טיילנו בשישי 1 בספטמבר 2006. הטיול נחמד ונעים גם בעונה החמה.
ישנה אי התאמה בין נקודות הציון בסיפור הדרך לבין הנ''צ בקובץ ה GPS. לנקודות הGPS יש להוריד 1.
כלומר נקודה 1 בGPS זו נקודה 2 בסיפור הדרך.
חוץ מזה היה נפלא.
טיילנו בשישי 1 בספטמבר 2006. הטיול נחמד ונעים גם בעונה החמה.
ישנה אי התאמה בין נקודות הציון בסיפור הדרך לבין הנ''צ בקובץ ה GPS. לנקודות הGPS יש להוריד 1.
כלומר נקודה 1 בGPS זו נקודה 2 בסיפור הדרך.
חוץ מזה היה נפלא.
התאמה בין רשימת נקודת הציון למכשיר GPS
שימו לב כי נקודות הציון זהות גם ברשימה המופיעה בכתבה וגם בתוכנת הנביגייד, אבל המספור על מכשיר ה- GPS יתחיל מנקודה מספר 2 (בקובץ למכשיר ה-GPS התחיל המספור מ-2 וכאן מקור אי ההתאמה) אבל הנקודות זהות ואין כל בעייה להשתמש באלו המופיעות באתר, בקובץ הנביגייד ובטעינה למחשב כף יד ו/או GPS עופר אוגש
ביטחון במסלול
עופר הי. האם קיימות אי אלו בעיות ביטחון במסלול, במיוחד באיזור צור הדסה - עין קובי ? תודה, אבי
אבי, עופר במסע במרוקו ולכן...
יענה לשאלתך במהלך השבוע לאחר שישוב. תודה, אמיר
הרכבת לירושלים
אין קשר בין הרכבת לירושלים לבין הרכבת החיג'אזית.
בטחון לאורך המסלול
המעיינות הקרובים לצור הדסה קרובים גם לכפרים שמעבר קו הירוק. המקום שקט ולא היו בו אירועים מיוחדים (למיטב ידיעתי) ויש בו לא מעט מטיילים ישראלים במיוחד בסופי שבוע. בשביל התחושה הטובה הייתי ממליץ לטייל בשני רכבים באזור ירושלים בכלל.
הרכבת לירושלים
אכן אין קשר בין פרויקט הרכבת לירושלים לרכת החיזאית (כוונתי הייתה לציין כי הרכבת לירושלים נבנתה בתקופת הטורקים שגם בנו את הרכבת החיזאית). לעניין הרכבת לירושלים: היא נבנתה עלידי חברה צרפתית שקנתה את הזיכיון מהיזם היהודי - יוסף נבון, שקיבל את הזיכיון מהסולטאן באיסטנבול. תודה על התיקון.
מרבה שגיאות - מרבה דאגה
כיון שנוכחתי שאתה מתייחס ברצינות לתיקוני שגיאות, הרי כמה עצות: מעיון מהיר במסלולי הטיול ראיתי הרבה מאד שגיאות בתיאורי האתרים. חלק מהקוראים לא טורח לעיין בספרות עזר והמידע המופיע במסלול הטיול הופך להיות ''המידע הנכון''. לכן, רצוי מאד להקפיד בפרטים. כמה דוגמאות רק ממסלול זה: 1. הסיפור אודות מהירות הנסיעה וקטיפת פרחים קשור ברכבת העמק, ומעולם לא יוחס לרכבת לירושלים. 2. שמו של הכפר הערבי שהיה בחר' קובי אינו אלקובו אלא אל-קאבו, שפירושו 'הקמרון' (בדר''כ במשמעות קמרון תת-קרקעי). 3. הממצא הכאלקוליתי בסטף אינו ''חווה חקלאית שראשיתה מהתקופה הכלקוליתית'', אלא יישוב שגודלו אינו ידוע (לכאורה דקדוקי עניות אבל יש להבחנה זו חשיבות רבה להבנת דגמי היישוב בהר בתקופה הנדונה).
