פורומים

- שטח 4x4

מסע מנובמבר 2005 (הסרט)

29 בדצמבר 2005 ב 14:30 2 תגובות 38020 צפיות ynir

שלום נראה שהיה לכם יופי של טיול. חבל שלא הקפדתם לשמור ולשמר את הנוף. היה מיותר לחלוטין להשתולל על הדיונות ולחרוט אותן בקוליסים, לדרוס את הצמחיה ולהרוס בתי גידול של בעלי חיים מדבריים אפילו אם זה בירדן. תמונות כאילו מוציאות שם רע לג'פאים וחובבי טבע אמיתיים וחבל. רצינו כמה חברה לההרשם למסע הנ''ל בינואר, החלטנו שלא אחרי שראינו את הסרט. אני מקווה שתפנימו ולהבא תשמרו על ערכי הטבע. יורם ניר

לכתבה

הוספת תגובה
  • 1. עופר אוגש 30 בדצמבר 2005 ב 05:52

הפשרה שבנסיעה בטבע

יורם שלום, כאוהבי טבע ובמיוחד כאוהבי נסיעה בטבע אנו מתפשרים מידי נסיעה בו. ואני אסביר: כל נסיעה שלנו בטבע ואפילו על שבילים פוגעת בטבע - והרי השבילים לא נוצרו יחד עם הסלעים, הצמחייה, החיות ושאר הדברים הטבעיים. השבילים נוצרו על-ידינו - בני האדם שהולכים/נוסעים בטבע מכול מיני סיבות: אנחנו מתוך רצון לטייל והמקומיים כי אלו הדרכים שלהם כיום או בעבר. האיזון המקובל בין הטבע לאדם שומר על סטאטוס קוו של נסיעה על שבילים על מנת לא להמשיך ולפגוע בטבע. וכך אנו נוהגים גם במסעות למקומות הרחוקים ביותר - לרבות מזרח ירדן. (במקומות בהם אנו נוסעים על דיונות בתוליות, כמו במדבר המערבי במצרים, זה כי אין שבילים והקוליסים מהמסע הקודם נמחקו ואינם עוד). לגבי המסע המצולם (מזרח ירדן): במסע זה לא נסענו כלל בדיונות, שכן אין דיונות במזרח ירדן. הדבר היחיד שיכול היה להיראות לך כדיונות אלא ערמות החול בתוך האגם המיובש של אל-אזרק שנוצרו על-ידי האדם וסיפקו לנו ''מגרש שעשועים'' קטן. לגבי מסעות בכלל: עליכם להחליט: אם ברצונכם לשמור על הטבע באופן אולטימטיבי - אל תיסעו בו בכלל! אני מזמין אותך לערב הדרכה שיתקיים ביום שלישי 10/1/2006 בשעה 20:00 בתל אביב לקראת המסע המתוכנן למזרח ירדן ב- 18 עד 21/1/2006 להתראות, עופר אוגש.

הוספת תגובה צטט והגב
  • 2. אורח/ת 13 בינואר 2010 ב 21:12

בניית ערים ותעשיה לא פוגעת בטבע?

הוספת תגובה צטט והגב
ביטול