נסיעה בשבילים ובדרכים שמפתיעים אותנו כל פעם מחדש ועל ידי ניווט, חילוץ ועוד שלל אלמנטים אנו צולחים בהנאה מרובה את הטיולים שלנו.
אבל מה עם אוכל?? הכנו לכם כמה מתכונים להכנה בשטח שיהפכו את הטיול שלכם לחוויה בלתי נשכחת!

טיול בלי אוכל - זה לא טיול מושלם. הבאנו בכתבה זו כמה מתכוני שטח שתוכלו להעזר בהם בטיול הבא שלכם.

רוצים ללמוד מתכונים נוספים לבישול בשטח?
הירשמו לטיול ליל ירח משולב בסדנת בישול ב-3/9/20 - לפרטים הקליקו כאן

חציל בלאדי וגמבה אדומה על גחלי מדורה

מצרכים להבאה מהבית:
חציל בלאדי
מלח ים אטלנטי (ניתן לרכוש בחנויות תבלינים)
שמן זית טוב ואיכותי
חצי לימון

ללקט מהשטח - עלי זעתר / מרווה / רוזמרין
*חשוב מאוד! אם אתם לא בטוחים שהעלים שסביבכם ראויים למאכל - לא אוכלים!

אופן ההכנה:

חופרים בור באדמה. מסביב לבור מסדרים אבנים ויוצרים מעגל יפה. מכניסים עצי אורן בגדלים שונים - בהתחלה זרדים ומחטי אורן ולאחר ההדלקה מוסיפים עצים יותר עבים, מחכים שיווצרו גחלים מהמדורה.
מכינים את החציל: יוצרים 3 חורים לאורכו של החציל בעזרת מקל או שיפוד. בכל חור מכניסים עלי זעתר/מרווה/רוזמרין. מניחים את החציל על הגחלים לאורכו עם מעט לחץ על מנת ליצור מגע מקסימלי עם החום, צולים כ-3 דקות ומוסיפים את הגמבות האדומות לעוד כ-3 דקות.

לאחר מכן מסובבים בעדינות עם מלקחיים למשך עוד 4 דקות.

מוציאים את הירקות מהמדורה אל משטח עמיד בחום. מפזרים מלח אטלנטי, שמן זית וחצי לימון סחוט, לאכול בהנאה!
בתאבון.

פרחי ברוקולי/כרובית על האש עם טחינה

מצרכים להבאה מהבית:
ברוקולי בצבע ירוק כהה, ללא סימן של פריחה צהובה
מים
מלח
שמן זית טוב ואיכותי
טחינה עדינה, מומלץ עם מעט לימון ומלח שום ופטרוזילייה

ללקט מהשטח – אזוב/עלי כותרת של פרח חרדל/גבעולי חובזה

*חשוב מאוד! אם אתם לא בטוחים שהעלים שסביבכם ראויים למאכל - לא אוכלים!

אופן ההכנה:

על גבי מדורה מביאים סיר עם מים מומלחים וברוקולי/כרובית לרתיחה ומבשלים עוד כ- 3-4 דקות.

מוציאים את הירק מהמים לכלי עמיד בחום ונותנים למים להתאדות מהירק, כדקה - שתיים.

משמנים את הברוקולי היטב בשמן זית ומפזרים אזוב/עלי כותרת חרדל/גבעולי חובזות ומניחים על רשת מעל לפחמי המדורה, ברגע שהברוקולי/כרובית מזהיב מורידים מהאש ומעבירים את בחזרה לכלי עמיד בחום - נקי. מערסלים עם טחינה לפי הטעם.
בתאבון!

נאן/פיתה דרוזית/מלווח שטח

מצרכים להבאה מהבית:
1/2 ק"ג קמח מלא
300 מ"ל מים
2 כפות שמן זית
1 כף סוכר
1 כף שטוחה של מלח
עולש
בצל לבן
סומק

ללקט מהשטח: זר עלים ירוקים כגון חמציץ/ חוביזה/תרד, שטופים וקצוצים גס

*חשוב מאוד! אם אתם לא בטוחים שהעלים שסביבכם ראויים למאכל - לא אוכלים!

אופן ההכנה:

הכנות בבית: בבית ניקח קערה ונערבב את כל חומרי הבצק, נלוש נמרצות עד ליצירת בצק אלסטי ויפה. נכסה בניילון עד שהבצק מכפיל את גודלו וניקח אותו איתנו לשטח.

בשטח: לאחר שהכנו מדורה יפה - נשים עליה סאג' (משטח ברזל קעור המיועד להכנת פיתות על מדורה). נחתוך ונטגן את הבצל עד הזהבה עמוקה, נוסיף את העלים הירוקים לאחר שנקצוץ אותם דק ונבשל אותם יחד עם הבצל הסומק, עולש (להרתיח את העולש 3 דקות לפני השימוש), חמציץ, תרד, נוסיף מלח לפי הצורך ונטגן 2-3 דקות.

ניקח את הבצק, נכדרר אותו לכדורים בגודל של כדור פינג פונג. נניח את הכדורים על מגש עץ משומן בשמן זית ונתן להם לנוח מעט. לאחר שהכדורים נחו, פותחים אותם בעדינות לצורה שטוחה בעזרת האצבעות.

מניחים את הכדורים הפתוחים בסאג' ברזל יצוק על גבי גחלים אפורות במדורה שהכנו, כדקה מכל צד, לאחר מכן נוציא ונפזר את הירוקים שהכנו קודם.

נוציא לצלחות מעוטרות בעלי חובזה.
בתאבון!

פויקה - אורז עוף וירקות

מצרכים:
16 שוקיים או 8 כרעיים נקיים
4 כוסות אורז
10 תפוחי אדמה מקולפים וחתוכים לרבעים
4 בטטות מקולפות וחתוכות לרבעים
3 בצלים לבנים קלופים וחתוכים לרבעים
3 ראשי שום שלמים
4 גזרים קלופים וחתוכים לחצאים
1 כוס שמן
2 בקבוקי יין אדום
2 כוסות מים

אופן ההכנה:
הדליקו מדורה קטנה והניחו את סיר הפויקה מעליה. חממו את השמן בסיר וטגנו את הבצל עד להזהבה, הוסיפו את השום השלם וטגנו עוד כדקה.
הוסיפו את העוף וטגנו אותו מכל צדדיו עד להשחמה יפה, הוסיפו את האורז וטגנו כדקה להשחמה, הוסיפו את המים והיין וערבבו היטב. הוסיפו את הירקות ובשלו כשעה וחצי - שעתיים עד שהירקות רכים והאורז מוכן.

בתאבון!

הירשמו לטיול ליל ירח משולב בסדנת בישול ב-3/9/20 - לפרטים הקליקו כאן