שגיאות היסטוריות
תודה על ההערות אך הפעם הן אינן בגדר תיקונים: 1. הסיפור על הפרחים נכון לרכת העמק ונכון גם לרכת לירושלים (הרי לא אני המצאתי זאת) והיסטוריה כידוע היא HIS STORY : כלומר כל אחד מספר אותה בעיניו הוא (ואני מנחש שנמצא את אותו הסיפור גם לגבי רכבות ''מהירות'' במקומות אחרים בעולם) 2. לגבי תעתיק השם הערבי: לא הכרתי את הפירוש שאתה מציע והוא נשמע הגיוני. בכל מקרה אנו מתרגמים מערבית ולכן בכיתוב בעברית אינו מדויק. 3. לגבי הסטף : ככתוב בספרות מדובר בישוב (חוה) חקלאית. שנה טובה ומעניינת
עין עמית
בזולה של עין עמית קיימות שלוש בריכות. השלישית מוכרת במפה כעין - מיסלע. קיימת עוד בריכה רביעית שמוכרת כעין- מינהר. היא אינה משופצת, המעוניינים להשתתף בפרוייקט השיפוץ מוזמנים בסוף החורף!
מסלול מדויק ויפה אך בדרוג קל
המסלול מקסים ועובר דרך מעיינות ושבילים קסומים.
דיוק ברמה גבוהה, הילדים נווטו את המסלול כמעט כולו רק עם סיפור הדרך.
תודה !!
אולם אין שום כלום בעינייני עבירות (ג'ימיני וטראקאן). כולל הירידה בצובה. (אולי בחורף?)
ניסינו היה גדול
נסענו בשבת האחרונה ואנחנו חייבים לציין את הדיוק הרב של הכותב.... אין ספק שעופר אוגש הפך לכותב המועדף עלינו ..... היה אחלה
בכל המעיינות החל מהסטף והלאה אין מים
היינו שם ב- 14.7.07. עין טייסים - עם מים אבל ג'יפה. לסטף לא עלינו אבל שם יש תמיד מים וכל השאר ריקים לגמרי.
בעניין תחנת הרכבת בבר גיורא
מבנה התחנה שרואים היום הוא מתקופת הבריטים, המבנה הטורקי שנמצא בסבך הצמחיה שעל גדות נחל שורק נהרס כמעט כליל. למרות שהיה מדובר בתחנה תפעולית בלבד, המבנה הוא במתכונת של כל תחנות הרכבת שהקימו הבריטים, עם דירה למנהל התחנה בקומה השנייה...
עובד הרכבת שתפעל את המקום בשנות השישים, סיפר לי שמאחרי התחנה, על גדות נחל קטלב, היה בוסתן עם עצי פרי רבים.
היום המבנה נטוש, חלונותיו ודלתותיו מולחמים או אטומים בלבנים. במסגרת שיקום המסילה לירושלים, דרשה המועצה לשימור אתרים מהנהלת הרכבת לשקם גם את המבנה, אך לא נענתה.
מסלול מצוין
עשינו את המסלול ביום 13.8.08.
תיאור מדויק להפליא. מסלול זורם וחביב.
המסלול קל, קטע אחד מעט קופצני אולם לא משהו המעורר קושי אמיתי.
זיו
עצי הקטלב האדומים
לאורך המסלול אפשר לראות את הגזעים האדומים של עצי הקטלב ונחל קטלב נמצא מאחורי תחנת הרכבת של בר גיורא.
יוסי בנבינשתי עדכן אותי באגדה אודות שמו של העץ:
מקור השם קטלב = קטל אב
האגדה מספרת כי רועה צאן רב עם אביו ותוך כדי מריבה הניף הבן את המטה (מקל) על אביו והרגו.
הענף הוכתם בדם והצמיח עץ שגזעו אדום וחלק. מכאן "קטלב"- קטל-אב. שם דומה מופיע גם בלשון הסורית לאחד ממיני הקטלב, ה-arbutus unedo: ??? ????? (בתעתיק "קטל אבוהי") שפירושו "קטל אביו".
נקודות ציון רחוקות
מכיוון שהושקע מאמץ רב בהכנת המסלול עדיף לדעתי עוד קצת השקעה ולסמן יותר נקודות כדי שהפס המחבר יראה מסלול רציף שאפשר "לנסוע עליו " עם GPS
אמיר לביא צודק בהחלט !!
הוספת נקודות תשפר מאד את הניווט ואת התמצאות השטח.
דרור
מסלול מהמם ושווה לכל נפש (עם רכב 4X4)
עשינו את המסלול עם ניווט ידני והיה מהמם !!
המסלול היה קצת קשה לניווט בכל השבילים הצרים ויש קטעים שצריך להתרכז.
לא השלמנו את כל המסלול (היה ארוך מדי בשביל האישה והילדים).
רוב המסלול בעבירות קלה למעט 2 או 3 קטעים שהטראנו הארוכה שלי עברה בלי בעיה אך היה צריך לתכנן את המעבר.
מאווד נהננו היה המון מים ונופים מדהימים ממליץ לכולם לעשות את המסלול רק כחו בחשבון שהוא ארוך מדי.
,תיקון טעות
לאחר נ.צ 17 צריך להיות השביל מטפס 500 מטר ולא 50 מטר.
האם למישהו יש מידע על מצב המעיינות
לאורך המסלול (יש/אין מים)?
האם למישהו יש מידע על מצב המעיינות
עין עמית, אותו כנל, עין סעדים יבש, נחל שורק - ברור שזה ביוב, עין קובי ריק או שמטונף.בקיצור הזמן לא עשה טוב למעיינות האלו. אני זוכר את עצמי שוחה בעין טייסים לפני 3 שנים לערך היום אני אכנס לכל היותר את הרגלים וגם זה בספק.מה שכן אפשר לבקר/לשחות בעין לימון ובעין אל בלד, לדעתי עין לבן גם ניתן לשחות שם הורידו את גובה מפלס המים ל- 0.60 אם אני זוכר נכון - עשו ניקיון כללי ואני מקווה שהמקום נקי.
טיול למחר
מי בא? מוזמן לחזור אלי בהודעה פרטית - כאן באתר
טיול פיצוץ
האם המסלול הזה בעיתי עכשיו בגלל הבוץ?
תודה על תשובה סופר מהירה!
יש לך המלצה למסלול באוזר זה , שהוא לא בעיתי (מתכנן ליום שלישי ) , אני מחפש בעיקר נוף לצילומים , אבל גם שיהי טיפה מעניין בדרך לשם
המסלול האחרון שעלה לאתר המטפס את דרך בורמה הוא בעבירות קלה ופחות רגיש לבוץ.
מסלול מדהים
אחרי התלבטות קצרה (וגיבוי בצורת רכב נוסף שרק חיכה לבוא לחלץ אותנו :) ) החלטנו בכל זאת לעשות את המסלול , המסלול מדהים , ירוק ויפה , היו מספר שלוליות נחמדות בדרך , בגלל מחסור בזמן עשינו אותו רק עד סטף , הניווט היה מאוד קל בעזרת סיפור דרך מאוד מדויק ,תודה עופר
עדכון קל : שביל היורד ימינה לכיוון נחל צובה שלפי סיפור דרך מעט בעיתי , כרגע יש כביש אספלט ! :) כמובן יכול להיות שאנחנו טעינו ופספסנו , אבל לפי סיפור דרך הכל התאים ,והגענו לשביל ישראל שהוא באמת מעט מעניין
מאוד מומלץ במיוחד עכשיו כאשר הכל כל-כך צבעוני שם
https://www.4x4.co.il/usercontent/ucGalleryDisplay.aspx?GalleryId=860
לרוץ מהר!
נחל שורק זורם.מסלול מדהים.לרוץ ומהר.תודה לעופר אוגש ! מה היינו עושים בלעדיך ?
זמן מסלול
עופר שלום וחג שמח. הייתי מעוניין לעשות מסלול זה מחר [ 13.4]האם תוכל להעריך זמן נסיעה ללא עצירות והאם ישנה אפשרות לחיתוך באמצע הדרך בשל קוצר זמן. תודה עמי
זמן מסלול
לא מוצא את קובץ נקודות הציון ?
לא מוצא את נקודות הציון למכשיר ה GPS , האם אפשר לכוון אותי בבקשה ?
קובץ נקודות הציון
מתחת לרשימת נקודות הציון בדף מספר 3 קיים קישור - הורד קובץ.
הקלק עליו והוא יוריד לך קובץ twl בשביל מכשיר gps.
המסלול חסום אין גישה מכיוון נחם :(
המסלול חסום אין גישה מכיוון נחם :(
"